Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Απογοητευτικά τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης για το Σαμαρά.

Τον έχουν πάρει στο ψιλό οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις. Οι μισοί κρίνουν αρνητικά την παρουσία του στην ηγεσία της ΝΔ και το συντριπτικό 63,5% κρίνει αρνητικά το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το εκπληκτικό είναι ότι ο αρχηγός χαίρει της απολύτου προστασίας συγκροτημάτων και πλήθους εντύπων που τον στήριξαν με πάθος και στις εσωκομματικές εκλογές. Παρά ταύτα η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο αρχηγός Αντώνης κατρακυλούν όλο και πιο κάτω και φαίνεται δεν υπάρχει πάτος! Δεν θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα με την περιχαράκωση που οδηγούν τη πρώην «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη», μανιοκαταθλιπτικοί τύποι που έχουν καταλάβει την ηγεσία της και εντείνουν τις ενδοπολιτικές διαφορές και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.

21.1% η ΝΔ του Σαμαρά

Από την δημοσκόπηση της Οpinion για την εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη «Ανατροπή»

"Nα μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα"

Εμείς, φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο, παιδιά λαϊκών οικογενειών, δεν μένουμε αδρανείς και αμέτοχοι απέναντι στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Μέτρα που χτυπάνε τις οικογένειες μας, χτυπάνε κι εμάς σήμερα αλλα και αύριο που θα βγούμε να δουλέψουμε με τους χειρότερους όρους.
Απορρίπτουμε αυτά τα μέτρα, δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας!

Λεηλατούν τις ζωές μας, καταστρέφουν τα όνειρά μας και το μέλλον μας, ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει απο δικαιώματα που καταχτήθηκαν με ποτάμια αίματος και πόνο.
Την ώρα που μας λένε πως δεν υπάρχει σάλιο, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για αποστολές του Ελληνικού Στρατού εκτός συνόρων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι τραπεζίτες εμφανίζουν ενεργητικό 579 δις, χαρίζουν τα χρέη σε μια σειρά από μεγαλοβιομηχάνους, οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας στον κόσμο.
Ζητάνε νέες θυσίες από εμάς. Αυτοί που χρόνια λεηλατούν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Έως εδώ! Δεν τα έφαγαν οι εργαζόμενοι για να ξαναπλήρώσουμε με μέτρα δήθεν δίκαια. Να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν.
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή θα πτωχεύσουμε εμείς, ο λαός, ή θα μειωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Συμπαραστεκόμαστε στους λαϊκούς αγώνες, τις απεργίες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες! Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν συναινούμε με την πολιτική που επιβάλει η πλουτοκρατία!
Φαντάροι της ΧΧΙV Τ/Θ Ταξιαρχίας.

Ειλικρινής και με έντονη διάθεση αυτοκριτικής η Ντόρα Μπακογιάννη στο Νίκο Χατζηνικολάου

Πολύ καλή η Ντόρα στη συνέντευξη που δίνει αυτή τη στιγμή στο Νίκο Χατζηνικολάου. Ειλικρινής στις απαντήσεις της ακόμα και στις πολύ δύσκολες ερωτήσεις που της τέθηκαν … π.χ. από τον Α. Δελατόλλα. 
Η Ντόρα εμφανίστηκε απενοχοποιημένη από τις κατηγορίες που της προσάπτουν, κυρίως εσωκομματικοί μυστικοσύμβουλοι. Παραδέχτηκε ότι στήριξε τον Κώστα Καραμανλή παραδεχόμενη αφοπλιστικά ότι το «πλήρωσε ακριβά». Όπως επίσης παραδέχτηκε ότι έγιναν πολλά λάθη από την δική της πλευρά στις εσωκομματικές εκλογές, κάνοντας αυτοκριτική στις πρόσφατες επιλογές της. H αυτοκριτική είναι το στοιχείο που απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από την πολιτική πρακτική στην Ελλάδα! Και από πλευράς ΠΑΣΟΚ και φυσικά από πλευράς ΝΔ!
[Στο video το πρώτο μέρος της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στο Νίκο Χατζηνικολάου]

Βρέθηκε η κλαπείσα σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο!

Συμβαίνει τώρα!

Βρέθηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου στο νέο κοιμητήριο Στροβόλου λίγο... παραδίπλα από εκεί που ήταν αρχικά θαμμένος και εκλάπη!!!
Η αστυνομία ετοιμάζει συλλήψεις...

