Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και η Θέκλα Παρασκευούδη

Τους λογους για τους οποίους οδηγήθκε στην απόφαση να αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει με εκτενή επιστολή της η υποψήφια βουλευτής ΝΔ, Λάρισας κα. Θέκλα Παρασκευούδη. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Φίλες και φίλοι,
Η συμμετοχή μου στα κοινά, πρώτα ως πολίτης και στη συνέχεια ως μέλος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και  25χρόνια καθορίστηκε από τις ιδέες τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά εξέφραζε η μεγάλη  κεντροδεξιά παράταξη της  Νέας Δημοκρατίας.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, μπήκα στη διαδικασία του «κρίνεσθαι» ,ως υποψήφια βουλευτής γιατί ήθελα να προσφέρω με ευθύτητα και ειλικρίνεια ,να εκφράσω και να αγωνιστώ, με την ιδιότητα του πολίτη και όχι του επαγγελματία «πολιτικού».
Η πορεία που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογή του νέου της Προέδρου έως σήμερα έρχεται σε σύγκρουση με τους παράγοντες που καθόρισαν την επιλογή μου ως πολίτη, τη στάση μου ως πολιτικού.
Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Γεωργίου Ράλλη του Ευάγγελου Αβέρωφ του Κώστα Μητσοτάκη του Μιλτιάδη Έβερτ αλλά και του Κώστα Καραμανλή, παρά τα μεγάλα λάθη και τις τεράστιες παραλήψεις της κυβερνητικής περιόδου, δεν έχει καμία σχέση με τη ......

...... Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Η σχέση της σημερινής Νέας Δημοκρατίας με τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος είναι μόνο το όνομα και το σήμα του κόμματος. Αυτό αποδεικνύει η στάση της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η θέση που πήρε ο Πρόεδρός της, στην ψηφοφορία σταθμό που έγινε στη Βουλή για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης . Θέση που πάρθηκε με καθαρά προσωπική απόφαση του ιδίου, χωρίς καμία συζήτηση στα αρμόδια όργανα του κόμματος, όπως η Κεντρική Επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα, δείχνοντας έτσι την αδυναμία του,  να συνεργαστεί , να διαπραγματευτεί να αντιπροτείνει.

Δεν θα σταθώ καν , σε αυτά που σε «πηγαδάκια» ομολογούν ανερυθρίαστα κορυφαία στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι καταψήφισαν  το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης γιατί απλά δε θέλανε να επωμισθούν τη λαϊκή οργή και  αγανάκτηση .

Θα σταθώ όμως στο ότι ποτέ στο παρελθόν η Νέα Δημοκρατία  δε λειτούργησε με τη λογική του πρόσκαιρου κομματικού κέρδους. Η Νέα Δημοκρατία πήγε πάντα κόντρα στο ρεύμα όταν αυτό απαιτούσε το συμφέρον του τόπου. Για παράδειγμα , το 1980 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Ράλλης υπέγραφαν την ένταξη της Ελλάδος στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, οι δυνάμεις του λαϊκισμού είχαν δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία.

Το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κυριαρχούσε, σάρωνε τη λογική και όποιον έμπαινε απέναντί του. Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν φοβήθηκε, δεν έσκυψε το «κεφάλι» στις μεγάλες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει για την πατρίδα.

Δε μπορώ να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες, όπως εκτιμώ, θα έχουν μεγάλο κόστος στην αξιοπιστία της παράταξής μου  στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Αποφάσισα  να αποχωρήσω από τη νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα  και για αυτό οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για την ανασυγκρότησή του. Η Κοινωνία απαιτεί και οι πολίτες έχουν ανάγκη, να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με ανθρωπιά, σύγχρονη, καθαρή ματιά , ώστε να επιτευχθεί η ευημερία των πολιτών, η ευημερία της κοινωνίας, η εξασφάλιση του μέλλοντος.

