Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Υμνητές του αρχηγού Αντώνη, μαύρα κονδύλια και απόρρητοι εισπράκτορες.

Πως θα βοηθήσετε ή θα σώσετε τον Αντώνη Σαμαρά;
Βέβαια είναι εκ των προτέρων αθώος και αλάνθαστος, άρα δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε σωτηρία! Αν τέλος πάντων χρειαστεί τη στήριξή μας, τότε απαιτείται να κατηγορηθούν  όσοι αρνούνται την προπαγάνδα υπέρ του «φωτισμένου» αρχηγού Αντώνη, ως προβοκάτορες, τσογλάνια, τυχοδιώκτες, ανθέλληνες και ψεύτες. Θα είναι και κλέφτες, επειδή κάνει ομοιοκαταληξία με τους ψεύτες. Αρέσει η ποίηση στη νέα Ρηγίλλης. Αυτή είναι και η ενδεδειγμένη στρατηγική των κέντρων παραπληροφόρησης που ελέγχουν οι μυστικοσύμβουλοι. Κατά βάθος αντιμετωπίζουν με χιλιαστική διάθεση την έλευση του αρχηγού. Του μόνου ικανού να σώσει την πατρίδα, το έθνος και την παρτίδα …. Για την πάρτη τους φυσικά! Βάλτε και ολίγη από Μητσοτάκη στη θεωρία σας και αμέσως εγκρίνεται στα κεντρικά, το «πνευματικό σας έργο» (να ξέρετε αρέσει στον αρχηγό εάν χώνετε παντού Μητσοτάκη, Ντόρα-Θεοδώρα Κούβελα-Μπακογιάννη-Αγία Μητσοτάκη)! Θα αναρτηθεί σε πλήθος δορυφορικών και υποβοηθητικών εντύπων και σελίδων.
Και τι έγινε που ο πρόεδρος επισκέφθηκε την Αλβανία και ευχήθηκε face to face … να περάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα τα αδέλφια μας; Ηλεκτρονικοί υποστηρικτές της Νέας Άνοιξης διερωτώνται σηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους, όπως στο αντινιούς, τον κυριότερο υποστηρικτικό μηχανισμό του προέδρου στο internet.
Περίμενε δηλαδή κανείς να γίνει ιδιαίτερη πρόταση στους Αλβανούς; Τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια; Σιγά μην έστελνε και ατομικές ευχαριστήριες κάρτες σε κάθε Αλβανό! Σαν κι’ αυτές που έστειλε στα

.... 800.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας! Θα μας τρελάνετε εσείς οι υμνητές της νεοδεξιάς με δήθεν αριστερά κερασάκια. Από τη μια οι φάκτορες, στη μέση οι πράκτορες και στην άκρη οι εισπράκτορες.
Οι εισπράκτορες δεν αναφέρονται τυχαία. Και στο παρελθόν έχει γίνει θέμα ο τρόπος που αρκετοί δημοσιογράφοι παρουσίαζαν το μεγαλείο και την λαμπρότητα του προέδρου …«Ένας είναι ο πρόεδρος»! Αυτό το παραμύθι ξεκίνησε από παλιά. Πάει μακριά αυτή η βαλίτσα και φτάνει μέχρι τις μαύρες σακούλες του 1992. Στα μυστικά κονδύλια που χειρίστηκε ο Σαμαράς όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Με τα μυστικά κονδύλια ασχολήθηκε πρόσφατα και ο «Ιός της Ελευθεροτυπίας» σε άρθρο του με τίτλο «Οι μαύρες σακούλες του 1992». Εκεί αναφέρεται μια άποψη του Θέμου Αναστασιάδη (ο οποίος ξέρει από μαύρες σακούλες και προσωπικά), εκδότη σήμερα μιας από τις εφημερίδες που πρωτοστατούν στην υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Με κυνικό χιούμορ, είχε ειρωνευτεί την προσπάθεια εφαρμογής του πόθεν έσχες στους δημοσιογράφους, υποδεικνύοντας έναν σίγουρο τρόπο για να ανακαλύπτει το κοινό σε ποιους δημοσιογράφους καταλήγουν φανερά και μυστικά κονδύλια: «Το καλύτερο αισθητήριο πόθεν έσχες το 'χει ο ίδιος ο αναγνώστης, που τη μυρίζεται αμέσως τη δουλειά. Σου λέει, για να κόπτεται π.χ. ο τάδε δημοσιογράφος τόσο πολύ υπέρ, π.χ. του Σαμαρά, κάποιο λάκκο έχει η φάβα» (3.5.1995). Η άποψη αυτή ισχύει μέχρι σήμερα και προς κάθε κατεύθυνση φυσικά.
Το πέρασμα του Σαμαρά από το υπουργείο Εξωτερικών σημαδεύτηκε από τα περιβόητα «μυστικά κονδύλια», τα οποία εκτινάχτηκαν κατά την περίοδο της υπουργίας του. Υπήρξαν καταγγελίες ότι μεγάλο μέρος απ' αυτά πήγε σε τσέπες Ελλήνων δημοσιογράφων αλλά και εκδοτών. Στόχος της ιδιοτελούς χρήσης αυτών των κονδυλίων ήταν η προσωπική προβολή του φιλόδοξου νέου πολιτικού και η ανάπτυξη καλών δημόσιων σχέσεων με μερίδα των ΜΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαμαράς χειρίζονταν τα κονδύλια αυτά με απόλυτα συγκεντρωτικό τρόπο ενώ ο Κ. Μητσοτάκης που ανέλαβε το ΥΠΕΞ αμέσως μετά την παραίτηση-αποπομπή Σαμαρά ανέθεσε τη διαχείριση των κονδυλίων σε πολυπρόσωπο σχήμα. .
Επίσης πριν αναλάβει ο Μητσοτάκης το υπουργείο, στις 13.4.1992, ο Σαμαράς φρόντισε να καταστραφούν όλα τα παραστατικά! Άρα κάτι φοβόταν…. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι ο Σαμαράς κατέστρεφε συνεχώς, συστηματικά και με ευλάβεια, τα παραστατικά! Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ο Μητσοτάκης ζήτησε να αλλάξει το σύστημα διάθεσης μυστικών κονδυλίων, ο Σαμαράς αντέδρασε έντονα.
Τα τελευταία παραστατικά για δαπάνες 603 εκατ. δρχ. είχαν καταστραφεί, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Σαμαρά, στις 17.3.1992. Μόνο το έτος 1992, με αρχική πίστωση 4.100.000.000, δαπανήθηκε το ποσό των 7.459.447.649 δρχ. Η υπόθεση επέστρεψε αργότερα ως σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας. Ο μετέπειτα ΥΠΕΞ, Κ. Παπούλιας έδωσε εντολή να ερευνηθούν τα κονδύλια και αυτή η πρώτη έρευνα εντόπισε την τεράστια αύξηση των ετήσιων απόρρητων δαπανών.
Τελικά η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδώσει σε κανέναν συγκεκριμένη ευθύνη… «λόγω παντελούς έλλειψης στοιχείων, έστω και ενδεικτικών, στους οικείους φακέλους του αρχείου του ΥΠΕΞ….». Αφού όλα τα στοιχεία είχαν καταστραφεί. Έκτοτε ο φάκελος «μυστικά κονδύλια», έκλεισε και παρέμεινε απόρρητος.
[Ακόμα και σήμερα προκαλούν παρενέργειες οι έρευνες γύρω από αυτά τα μυστικά κονδύλια. Πρόσφατο θύμα η Σοφία Βούλτεψη, η οποία απολύθηκε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επειδή τόλμησε να αναφερθεί. Φυσικά έχασε τη δουλειά της, άμα τη λήξει της εκπομπής. Ο Κυριακού δεν ανέχεται να θίγονται θέματα που ακουμπούν τον εκλεκτό και άσπιλο Αντώνη του!]

Δεν υπάρχουν σχόλια :