Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Λαϊκή Δεξιά παντού.

Το κλίμα συναίνεσης μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά πέρασε στην κοινωνία ως υποχώρηση της ΝΔ και αποδοχή της σκληρής κριτικής που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση από τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος ΠΑΣΟΚ αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Ως αντίβαρο προωθείται από τη Ρηγίλλης ένα σχέδιο ανάληψης πρωτοβουλιών από την λεγόμενη «λαϊκή δεξιά». Μεταφέροντας στην κοινωνία, ακόμα και με κατ’ οίκον επισκέψεις ένα περισσότερο σκληρό μήνυμα από αυτό που είναι «υποχρεωμένος» ο αρχηγός Αντώνης να επιδεικνύει στη Βουλή και στα κανάλια.
Στο βάθος αυτού του σχεδίου είναι η προετοιμασία και η οργάνωση κοινωνικών ομάδων που θα προσδίδουν ένα καθαρό δεξιό προφίλ στη νέα «Νέα Δημοκρατία». Ήδη στο internet οι υποστηρικτικές προς τον Σαμαρά ομάδες διαχέουν μηνύματα που προσεγγίζουν ακροδεξιές και συχνά αρρωστημένες αντιλήψεις γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα. Με πατριδοκαπηλία, υπερεθνικισμό και υβριστική διάθεση έναντι όποιου δεν αποδέχεται τις θέσεις τους, ακόμα και εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Το νέο «κίνημα» της λαϊκής δεξιάς παίρνει μπρος με τις ευλογίες της νέας Ρηγίλλης γιατί οι ....
..... μυστικοσύμβουλοι του αρχηγού Αντώνη είναι πεπεισμένοι ότι αυξάνει την διεισδυτικότητα του αρχηγού στην κοινωνία, μειώνεται η απήχηση του Καρατζαφέρη, ενισχύεται η συσπείρωση των συντηρητικών ψηφοφόρων και στήνονται κοινωνικά δίκτυα έτοιμα να έρθουν σε αντιπαράθεση με άλλες ομάδες στο πεζοδρόμιο και στα καφενεία. Τα θέματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ιδεολογική φαρέτρα των σκληρών νέο-λαϊκών δεξιών είναι πολλά. Μεταναστευτικό, Δραγώνα, δημοψήφισμα, Σκόπια, οικονομία και άλλα πολλά. Πραγματικός στόχος βέβαια είναι η κοινωνική αποδυνάμωση κεντροδεξιών και φιλελεύθερων απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος.
Από τη Ρηγίλλης θεωρείται ότι οι πολίτες εύκολα θα προσεγγίσουν τις λαϊκο-δεξιές αποστολές και εύκολα θα υποκύψουν στο «γόητρο» της νέας σκληρής γραμμής, άσχετα από ιδεολογική τοποθέτηση τα προηγούμενα χρόνια. Η αυταπάτη της επαφής με την κεντρική εξουσία εύκολα θα μετατρέψει τους πολίτες, σε φορείς νέων ιδεών, άσχετα εάν αυτές οι ιδέες οδηγούν τη Ρηγίλλης σε αποτυχημένους πειραματισμούς και επικίνδυνες ακροβασίες.
Στον κεντρικό σχεδιασμό για την σκλήρυνση της ιδεολογικής στάσης των συντηρητικών πολιτών, πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν στελέχη της λαϊκής δεξιάς, οι οποίοι αναβαθμίζονται σε σωματοφύλακες της νέας Ρηγίλλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :