Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Υμνητές του αρχηγού Αντώνη, μαύρα κονδύλια και απόρρητοι εισπράκτορες.

Πως θα βοηθήσετε ή θα σώσετε τον Αντώνη Σαμαρά;
Βέβαια είναι εκ των προτέρων αθώος και αλάνθαστος, άρα δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε σωτηρία! Αν τέλος πάντων χρειαστεί τη στήριξή μας, τότε απαιτείται να κατηγορηθούν  όσοι αρνούνται την προπαγάνδα υπέρ του «φωτισμένου» αρχηγού Αντώνη, ως προβοκάτορες, τσογλάνια, τυχοδιώκτες, ανθέλληνες και ψεύτες. Θα είναι και κλέφτες, επειδή κάνει ομοιοκαταληξία με τους ψεύτες. Αρέσει η ποίηση στη νέα Ρηγίλλης. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη στρατηγική των κέντρων παραπληροφόρησης που ελέγχουν οι μυστικοσύμβουλοι. Κατά βάθος αντιμετωπίζουν με χιλιαστική διάθεση την έλευση του αρχηγού. Του μόνου ικανού να σώσει την πατρίδα, το έθνος και την παρτίδα …. Για την πάρτη τους φυσικά! Βάλτε και ολίγη από Μητσοτάκη στη θεωρία σας και αμέσως εγκρίνεται στα κεντρικά, το «πνευματικό σας έργο» (να ξέρετε αρέσει στον αρχηγό εάν χώνετε παντού Μητσοτάκη, Ντόρα-Θεοδώρα Κούβελα-Μπακογιάννη-Αγία Μητσοτάκη)! Θα αναρτηθεί σε πλήθος δορυφορικών και υποβοηθητικών εντύπων και σελίδων.
Και τι έγινε που ο πρόεδρος επισκέφθηκε την Αλβανία και ευχήθηκε face to face … να περάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα τα αδέλφια μας; Ηλεκτρονικοί υποστηρικτές της Νέας Άνοιξης διερωτώνται σηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους, όπως στο αντινιούς, τον κυριότερο υποστηρικτικό μηχανισμό του προέδρου στο internet.
Περίμενε δηλαδή κανείς να γίνει ιδιαίτερη πρόταση στους Αλβανούς; Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια; Σιγά μην έστελνε και ατομικές ευχαριστήριες κάρτες σε κάθε Αλβανό! Σαν κι’ αυτές που έστειλε στα

Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είχε και πάλι δίκιο…


Τελικά επτωχεύσαμεν… Όταν πριν από 2 μήνες το είχε πει ο Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη (15-12-09), ζητώντας ταυτόχρονα να σοβαρευτεί επιτέλους η Κυβέρνηση και να πάρει τα αναγκαία μέτρα, βγήκαν ορισμένοι και χλεύαζαν και άλλοι έλεγαν αλαζονικά «δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς»… Σήμερα η χρεωκοπία είναι ανομολόγητο γεγονός! Το ξέρουν όλοι εκτός από… μας. Σήμερα αναζητούμε απεγνωσμένα σωσίβιο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού εκεί μας παρέπεμψαν Μέρκελ και Σαρκοζί προκειμένου να «βοηθήσει» η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα… Εκτός από τις γαλλικές φρεγάτες και τα “Eurofighter” πρέπει να βάλουμε στο κεφάλι μας και τους σκληρούς και αδίστακτους τεχνοκράτες του ΔΝΤ… Τα δώσαμε όλα και δεν παίρνουμε τίποτα! Μόνο λίγη παρηγοριά, κάτι σαν χτύπημα στην πλάτη του Γιώργου: «Θα τα καταφέρετε… αρκεί να πληρώσετε!» Ωραία «επιτυχία» ο Γιώργος! Θρίαμβος! Έτσι λένε τα συστημικά ΜΜΕ… Και εμείς πρέπει να… συμφωνήσουμε! Ας κάνουμε κι αλλιώς…

Λαϊκή Δεξιά παντού.

Το κλίμα συναίνεσης μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά πέρασε στην κοινωνία ως υποχώρηση της ΝΔ και αποδοχή της σκληρής κριτικής που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση από τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος ΠΑΣΟΚ αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Ως αντίβαρο προωθείται από τη Ρηγίλλης ένα σχέδιο ανάληψης πρωτοβουλιών από την λεγόμενη «λαϊκή δεξιά». Μεταφέροντας στην κοινωνία, ακόμα και με κατ’ οίκον επισκέψεις ένα περισσότερο σκληρό μήνυμα από αυτό που είναι «υποχρεωμένος» ο αρχηγός Αντώνης να επιδεικνύει στη Βουλή και στα κανάλια.
Στο βάθος αυτού του σχεδίου είναι η προετοιμασία και η οργάνωση κοινωνικών ομάδων που θα προσδίδουν ένα καθαρό δεξιό προφίλ στη νέα «Νέα Δημοκρατία». Ήδη στο internet οι υποστηρικτικές προς τον Σαμαρά ομάδες διαχέουν μηνύματα που προσεγγίζουν ακροδεξιές και συχνά αρρωστημένες αντιλήψεις γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Με πατριδοκαπηλία, υπερεθνικισμό και υβριστική διάθεση έναντι όποιου δεν αποδέχεται τις θέσεις τους, ακόμα και εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Το νέο «κίνημα» της λαϊκής δεξιάς παίρνει μπρος με τις ευλογίες της νέας Ρηγίλλης γιατί οι ....

Πες τα Τζιμάρα

Αλματώδης αύξηση της ανεργίας

Στο 10,6% έκατσε τον Νοέμβριο.
Δηλαδή αυξήθηκαν οι άνεργοι κατά 147.000.
Το σύνολο των απασχολουμένων είναι 4.464.230 άτομα.
Θλιβερά νέα. Στο 10,6% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο 2009, από το 9,8% του Οκτωβρίου και 7,8% του Νοέμβριο του 2008. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι άνεργοι τον Νοέμβριο του 2009 ανήλθαν σε 531.953 άτομα και αυξήθηκαν κατά 146.965 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2008 ( αύξηση 27,6%) και κατά 40.814 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009 (αύξηση 8,3%).
Η ανεργία στις γυναίκες ανήλθε το Νοέμβριο πέρυσι σε ...

Δυστυχώς… εζητήσαμεν «τεχνικήν υποστήριξιν»!

«Κλιμάκιο στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φθάνει αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες θα έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.
Επισημαίνεται επίσης ότι το κλιμάκιο έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, θα παραμείνει στην Αθήνα για μια εβδομάδα και θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την παροχή τεχνικής υποστήριξης από το ΔΝΤ τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την οικονομική πολιτική, και τη δομή της κρατικής διοίκησης, όπως και τη σύνταξη και εφαρμογή του προϋπολογισμού.
Το κλιμάκιο θα κινηθεί στο πλαίσιο της περιοδικής παρακολούθησης των χωρών-μελών του Ταμείου. Αρμόδιος αξιωματούχος του Ταμείου αποσαφήνισε ότι τα στελέχη του ΔΝΤ έρχονται στην Αθήνα όχι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο σύναψης δανείου, ή την τοποθέτηση της Ελλάδας υπό κάποιας μορφής επιτήρηση, αλλά για να πράξουν το ακριβώς αντίθετο, να έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς θα αποβούν περισσότερο αποτελεσματικά τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί όπως και αυτά που θα ληφθούν στο μέλλον». (πηγή: http://tvxs.gr) 
Ο Χαρίλαος Τρικούπης το είχε πει «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»… Βλέπετε, δεν είχε την

Συνέδριο για δύο ετοιμάζουν οι Σαμ-Αβράμ!

Το call center της Ρηγίλλης έχει ανάψει! Με αφορμή την συνδιάσκεψη στις 21 Φεβρουαρίου. Μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, οι τηλεφωνήτριες πήραν εντολή να καλέσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. Για να παραστούν στην συνδιάσκεψη της 21 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκεί θα ακούσουν και θα χειροκροτήσουν μόνο δύο ομιλητές. Τόσο μεγάλος πανικός στη Ρηγίλλης για να μιλήσουν στο Στάδιο ο αρχηγός Σαμαράς και ο υπαρχηγός Αβραμόπουλος.
Μόνο αυτοί χρειάζονται για την επανίδρυση του κόμματος. Το κόμμα δεν χρειάζεται άλλους φωστήρες. Οι υπόλοιποι ας αποθεώνουν τους δύο μεγάλους ηγέτες της παράταξης. Τους αρκεί εξάλλου η φωτισμένη ηγεσία τους. Τι άλλο θέλουν για να πάρουν μπρος; Το κόμμα πάει στη βάση με σταλινικές λογικές. Με ολοκληρωτικές νοοτροπίες. Έτσι όπως ταιριάζει στους πολιτικούς ογκόλιθους Σαμ και Αβράμ. Μόνοι τους αποτελούν εγγύηση για την πολυπόθητη τομή με το παρελθόν. Για την επιδιωκόμενη επανίδρυση του κόμματος. Λες και το παρελθόν δεν υφίσταται γι’ αυτούς τους δύο. Το σφουγγάρισαν από τη μνήμη των πολιτών.

Στην υγειά σας κύριοι Καραβελιστές. Ο Καραβέλας είχε φύγει πολύ πριν ενημερωθεί το ΥΠΕΞ !

Όλοι θυμόμαστε τον τρόπο που χρησιμοποίησαν τα τσιράκια του Σαμαρά και το σύστημα ΠΑΣΟΚ, με εκπληκτική ταύτιση, την «απόδραση Καραβέλα». Τα κύρια όργανα της παραπληροφόρησης έδωσαν ρεσιτάλ ανακρίβειας και επινοημένων ψευδών. Το «ΕΘΝΟΣ» και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», του γνωστού Θέμου, αλλά και στο internet, ιστολόγια και sites, όπως τα γνωστά σαμαρικά, «αντινιούζ» και «αντίβαρο» κυριολεκτικά παρέδωσαν στην πυρά τη Ντόρα Μπακογιάννη και δεν της έδιναν καν το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό της. Ήξεραν τα πάντα. Ακόμα και ότι ετοιμάζεται να το σκάσει ο Καραβέλας, ενώ το είχε ήδη σκάσει! Αντίθετα σε κάθε προσπάθεια της πρώην ΥΠΕΞ να αμυνθεί, παράφραζαν τα λεγόμενά της και παραληρούσαν εναντίον της. Ειδικά στο "αντινιούζ" το μεγάλο κόλπο παίζεται στα σχόλια. Όπου οι ίδιοι ακριβώς σχολιαστές, συνεχώς και με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνουν, ακόμα και μέχρι σήμερα, τις ίδιες ακριβώς συκοφαντίες. Τώρα ξέρουμε γιατί. Διότι με προβοκάτσιες και καλοστημένη προπαγάνδα έπρεπε να αποθεώνουν τον πρόεδρο Αντώνη και να επιτίθενται ακόμα και χωρίς στοιχεία εναντίον της Ντόρας.
Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Και συχνά είναι πικρή. Ο Καραβέλας το είχε σκάσει πολύ πριν φτάσει το περίφημο τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη στο ΥΠΕΞ. Ήταν εντελώς περιττή ολόκληρη η πονηρή σκευωρία που στήθηκε πάνω στις ευθύνες για την έγκαιρη ενημέρωση της Δικαιοσύνης σε ό,τι έχει σχέση με τη δράση του Καραβέλα. Αφού το είχε σκάσει, σε τι αποσκοπούσε η τυχοδιωκτική καραβελική καταιγίδα; Τελικά το οργανωμένο βρώμικο σχέδιο έβλεπε μακριά και αποσκοπούσε στην χειραγώγηση των εξελίξεων με τη γνωστή μέθοδο της σκηνοθετημένης παραπληροφόρησης.

Ο Τέλογλου εκτέλεσε σήμερα κανονικότατα τους σαμαρατζήδες Καραβελιστές

Το σαμαρικό σύστημα ΠΑΣΟΚ έθαψε σήμερα την κατάθεση του Τέλογλου γιατί έδινε τη χαριστική βολή σε όλους όσους βυσοδομούσαν τόσους μήνες σχετικά με την υπόθεση της διαφυγής Καραβέλα. Δεν τους συμφέρουν τα νέα στοιχεία. Αποδομούν τον απίστευτο οχετό παραπληροφόρησης που τόσο υπομονετικά χτίζουν πάνω από δέκα μήνες! Ο Τέλογλου παραδέχεται ότι είχε ήδη διααφύγει όταν έφτασε το τηλεγράφημα στο ΥΠΕΞ.
Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής, γιατί η κατάθεση Τέλογλου, αποτελεί ντοκουμέντο:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Σαν Υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη φέρει ευθύνη για τη μη έγκαιρη ενημέρωση της ελληνικής δικαιοσύνης για τον Καραβέλα, σύμφωνα με την έρευνα που έχετε κάνει; Αναμειγνύεται καθόλου σε αυτό;
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμιά απολύτως δεν φέρει. Ξέρω προσωπικά από το περιβάλλον του κ. Καραβέλα πως όταν ήδη ο κ. Καραβέλας ήταν εκτός Ελλάδος, στελνόταν το τηλεγράφημα από την Ουρουγουάη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Πώς;
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Λέω. Ανεξάρτητα από το τι γράφτηκε στον Τύπο, για το χρόνο στον οποίο παραδόθηκε το τηλεγράφημα από το Υπουργείο Εξωτερικών, το ερώτημα δεν είναι αν άργησε το Υπουργείο Εξωτερικών να το δώσει. Το ερώτημα ήταν: αν το έδινε στην ώρα του, θα έπιαναν τον Καραβέλα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Όχι, άλλο σας ρώτησα εγώ.
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ναι, αλλά εγώ σας απαντάω σε αυτό.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Σαν Υπουργείο Εξωτερικών…
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Το τηλεγράφημα στάλθηκε Κυριακή ή Σάββατο, δεν θυμάμαι,…
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Σάββατο.
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Σάββατο …. και ο Καραβέλας ήταν ήδη εκτός Ελλάδος. Αυτό σας λέω.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Με συγχωρείτε πολύ, εγώ δεν σας ρωτάω για τις συνέπειες, εγώ σας ρωτάω…
ΜΑΡΤΥΣ (Αναστάσιος Τέλλογλου): Μα, δεν είναι συνέπεια. Ο Καραβέλας είχε φύγει όταν ήλθε το τηλεγράφημα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δεν ξέρουμε την εξέλιξη που θα είχε, κύριε Τέλλογλου, αν όλη αυτή η διαδικασία είχε γίνει έγκαιρα. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε και να προδικάσουμε.
ΜΑΡΤΥΣ (Αναστάσιος Τέλλογλου): Καμία εξέλιξη δεν θα υπήρχε. Ο Καραβέλας πάλι θα είχε φύγει. Ήταν έξω.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Εγώ σας ρωτάω ευθέως: αν υπήρχε πολιτική ευθύνη από τη διαδικασία αυτή, έτσι όπως κινήθηκε, της μη επίσπευσης όλης αυτής της διαδικασίας. Εφόσον το τηλεγράφημα έφθασε Σάββατο, την Τρίτη…
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δεν μου απαντάτε ευθέως. Δεν πειράζει.
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Ευθέως σας απαντάω: δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ: Δεν σας ρώτησα αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ ( Αναστάσιος Τέλλογλου): Με ρωτάτε αν καθυστέρησε να το δώσει η κ. Μπακογιάννη. Δεν ξέρω να σας το πω αυτό. Αυτό που ξέρω εγώ ήταν ότι ο κ. Καραβέλας είχε φύγει. Αυτό το ξέρω.

Επέστρεψαν συγκινημένοι και συγκλονισμένοι από την Αϊτή

The Muppets: Beaker's Ballad

Η Lady Gaga στο amfAR New York Gala [10-02-10]


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Lady Gaga παρακάτω...

Οι... θυσίες του Γιώργου για την Ελλάδα...

Μέχρι πού θα φτάσει ο Γιώργος...

Ξανασμίγουν τα αηδόνια!

Ξανασμίγουν τα αηδόνια! Καραμανλής και Σουφλιάς, επί πολλά χρόνια αρχηγός και υπαρχηγός της ΝΔ, έχουν πυκνώσει τις επικοινωνίες τους τον τελευταίο καιρό. Χθες συναντήθηκαν και συζήτησαν εφ' όλης της ύλης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Ιδιαίτερα ετέθη το θέμα των εξεταστικών επιτροπών και η ισχυρή πιθανότητα να κληθεί να καταθέσει ο Καραμανλής. Και για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και για τη Siemens.

Ο Σαμαράς θέλει να κλείσει το "ρήγμα Καραμανλή". Χωρίς αυτοκριτική και απόδοση ευθυνών.

Να σταματήσει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και κυρίως να αποδυναμώσει την κριτική που ασκείται από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ στις κυβερνήσεις του κ. Κ. Καραμανλή επιχειρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς . Υστερα από αρκετές παλινωδίες το τελευταίο διάστημα, όπου αρκετά στελέχη υπερασπίζονταν το έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και περισσότερα το απαξίωναν, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε εντολή να μην τροφοδοτείται με δηλώσεις ο «γαλάζιος» αλληλοσπαραγμός. Η κεντρική γραμμή πλέον, που εκπορεύεται από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, είναι πως «η ΝΔ έχει συνέχεια», φράση που κυριάρχησε στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών και θα αποτελεί οδηγό για τη μετέπειτα πορεία τους. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς, όπως υποστηρίζουν έμπειρα κομματικά στελέχη:
α) δεν άντεχε άλλο η αξιωματική αντιπολίτευση να .....

Αντώνης Σαμαράς: σαν Εθνικόφρων Φύλαρχος;

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την εκλογή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, σε δυο άρθρα που δημοσίευσα στο protagon.gr, αναφέρθηκα διεξοδικά στην ιδεολογική πλατφόρμα του Αντώνη Σαμαρά και τις επιπτώσεις της στην πολιτική του ενός από τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αν τύχαινε (όπως τελικά συνέβη) να κερδίσει την εσωκομματική μάχη. Μεταξύ άλλων, στο τελευταίο από εκείνα τα άρθρα («Ντόρας μεταρρυθμίσεις ή Αντωνίου πατριδολαγνεία;», 27/11/2009), σημείωνα:
«(…)Παρά τις παραπομπές του σε ένα «ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα», [ο Αντώνης Σαμαράς] δεν παύει συνεχώς να...

Όταν ο Γιώργος... γλύφει εκεί που έφτυνε...

Ο βίος και η πολιτεία του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να καταχωρηθεί στην πολιτική επιστήμη ως ισχυρό παράδειγμα προς αποφυγή για όσους θα επιδιώξουν στο μέλλον να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα. Ο Γιώργος, τώρα που μπήκε στο… χορό, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει όλα εκείνα τα μέσα για τα οποία, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατηγορούσε απηνώς τον προκάτοχό του! Και δεν μιλάμε μόνο για το άγριο σφίξιμο στο ζωνάρι των Ελλήνων που αποφάσισε -μια που επιτέλους… ανακάλυψε την οικονομική κρίση…- αλλά και για...

Πως η Goldman Sachs έκαψε την Ελλάδα με τα swaps. Δύο κρίσιμες ημερομηνίες:2002 και 2005....

Ελληνική κρίση χρέους
Πώς Goldman Sachs βοήθησε την Ελλάδα να "καλύψει" το αληθινό χρέος της / Der Spiegel /
Η Goldman Sachs βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση στην συγκάλυψη του πραγματικού ελλείμματος με τη βοήθεια μιας διαπραγμάτευσης παραγώγων που παράκαμψε τους νόμιμους κανόνες για τα ελλείμματα όπως αυτοί καθορίστηκαν στο Μάαστριχτ. Σε κάποιο σημείο τα swaps (κάτι σαν διαγώνιες ανταλλαγές νομισματων) ωρίμασαν, "πρήστηκαν" και φούσκωσαν το ήδη αυξημένο έλλειμμα της χώρας.
Οι Έλληνες δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτοι στην "Rue Alphones Weicker" στο Λουξεμβούργο. Όπου βρίσκεται η έδρα της EUROSTAT, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί είναι βαθειά ενοχλημένοι με την Αθήνα από τα πλαστά στοιχεία που έδινε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Οι σχετικές εκθέσεις της επιτροπής φανερώνουν ότι σημαντικά στοιχεία "δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν" ή έχουν ζητηθεί αλλά "ποτέ δεν παραλήφθησαν."

Η δημιουργική λογιστική έγινε προτεραιότητα του ελληνικού υπουργείου οικονομικών μόλις το κυβερνητικό χρέος άρχισε να αυξάνεται επικίνδυνα Από το 1999, οι κανόνες του Μάαστριχτ απειλούν με βαριά πρόστιμα όσες χώρες μέλη στη ζώνη του euro υπερβαίνουν το δημοσιονομικό όριο του 3% επί του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος. Το συνολικό κυβερνητικό χρέος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%.

Οι Έλληνες δεν έχουν κατορθώσει ποτέ να κολλήσουν στο όριο χρέους 60% και παρέμεναν σταθερά  στο ανώτατο όριο ελλείμματος 3%. Mε τη βοήθεια βεβαίως, κραυγαλέων "καλλωπιστικών" ισολογισμών. Οι γιγαντιαίες στρατιωτικές δαπάνες και τα δισεκατομμύρια χρεών στο σύστημα υγείας, έριξαν έξω τους .....

Να τελειώνει η κοροϊδία με το ποιος και πότε ανέβασε το χρέος της χώρας...

Αφού δεν τα παρουσιάζουν οι "αρμόδιοι" παραθέτω το επίσημο δελτίο της Eurostat για το χρέος της χώρας και το παραμύθι ότι τώρα (το 2009) ανέβηκε πάνω από το 100% του  Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (G.D.P)...
Θα παρατηρήσετε ότι το 2001 ήταν στο 114% περίπου (δηλαδή περίπου όσο δηλώνει ότι το παρέλαβε από την Ν.Δ ο κ. Παπακωνσταντίνου εν μέσω κρίσης) και ότι από το 2004 μέχρι το 2008 είχε πτωτική πορεία ως ποσοστό του παρά την  τεράστια αύξηση των καυσίμων...
Φυσικά δεν προσπαθώ να συμψηφίσω τις ευθύνες της Ν.Δ για την ΜΗ επανίδρυση του κράτους όπως είχε υποσχεθεί, καθώς και για τις καθυστερήσεις που είχε στην λήψη μέτρων με αυτές του ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι όμως δυνατόν να καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ την Ν.Δ για το χρέος νίπτοντας τας χείρας του όταν...

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Νάκος διαψεύδει τον Πρωθυπουργό

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ, ΤΗΛ.: 210 7248622-3

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τρεις περιπτώσεις απόφασης πολιτογράφησης, τις οποίες υπέγραψα ως αρμόδιος υφυπουργός, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
Σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας οι αλλοδαποί πολίτες που έχουν κάνει αίτηση πολιτογράφησης υποβάλλονται σε συνέντευξη από την επιτροπή πολιτογράφησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Μετά τη γνώμη της επιτροπής, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου προτείνει προς τον υπουργό απόφαση. Τόσο η εισήγηση της επιτροπής όσο και η πρόταση της υπηρεσίας είναι γνωμοδοτικές προς τον υπουργό, ο οποίος μπορεί και να διαφοροποιηθεί. Επιπλέον θα ήθελα να υπενθυμίσω πως σύμφωνα με το νόμο όλες οι αποφάσεις για τη χορήγηση ιθαγένειας, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, είναι αναιτιολόγητες και αυτό γιατί μέχρι σήμερα έχει υπερισχύσει η άποψη πως η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπό πολίτη δεν είναι ατομικό δικαίωμα αλλά κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας.
Ειδικά τώρα για τις τρεις περιπτώσεις που αναφέρθησαν στη Βουλή θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Σωθήκαμε πάλι...