Ο Obama στη Φιλαδέλφεια για την προώθηση του προγράμματος υγείας

Ο πρόεδρος Obama μίλησε σήμερα στο Arcadia University του Glenside (κοντά στην Φιλαδέλφεια) σε μια καμπάνια προώθησης του εθνικού προγράμματος υγείας που υποσχέθηκε και υλοποιεί η κυβέρνησή του.

Ντόρα προς Γερμανούς: "Πουλήστε κι εσείς την Πύλη του Βραδεμβούργου!"

Συμβαίνει τώρα!

Σωστή πατριώτισσα η Ντόρα! Πριν από λίγο στο Χατζηνικολάου απάντησε στις κακόγουστες "προτάσεις" κάποιων Γερμανών να πουλήσει η Ελλάδα νησιά της για να... ξεχρεώσει!!! Και αντιπρότεινε στους Βερολινέζους να πουλήσουν και αυτοί την Πύλη του Βραδεμβούργου για να ξεχρεώσουν τον υπό πτώχευση δήμο τους...
Ταυτόχρονα δήλωσε αγανακτισμένη ως Ελληνίδα και πρώην Υπουργός Εξωτερικών για τις συκοφαντικές επιθέσεις κατά της πατρίδας μας.

"Εάν σηκώσουμε τις κομματικές σημαίες είναι λάθος"



"Πρέπει να σηκώσουμε την πατριωτική σημαία"!

Η Ντόρα αυτή τη στιγμή στο Alter 
στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» 
του Χατζηνικολάου.

Αγαπάει ο Θεός τους κλέφτες, αγαπάει όμως πιο πολύ το Μητσοτάκη!!!

Οι Κλέφτες και οι Ψεύτες του συστήματος ΠΑΣΟΚ και τα φιλαράκια τους της ΠΟΛ.ΑΝ. έκαναν ό,τι μπορούσαν εδώ και 17 χρόνια, για να μας πείσουν, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη της περιόδου 1990-1993… κατέστρεψε την Ελλάδα! Πλύση εγκεφάλων, μαύρη προπαγάνδα κατά του Ψηλού με ταυτόχρονη… «θεοποίηση» του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, που «έδωσε ψωμί στο λαό»… Και όμως, σήμερα η δεινή οικονομική κρίση της χώρας μας, μας αναγκάζει να δούμε τις πικρές αλήθειες κατάματα. Ίσως για πρώτη φορά στην νεώτερη Ιστορία του τόπου… Καλό είναι αυτό. Τελικά η κρίση θα έχει και τις θετικές της επενέργειες…
Έτσι, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», οι σύγχρονοι Έλληνες αποδίδουν τις ευθύνες για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας εκεί που πραγματικά ανήκουν! Καταδικάζοντας όλους εκείνους που τους φλόμωσαν με ψέματα και εφήμερες «παροχές», τις οποίες σήμερα πληρώνουμε πανάκριβα και επώδυνα. Και αναδεικνύοντας ως τους καλύτερους διαχειριστές των εθνικών μας οικονομικών τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (1974-1980) και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1990-1993)!!! Αντιθέτως, απευθύνουν βαριά μομφή στους Κώστα Καραμανλή το νεώτερο, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη…
Αυτά, γιατί η δικαίωση είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους δημόσιους άνδρες.

Ο Γ. Παπανδρέου στο Brookings Institution

Ο Γ. Παπανδρέου στο βήμα του Brookings Institution στην Washington.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για την μακρόχρονη φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και στην σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Επίσης κάλεσε τις χώρες του G20 να ηγηθούν των προσπαθειών αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας στις αγορές, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει αυτό, θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση:

«Χρειαζόμαστε ξεκάθαρους κανόνες όσον αφορά τις ανοικτές, ακάλυπτες πωλήσεις και τα credit default swaps. Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική απάντηση από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να προωθήσει αυτήν την πρωτοβουλία στο G20» . 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ...

Stella McCartney Fashion Show / Paris /

Συνέντευξη Ντόρας σήμερα στο «Πρόσωπο με πρόσωπο»

Ντόρα το σκέφτηκες καλά; 
Θα δώσεις συνέντευξη στον Χατζηνίκ; 

Πήρες άδεια από τη Ρηγίλλης; 
Ενημέρωσες το Λαζαρίδη και το Δασκαλάκη; 
Το ξέρει ο Μουρούτης; 

Νέα σύσκεψη σήμερα στη Ρηγίλλης με τον κόκκινο Πάνο να ενημερώνει τα παπαγαλάκια για "μεγάλο πρόβλημα με τη Ντόρα".... "έχουμε πρόβλημα"!...!

Ο Ronaldo στη σημερινή συνέντευξη τύπου της Real


Ο Cristiano Ronaldo, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα, αμέσως μετά την προπόνηση της Real Madrid στο Valdebebas.
Η Real Madrid αντιμετωπίζει μεθαύριο 10 Μαρτίου την Olympique Lyon στο Champions League.
Σύμφωνα με έκθεση “Football Money League” της Deloitte:πλουσιότερη ομάδα του κόσμου για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ...

Άγνοια Κινδύνου...

Η Δημοκρατία μας σε κρίση;

Σε ένα σημείωμα, εδώ, την Πέμπτη 4/2/2010 διατύπωσα για πρώτη φορά την πιθανότητα ανόδου του Ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα για πρώτη φορά από την είσοδο της χώρας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες το 1981. Η άνοδος αυτού του ρεύματος προετοιμαζόταν αργά για αρκετά χρόνια, η εμφάνισή του αναβαλλόταν εξαιτίας ευνοϊκών οικονομικών συγκυριών αλλά και εφαρμοζόμενων πολιτικών. Αναβαλλόταν επίσης από την ακραία και αντιευρωπαϊκή εκπροσώπησή του από τμήματα της άκρας δεξιάς και της αριστεράς τα οποία ούτε το ρεύμα μπορούσαν να εκφράσουν αλλά και απωθούσαν με τις τοποθετήσεις τους τμήματα της κοινής γνώμης που δεν επιθυμούσαν την πλήρη έξοδο από την Ένωση, διέβλεπαν όμως προβληματικές καταστάσεις στη δημιουργία του Ενωσιακού εγχειρήματος. Η σημερινή οικονομική και αυριανή κοινωνική συγκυρία αλλάζει άρδην αυτά τα δεδομένα. Η πορεία της χώρας στην Ένωση, η συμμετοχή της σε αυτήν δε μπορεί να συνεχίζεται όπως μέχρι σήμερα και αυτό αφορά και την Ελλάδα και την Ένωση.
Η Ελληνική πορεία μέχρι τώρα ως χώρα μέλος...

NEW YORK NEW YORK …Η μεγαλούπολη του πλανήτη

Πάρτε την πτήση σας, για την Νέα Υόρκη. Εκεί σας περιμένει το θρυλικό «μεγάλο μήλο», η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά. Η πόλη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων. New York City, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή.

Γνωρίστε τη Νέα Υόρκη την πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, τη θρυλική μεγαλούπολη των ΗΠΑ. Στη θρυλική “ New York –New York” των μιούζικαλ και των θεατρικών παραστάσεων, όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο εργοστάσιο ιδεών, σαν γιγαντιαία γεννήτρια ενέργειας, προόδου και τάσεων, που ακατάπαυστα δίνει παλμό στο απροσδόκητο. Φυσικά εδώ συγκεντρώνονται άνθρωποι με ανησυχίες από όλο τον πλανήτη , αναζητώντας την επιτυχία και την αναγνώριση. Το «Μεγάλο Μήλο», που δίνεται μόνο ...

Test για ημιμαθείς, αμαθείς και πολυμαθείς

Και τώρα χαλαρώνουμε! Το τεστ που ακολουθεί -δικής μας έμπνευσης- δεν έχει στόχο να ξεχωρίσει τους «σπασίκλες» από τους «κουμπούρες», αλλά να δώσει την ευκαιρία και στις δύο... παρατάξεις να παίξουν και να γελάσουν. Αν, μαζί με το γέλιο, αφομοιωθεί και καμιά πληροφορία... ακόμα καλύτερα!

1. Πότε απελευθερώθηκε η Θεσσαλία;
α) Το 1912
β) Το 1821
γ) Το 1881

2. Τι ήταν ο Δημήτρης Πικιώνης;...

Έκκληση 40 Ελλήνων στο "Spiegel"

ROSPANZ20100100001-312
Σαράντα Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων και απόφοιτοι γερμανικών πανεπιστημίων, με επιστολή τους στο περιοδικό «Spiegel», απευθύνουν έκκληση στους ακαδημαϊκούς, τους πολιτικούς, στα ΜΜΕ, στην κοινή γνώμη της Γερμανίας να σταθούν αλληλέγγυοι ξανά στην Ελλάδα.

Με πρωτοβουλία του καθηγητή Δημήτρη Παπαμαντέλλου, προσωπικού φίλου και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην Διοικητή της ΔΕΗ (1981-84) , επίλεκτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδος, συνυπογράφουν το πολιτικό κείμενο-επιστολή διαμαρτυρίας, στο περιοδικό.
Η επιστολή στάλθηκε προς δημοσίευση στις 3 Μαρτίου ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον.
Στο κείμενο επισημαίνονται ειδικότερα μεταξύ άλλων:

«...Αδιαμφισβήτητες είναι οι ευθύνες των τελευταίων κυβερνήσεων της Αθήνας, για το συνακόλουθο υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο κατέστησε τη χώρα ΄΄μπαλάκι΄΄ των διεθνών κερδοσκόπων, με αντανάκλαση και στους εταίρους της γενικότερα.

Συνυπεύθυνοι είναι επίσης και κάποιοι παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι κατά τους ...

7 Μαρτίου 2004. Η επέτειος μιας πολύ σπουδαίας μέρας που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη!

7 Μαρτίου 2010
Η Επανίδρυση του Κράτους αποδείχθηκε η μεγαλύτερη φούσκα της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας. 6 χρόνια μετά, δεν έμεινε καν Κράτος για να το επανιδρύσουμε...
Οι υπαίτιοι πίνουν καφέ στο Κολωνάκι. Τους φταίει το ΠΑΣΟΚ του '81. Ο Σαμαράς βλέπει στα μάτια τους τη νίκη. Ο Αλογοσκούφης είναι περήφανος για τις επιλογές του. Ο Δούκας δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Καραμανλής παριστάνει το "εθνικό κεφάλαιο".
Ο Παυλόπουλος παριστάνει ότι παραμένει πολιτικός. Ο Κακλαμάνης θεωρεί αυτονόητη την επανεκλογή του.

Ο Έλληνας πληρώνει...

Πάντως ο Γιώργος εισέπραξε " κατανόηση ".!

" Κατανόηση " στα Εθνικά μας προβλήματα και ούτε ένα
σεντ ήταν η αποκομιδή του Πρωθυπουργού μας από την
συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί αναγκάζουν τον Πρωθυπουργό
μας σε αγώνες δρόμου μόνο και μόνο για να τον νουθετούν
και να τον συμβουλεύουν .
Και όταν ο κος Παπανδρέου είπε σε ερώτηση δημοσιογράφου
"Υπάρχουν πιο ευφάνταστες ιδέες από την πώληση των
ελληνικών νησιών για τη μείωση του ελλείμματος.
Η πώλησή τους είναι ...

H παρέα ΣΑΜΑΡΑ-ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ....βουλιάζει τη ΝΔ κάτω του 20% ...

Με διαφορά 17-19% θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν τώρα εκλογές!
Στο 18-19% διαμορφώνεται το ποσοστό της ΝΔ στα τελευταία γκάλοπ. Πεσμένο εμφανίζεται βέβαια και το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 31%, αλλά σημασία έχει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μεγαλώσει σε σχέση με τις εκλογές και έχει φθάσει στις 12 μονάδες, έναντι 10,4% του Οκτωβρίου. Και δεν είμαστε σε εκλογική περίοδο, που σημαίνει ότι σε πραγματική κάλπη, αν τυχόν γίνονταν τώρα εκλογές, η διαφορά θα ήταν στα επίπεδα του 17-19%!!
Πώς εξηγείται αυτό; Παρά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (ούτε φυσικά από τα μικρότερα κόμματα). Κι αυτό υποδηλώνει το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης - και δη της αξιωματικής...

/ / Από τον Στάθη Παλαιολόγο / /

H Τζούλια, οι "προστάτες" της και οι μετοχές από σάρκα

Πρόσωπο εμβληματικό της εγχώριας τηλεκουλτούρας, ιέρεια του κουτσομπολίστικου σύμπαντος η Τζούλια Αλεξανδράτου
Με την υπερεπένδυση των μισών και πλέον επαγγελματιών της τηλεόρασής μας στα προσόντα της, η Τζούλια Αλεξανδράτου τους δικαίωσε προσφέροντάς τους «ανέλπιστο» και ιδανικό δώρο, ένα βιντεοπορνό με την ίδια πρωταγωνίστρια.

Τα σχεδόν δυο εκατομμύρια έσοδα από την κυκλοφορία του εν λόγω DVD, το οποίο εξαντλήθηκε μέσα σε 2 ώρες στα περίπτερα, επιβεβαιώνουν την πιο προσοδοφόρα βιομηχανία της εποχής. Και αποθεώνουν τον ρόλο της τηλεόρασης που αναδεικνύει Τζούλιες. Το τραγικό είναι ότι η ίδια αρνείται, όπως τονίστηκε από ρεπόρτερ- πανελίστες, ότι είχε γνώση της εμπορικής κυκλοφορίας τού «πολύ προσωπικού υλικού». Αν είναι έτσι και ούτε καν ...

Υπάρχουν ακόμη περιθώρια!

Ο αναγνώστης μας Γιώργος Κ. σχολιάζει:

Όποιος από τους 1.500.000 Δ.Υ. είναι δυσαρεστημένος απο το 8% της μείωσης μπορεί να παραιτηθεί και να ψάξει να τα βρει στον ιδιωτικό τομέα τα λεφτά... δεν παραιτήθηκε όμως κανένας... γιατί άραγε... Βολεψάκηδες και τεμπέληδες!

/ / atithasos / /

Κώστας Σκανδαλίδης:"Η πολιτική μας δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ"

«Γροθιά στο στομάχι των ιδεών, των στόχων και των οραμάτων μας» χαρακτηρίζει τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, οποίος αν και θεωρεί ότι «αυτά καθαυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος» πιστεύει πως «η διαχείριση της πολιτικής που τα επέβαλε, έχει μεγάλα κενά».
«Η εικόνα και το περιεχόμενο της πολιτικής μας δεν έχουν και πολλή σχέση με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα έλεγα ότι δεν έχουν σχέση και με το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο κ. Σκανδαλίδης στη Realnews. O ίδιος κάνει λόγο για «συνεχή διολίσθηση και αλλαγή στόχου και ακατάσχετη μετρολογία που δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο».
Ο κ. Σκανδαλίδης παραδέχεται ότι οι μάχες που δίνει ο πρωθυπουργός είναι σκληρές, σημειώνει όμως ότι «στη δραματική του ομιλία της περασμένης Δευτέρας ένιωθα μία απόσταση να τον χωρίζει από την κυβέρνηση και το κόμμα του, που μάλλον αμήχανα τον άκουγαν».
«Είναι δική του κύρια ευθύνη για τις δομές, τις λειτουργίες και τις πρακτικές που ...

Ο σεισμός "έφτασε" στην Τουρκία


Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Τουρκία
Πέντε οι νεκροί από τη σεισμική δόνηση 6,2 Ρίχτερ στην επαρχία Ελαζίγκ της Τουρκίας.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Ελαζίγκ της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGC).
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της πόλης, και σε εστιακό βάθος 11 χλμ, τονίζει το Ινστιτούτο. Σεισμοί τέτοιου μεγέθους προκαλούν σημαντικές ζημιές.
Πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Το ΚΚΕ για το μεταναστευτικό

Το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή ιθαγένειας σε ορισμένες κατηγορίες μεταναστών και για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές συνδέεται με την επιδίωξη της άρχουσας τάξης για περισσότερη χειραγώγηση και ενσωμάτωση στο αστικό πολιτικό σύστημα μέρους των μεταναστών, εκτιμά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ
Η επιδίωξη αυτή, προστίθεται, γίνεται ακόμη πιο προκλητική στις διατάξεις για την πολιτογράφηση, όπου τα πολιτικά δικαιώματα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση και την πολιτική συμφωνία του μετανάστη με το συγκεκριμένο οικονομικο-κοινωνικό σύστημα.
Όπως αναφέρεται, κεντρική θέση του ΚΚΕ είναι η νομιμοποίηση των ...

Λαϊκοί αγώνες


Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο γνησιότερος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ της παλαιολιθικής εποχής, κάλεσε τα σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση.
Ουδείς ανταποκρίθηκε στην έκκληση, όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω. «Σκοπεύει», όπως διαβάζω, «να κλιμακώσει τον αγώνα εναντίον των κυβερνητικών αποφάσεων»· όπερ σημαίνει ότι, μετά το πρόσφατο ξεφάντωμα στην Πέγκυ Ζήνα, θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις στον Ρέμο, στον Πάριο κ.ο.κ.

/ / Tου Στέφανου Kασιμάτη / / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / / 

12 μονάδες ρίχνει στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα 12 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δίνει έρευνα της Pulse για τον "Τύπο της Κυριακής".
Παρόλο που η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα παραμένει σε υψηλά ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ κινείται σε χαμηλά επίπεδα, 31% και η ΝΔ στο 19%.
Το ΚΚΕ κινείται στο 7%, ο ΛΑΟΣ στο 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4% και οι αναποφάσιστοι στο 20%.