Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η προετοιμασία για την πλήρη «επιστροφή» του Καραμανλή

Ο Καραμανλής δεν έφυγε ποτέ από τη ΝΔ φυσικά. Παραμένει, θεωρητικά, το «ισχυρό χαρτί»! Το κόμμα του ανήκει και ο Αρχηγός Αντώνης το γνωρίζει πολύ καλά! Ο πρώην καταλληλότερος κρατά τα κλειδιά και τα δαχτυλίδια και απλώς άφησε να περάσει μέσα ο Αντώνης, χωρίς βέβαια να του δώσει κάποιο αντικλείδι. Αντικλείδια έχουν ακόμα και οι κλητήρες του Καραμανλή. Οι πρώην Μαξιμίτες που δεν ξέρουν τίποτα για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, την προηγούμενη πενταετία. Απεργάζονται σχέδια για την πλήρη επιστροφή του πρώην Αρχηγού στη θέση που του ανήκει. Δηλαδή στην Προεδρία της ΝΔ. αφήνουν τον Αντωνάκη να παίζει μπάλα, κατηγορίας αλάνας. Μη φανταστείτε δηλαδή σπουδαία πράγματα. Όλες οι βλακείες περί επιστροφής στις ρίζες είναι ένα παίγνιο των «φίλων του Αντώνη». Για νάχουν κάτι να ασχολούνται μέσα στους κρύους τοίχους της Μουρούζη. Τα πραγματικά πόστα εξουσίας εκχωρήθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό και στην παρέα της Μαβίλλης. Τελικά, οι απειλές της Μαβίλλης έπιασαν τόπο. «Αντώνη μην το παρακάνεις». «Το κόμμα ανήκει σε μας, τους Καραμανλικούς» … «Σε όποιον δεν αρέσει να πάει παραπέρα, σε άλλο μαγαζί» …. Αθόρυβα οι νέο-καραμανλικοί συσπειρώθηκαν ξανά έπειτα από απανωτές κρυφές συσκέψεις της Μαβίλλης.

Ξεδιπλώνει το σχέδιό του ο πρώην «καταλληλότερος»!...!

Επιτέλους άρχισαν να φαίνονται οι πτυχές του «σχεδίου Καραμανλή». Στόχος του σχεδίου, η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της «επιστροφής» του. Αφήνουν τον «Αντώνη και τους φίλους του» να επιδίδονται σε ασκήσεις περιχαράκωσης και οι νεοκαραμανλικοί να απεργάζονται ελεύθεροι, σχέδια αποκατάστασης, του «σάπιου φρούτου» που λέγεται Καραμανλής. Ο πρώην αισθάνεται «πολιτικά διωκόμενος»! Έτσι λέει στους βουλευτές που τον επισκέπτονται καθημερινά στο γραφείο του, στην πλατεία Μαβίλλης. Έβγαλε από τη μέση τη Ντόρα και προώθησαν οι σκανδαλιάρηδες κολλητοί του, με πάθος, στην προεδρία της ΝΔ, τον «Αντώνη και τους φίλους του», ως ευκολότερα διαχειρίσιμα «χαρτιά».
Στη ΝΔ υπάρχει θέση μόνο για ένα «ισχυρό χαρτί» και αυτό είναι ο πρώην, γνωστός και ως «κάθαρμα » στη Γαλλία, αλλά και κλειδοκράτορας του κόμματος, στο εσωτερικό της Νέας ΝΔ. Ο Καραμανλής πριν μιλήσει θα έχει κατοχυρώσει όλα τα ισχυρά πόστα του κόμματος. Για να βγει έπειτα "απελευθερωμένος" και να δώσει την δική του εκδοχή για την καταστροφή της χώρας, κατά την διάρκεια της «επάρατης πενταετίας» του.
Η αυτοκριτική της Νέας ΝΔ έχει ήδη απενοχοποιήσει τη νεοκαραμανλική πενταετία και το έδαφος προετοιμάζεται και για την μεγάλη επιστροφή του «ισχυρού χαρτιού», όχι ως εξομολογούμενος, αλλά υποστηρικτής του "μεγάλου έργου"(!) που άφησε πίσω του ο πρώην καταλληλότερος!...!

Απέτυχε παταγωδώς το Συνέδριο του Παγκοσμίου(δήθεν) Συμβουλίου Κρητών

Πολλά τα ερωτηματικά που αφήνει πίσω της η παντελώς αποτυχημένη φιέστα του Αεράκη!
Ο κ. Αεράκης κατάφερε να οργανώσει μια κομματική φιέστα για τον πρωθυπουργό, στην δύσκολη για την κυβέρνηση συγκυρία. Ακόμα και η προσφώνηση του κ. Αεράκη, ήταν γραμμένη αποκλειστικά για τον πρωθυπουργό και απευθύνονταν στο πρόσωπό του και όχι για την Κρήτη, τους λόγους του Συνεδρίου και τα προβλήματα του νησιού ή των Κρητών όπου Γης.
Επιστολές όμως που φθάνουν στο «περιοδικό» από πολλά σημεία του πλανήτη ερωτούν τον κύριο Αεράκη γιατί απουσίαζαν σημαντικότατοι Κρητικοί Σύλλογοι της Αμερικής και του Καναδά; Και γιατί από την Αυστραλία οι Κρητικοί εκπροσωπήθηκαν από ένα και μόνον Σύλλογο, που έχει για Πρόεδρο …. "αυτόν που έχει τη σφραγίδα στην κωλότσεπη", όπως καταγγέλλεται! Επίσης θα ήθελαν να μάθουν ποιός ακριβώς είναι ο Προϋπολογισμός του ΠΑΣΚ, αλλά και ποιές είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Αεράκη.
Γιατί από το Συνέδριο εξοστρακίστηκαν οι Κρητικοί της Αμερικής και του Καναδά; Υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για αυτή την «περίεργη» συμπεριφορά; Γιατί απουσίαζαν η «Ομόνοια», η «Αριάδνη», οι «Cretans Of Houston», η «Cretan Association of Atlanta» και τόσοι άλλοι ισχυροί Συλλόγοι; Γιατί όντως υπήρξαν πολλές οι ενστάσεις (κυρίως των Καναδέζων) για την συγκεκριμένη διοργάνωση και τους φόβους για εκφυλισμό της σε απλή κομματική φιέστα. Εάν ο κ. Αεράκης αγνοεί τους πολυμελείς Συλλόγους Κρητικών της Αμερικής και Καναδά, να του στείλουμε ονόματα και διευθύνσεις ….. μπας και τους γνωρίσει ….. ώστε να «ζητήσει» την παρουσία τους, εάν ξαναχρειαστεί. Γιατί χωρίς τους επίσημους Συλλόγους των Κρητικών Αμερικής και Καναδά, γίνεται; Δε γίνεται!...!

"Ματωμένα" SMS

Στη Βουλή με... SMS φέρνει το θέμα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας τους «συντρόφους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα και να «ματώσουν» αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με την τρόικα να ιδιωτικοποιηθούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ή να πουληθεί ενέργεια σε τιμές κόστους.
Σε μια πρωτοφανή κίνηση άμυνας και στον απόηχο των εντολών της τρόικας προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής του ισχυρότερου συνδικάτου της χώρας (εκπροσωπεί πάνω από 22.500 εργαζομένους) και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να προλάβει τις .......

Δεδομένη η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ

Μία τελευταία συνάντηση θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι τρεις επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και της εκταμίευσης στις 13 Σεπτεμβρίου της δεύτερης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ, ύψους 9 δισ. ευρώ.

Η επανάσταση των wikileaks

ARLINGTON, VA - JULY 29: U.S. Defense Secretary Robert Gates walks through the door and into the briefing room for a news conference at the Pentagon July 29, 2010 in Arlington, Virginia. Gates announced that he has asked the FBI to help in the investigation of the release of more than 90,000 classified Army documents about the war in Afghanistan published by Web site WikiLeaks on Sunday. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

«Ηθικώς παράνομη» χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ τη δημοσίευση των 92.000 απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου από την οργάνωση Wikileaks, έγγραφα που δείχνουν ότι ο ίδιος και οι στρατιωτικοί του τα έκαναν θάλασσα στο Αφγανιστάν. Προφανώς, το να σκοτώνεις επτάχρονα παιδάκια είναι «ηθικώς νόμιμο» και το να αποκρύπτεις αυτές τις δολοφονίες από τους φορολογούμενους πολίτες είναι «ηθικώς επιβεβλημένο».

Η δημοσιοποίηση του «Ημερολογίου του Αφγανικού Πολέμου» ξεσήκωσε τη γνωστή υποκριτική θύελλα εκείνων που .......

Συνέντευξη του Ναυάρχου Τζέϊμς Σταυρίδη

Δεν σταματούν οι φωτιές στη Σάμο!...!

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μαραθόκαμπο Σάμου ξέσπασε τη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη φωτιά στο νησί. Επί τόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκαν ο Μαραθόκαμπος και το Καρλόβασι, ώστε να μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλα τα απαραίτητα μέσα, ενώ στο νησί μεταβαίνει και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.