Κατά την άποψη μου ο παρωχημένος πολιτικός λόγος της ηγεσίας της ΝΔ το τελευταίο εξάμηνο  μετατρέπει τη ΝΔ σε λαϊκίζουσα Δεξιά ή σε έντεχνη φιλοαριστερά. Η καταψήφιση της οικονομικής στήριξης της χώρας από την Ευρωπαϊκή ένωση και το Δ.Ν.Τ. χωρίς διαπραγματεύσεις και ουσιαστική αντιπολίτευση , η διαγραφή της κας Ντόρας Μπακογιάννη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη περιχαράκωση, στην απομόνωση, στο λαϊκισμό, στη συρρίκνωση.

Η πορεία αυτή, ήδη αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύοντας μια φθίνουσα πορεία που δεν έχει προηγούμενο. Δε μένω στην αριθμητική των αποτελεσμάτων μιας έρευνας, αλλά μέσα από αυτή αποτυπώνεται η αγανάκτηση και η χαμένη πίστη που όπως  φαίνεται δεν ανησυχεί κανέναν!

Σε μια τέτοια πορεία, δε δύναμαι να συμβάλλω με την παρουσία μου και δεν δικαιούμαι να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω. Δεν συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου σε παιχνίδια μικροπολιτικής και σε παράκεντρα εξουσίας . Η περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει σε κανέναν την επιδερμική προσέγγιση, τη συνθηματολογία, τα μεγάλα λόγια και τις ηρωικές κορώνες.

Εμείς η νέα γενιά οφείλουμε να κερδίσουμε το ηθικό πλεονέκτημα , να πείσουμε, να αγωνιστούμε,  έχοντας γνώμονα τις αρχές και τις αξίες μας , αυτές που στην ουσία  καθορίζουν τη στάση ζωής μας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση του πολιτικού συστήματος όσο αυτό είναι δυνατόν.

Ζητώ την δημοσιοποίηση της απόφασης μου, διότι οφείλω να ενημερώσω  τους συμπολίτες μου, αλλά και τους φίλους που με στήριξαν στις κατά καιρούς πολιτικές και μη επιλογές μου , για τους λόγους που με οδήγησαν σε  αυτή την απόφαση. Στόχος μου δεν είναι να πετύχω την εύνοια κάποιου ή να παραπλανήσω τους «φίλους» μου, ούτε να σαγηνέψω με τεχνάσματα λόγου.

Κάνω με αυτόν τον τρόπο ολοφάνερη την επιλογή μου με σαφήνεια.
Οι πράξεις από μόνες τους δεν είναι καλές ή κακές.  Μόνο από τα χαρακτηριστικά τους προσδιορίζονται.

Κάθε πολιτική πράξη δικαιολογείται εάν προάγει την αλήθεια.

Δεν διεκδικώ την ταμπέλα του επαγγελματία πολιτικού. Είμαι ενεργός πολίτης που επέλεξα να ζω και να δραστηριοποιούμαι στην περιφέρεια και μέσα από την ενασχόλησή μου με θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ως πρόεδρος οργάνωσης που έχει δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την επαγγελματική μου θέση κοντά στον πολιτισμό , αλλά και τη συμμετοχή μου σε εθελοντικές δράσεις θα συνεχίσω να δίνω το παρόν.

Οφείλω ως ενεργός πολίτης να λειτουργώ με συνείδηση.

Η πολιτική για μένα είναι η πηγαία ανάγκη έκφρασης και προσφοράς  στην κοινωνία…
Σε μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικούς μα ταυτόχρονα ισότιμους…
Για να ζούμε σ’ ένα περιβάλλον που μπορεί να μας φιλοξενεί όλους με αξιοπρέπεια….
Μέσα από την ανάπτυξη να θέτουμε νέους στόχους για το μέλλον…
Βασιζόμενοι όχι μόνο  στον πολιτισμό του παρελθόντος, αλλά αφήνοντας το δικό μας στίγμα με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό …
Φιλικά,
Θέκλα  - Ευαγγελία Παρασκευούδη

(Η Θέκλα Παρασκευούδη υπήρξε Υπ. Βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Μέλος τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Μέλος τομέας Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Εκλεγμένο Μέλος Κεντρικής Επιτροπής, Εκλεγμένο Μέλος ΝΟΔΕ Λάρισας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :