Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Τα χαρακτηριστικά του νέου αριστερού κόμματος παρουσίασε ο Κουβέλης

Με μια ομιλία που σε πολλά σημεία της θύμιζε ιδεολογική διακήρυξη ο Φώτης Κουβέλης περιέγραψε σήμερα, Κυριακή, τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος, της «Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς» που φιλοδοξεί «να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον»..
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εκαντοντάδων στελεχών της Ανανενωτικής Πτέρυγας, οι περισσσότεροι εκ των οποίων αποχώρησαν από τον Συνασπισμό πρόσφατα, υπέγραψαν την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος είπε ότι «είμαστε αισιόδοξοι και συγχρόνως υπεύθυνοι», διαβεβαίωσε ότι «πατάμε σε πολύ γερό έδαφος» και διακήρυξε ότι «εντάσσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης».

Ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας εξ' αρχής και τον οικολογικό προσανατολισμό της ΑΔΑ, τόνισε ότι Αριστερά και Οικολογία δεν είναι πλέον δυνατό να λειτουργήσουν χωριστά ως δυνάμεις σφαιρικού μετασχηματισμού. Μαζί, όμως, πρόσθεσε, μπορούν να ......

....... συνθέσουν ένα καινούριο όραμα, μια προγραμματική καινοτομία και κατάκτηση για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες. Η σύμπλευση με τον οικολογικό χώρο, είπε ο κ. Κουβέλης, επιβάλλεται από την υιοθέτηση μιας συνολικής οπτικής για την αναπτυξιακή προοπτική σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :