Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

"Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον Σαμαρά"

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ.Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμη και σήμερα δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, αν η Βουλή δεν ενέκρινε το μνημόνιο. Ας μην αγχώνεται όμως για τη δική μου στάση, θα είμαι συνεπής σε όσα ψήφισα.
Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο.
Η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα». Είναι η πολιτική κερδοσκοπία επί των ερειπίων της χώρας .
Το γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που παλινωδεί μεταξύ κρατισμού και ανευθυνότητας, που αδυνατεί να θέσει παράλληλα τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας δεν σημαίνει ότι πρέπει να διολισθήσουμε στον αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό. Οφείλουμε να συγκροτήσουμε μία ρεαλιστική και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση που να δίνει όραμα, έμπνευση και πίστη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας, στην Ελλάδα της δημιουργίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :