Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δυστυχώς… εζητήσαμεν «τεχνικήν υποστήριξιν»!

«Κλιμάκιο στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φθάνει αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες θα έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.
Επισημαίνεται επίσης ότι το κλιμάκιο έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, θα παραμείνει στην Αθήνα για μια εβδομάδα και θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την παροχή τεχνικής υποστήριξης από το ΔΝΤ τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την οικονομική πολιτική, και τη δομή της κρατικής διοίκησης, όπως και τη σύνταξη και εφαρμογή του προϋπολογισμού.
Το κλιμάκιο θα κινηθεί στο πλαίσιο της περιοδικής παρακολούθησης των χωρών-μελών του Ταμείου. Αρμόδιος αξιωματούχος του Ταμείου αποσαφήνισε ότι τα στελέχη του ΔΝΤ έρχονται στην Αθήνα όχι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο σύναψης δανείου, ή την τοποθέτηση της Ελλάδας υπό κάποιας μορφής επιτήρηση, αλλά για να πράξουν το ακριβώς αντίθετο, να έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς θα αποβούν περισσότερο αποτελεσματικά τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί όπως και αυτά που θα ληφθούν στο μέλλον». (πηγή: http://tvxs.gr) 
Ο Χαρίλαος Τρικούπης το είχε πει «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»… Βλέπετε, δεν είχε την

.... «ευγένεια» και το… τακτ του Γιώργου… Η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «χρυσώνει το χάπι» και δίνει τον λάιτ όρο «τεχνική υποστήριξη από το ΔΝΤ»… Οι συνέπειες και της μιας και της άλλης περίπτωσης είναι, δυστυχώς, ταυτόσημες: σκληρή επιτήρηση, απάνθρωπη λιτότητα, απαξίωση εισοδημάτων, ανελέητη φοροεπιδρομή και στο… βάθος τούνελ!
Τα ελληνικά ΜΜΕ, υπήκοα στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, συνεργούν στη συγκάλυψη της αλήθειας και εμφανίζουν ως… «επιτυχίες» της νεόκοπης και αδέξιας Κυβέρνησης Παπανδρέου τα τραγικά αποτελέσματα της αδράνειας, των παλινωδιών, της πλήρους ανυπαρξίας οποιουδήποτε σχεδίου για έξοδο από την κρίση, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Γιωργάκη. Η Μεγάλη Συνομωσία της σιωπής και της ντροπής περιλαμβάνει και τον «συγκυβερνήτη» Σαμαρά, στον οποίο δίνεται ως αντιπαροχή για τη «συναίνεση» η επιμελής επιχείρηση σπίλωσης και διασυρμού των εσωκομματικών του αντιπάλων από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του συστήματος ΠΑΣΟΚ...
Οι «καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις» των «τεχνοκρατών» του ΔΝΤ περί δήθεν μη επιτήρησης κλπ, δίνονται για να αποτρέψουν την κοινωνική έκρηξη και τις αντιδράσεις των πολιτών… Γιατί σήμερα καλούμαστε όλοι ανεξαιρέτως να πληρώσουμε ακριβά την αποτυχία των κυβερνήσεων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας! Τόσο ο Σημίτης όσο και ο Καραμανλής, με τη «δημιουργική λογιστική» τους, εκτίναξαν τα χρέη και υποθήκευσαν την εθνική μας κυριαρχία στις άπληστες αγορές και τους κερδοσκόπους.
Αυτή είναι η αλήθεια, αυτά πασχίζουν να αποκρύψουν από ένα λαό που βρίσκεται στα πρόθυρα της απόγνωσης και της απόλυτης εξαχρείωσης. Πόσο άλλο να σφίξουμε το ζωνάρι; Πόσο περισσότερο να μειωθούν ή να απαξιωθούν τα ήδη πενιχρά εισοδήματα των μικρομεσαίων; Και γιατί να πληρώσουμε και πάλι εμείς την αποτυχία των ανίκανων και των αχρείων; Δυστυχώς κανείς δεν πρόκεται να μας απαντήσει. Αντιθέτως, θα απαιτούν να επευφημούμε τον ηγεμόνα μέσα στο Κολοσσαίο… Μόνο που οι μελλοθάνατοι είμαστε εμείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια :