Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

NEW YORK NEW YORK …Η μεγαλούπολη του πλανήτη

Πάρτε την πτήση σας, για την Νέα Υόρκη. Εκεί σας περιμένει το θρυλικό «μεγάλο μήλο», η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά. Η πόλη που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων. New York City, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την υπερβολή.

Γνωρίστε τη Νέα Υόρκη την πιο φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, τη θρυλική μεγαλούπολη των ΗΠΑ. Στη θρυλική “ New York –New York” των μιούζικαλ και των θεατρικών παραστάσεων, όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο εργοστάσιο ιδεών, σαν γιγαντιαία γεννήτρια ενέργειας, προόδου και τάσεων, που ακατάπαυστα δίνει παλμό στο απροσδόκητο. Φυσικά εδώ συγκεντρώνονται άνθρωποι με ανησυχίες από όλο τον πλανήτη , αναζητώντας την επιτυχία και την αναγνώριση. Το «Μεγάλο Μήλο», που δίνεται μόνο ...

... στον νικητή.

Ανακαλύψτε την πρωτεύουσα του κόσμου. Εξερευνήστε τις γειτονιές του Μανχάταν. Ζήστε στον ρυθμό της πιο συναρπαστικής πόλης του πλανήτη. Οι πιο γνωστές εικόνες της Νέας Υόρκης προέρχονται από την συνοικία Θεάτρου, την Time Square με τις τεράστιες πινακίδες neon, το Rockefeller Center, ένα σύμπλεγμα από ουρανοξύστες και κήπους.

Την Diamond Row, την συνοικία των διαμαντιών που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 30, το κτήριο της Paramount, το κτήριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και το Carnegie Hall έναν από τους πλέον σημαντικούς συναυλιακούς χώρους. Ο σταθμός Grand Central με τη θολωτή οροφή και τις μεγαλοπρεπείς μαρμάρινες σκάλες του, το Empire State Building, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης με τους λαμπερούς χώρους μετά την πρόσφατη ανακαίνιση εκ βάθρων.

Ο νεογοτθικός Καθεδρικός ναός του Αγίου Πατρικίου που νομίζεις ότι ακουμπάει στον ουρανό όπως στέκεται δίπλα στο μοντέρνο μαύρο γυάλινο κτήριο του Ωνασείου. Και το ξενοδοχείο Waldorf Astoria διαχρονικό σύμβολο κομψότητας, σας περιμένει για φαγητό, ποτό και για τι όχι και διαμονή.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το χρώμα της «μητρόπολης του Πλανήτη”, της περίεργα όμορφης Νέας Υόρκης.

Σε αυτή την μεγαλούπολη έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι ζεις σε μία από τις ταινίες που έχεις δει στον κινηματόγραφο. Θέατρα, αγορές, μουσεία, κλαμπ, θεάματα πάσης φύσεως, καφέ εστιατόρια, τα πάντα συνωμοτούν για να αποπλανήσουν ακόμη και τον πιο συντηρητικό επισκέπτη της.

Η πόλη αυτή σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κέντρο του κόσμου και ότι εσύ λειτουργείς μέσα σ’ αυτό, ότι είσαι μέρος του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΑΓΟΡΕΣ :

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ( Ξενάγηση)
Πανοραμική πολύωρη ξενάγηση των αξιοθέατων για τα οποία φημίζεται η πόλη.

Θα δείτε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το Λίνκολν Σέντερ (Μετροπόλιταν Όπερα – Φιλαρμονική), το Σέντραλ Παρκ, το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταμό Hudson, το Χάρλεμ και το Apollo theater στην σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ.
Την 5η λεωφόρο με τα παγκοσμίως γνωστά μουσεία Γκούγκενχαϊμ, Μετροπόλιταν και Φρικ Κολέξιον. Συνεχίζεται η ξενάγηση σας στην 5η Λεωφόρο, το Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμ Σκουέρ, το Μπρόντγουεϊ, το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και Γουόλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, το Οικονομικό Κέντρο, το Μπάτερυ Παρκ.
Θα περάσετε από την Προβλήτα 17 (South Street Seaport village, Pier 17) από τις εγκαταστάσεις της οποίας η θέα προς τον ποταμό East και την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν είναι εκθαμβωτική.
Θα τελειώσετε την ξενάγηση σας, με μία επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών.

Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις Μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ .


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson)
Mια μικρή κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορείτε να δείτε την ενδιαφέρουσα όψη του ποταμού Hudson, τις συνεχώς ανακαινιζόμενες παλαιές προβλήτες, το ιστορικό Έλλις Άιλαντ και το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι, από πολύ κοντά. Το Στέιτεν Άιλαντ και την μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο από μακριά, τον αλμυρό East river, θα περάσουμε δίπλα από το Λονγκ Άιλαντ με το Μπρούκλιν και το Κουήνς, το Μπρόνξ και το στάδιο Yankees.
Επίσης θα περάσετε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω ευρύτερη περιοχή και φυσικά την διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey.
Για απόγευμα, σας προτείνουμε την Προβλήτα 17 που πάντα είναι μέσα στα top της Νέας Υόρκης. Τα καταστήματα της περιοχής, τα ιστιοφόρα, το Μουσείο, θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον.Μείνετε στην περιοχή και να διασκεδάσετε στα διάφορα κέντρα και ρεστοράν της. Απολαύσετε μια διαφορετική όψη της φωτισμένης γέφυρας του Μπρούκλιν και το Μπρούκλιν.
Η περιοχή προσφέρεται και για την βραδινή σας έξοδο καθώς και οι κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribeca.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (επίσκεψη στα Woodbury Commons Outlets).

Mια επίσκεψη στο μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο, και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons, μόλις 45 λεπτά έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν όλα τα αντικείμενα του πόθου σε τιμές που δεν μπορείς να πιστέψεις. Διακόσια είκοσι ονόματα της μόδας θα βρεθούν στη διάθεση σας. Από Gucci, Escada, Saks, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap σε απίστευτη ποικιλία. Να σκεφτείτε ότι εκεί τα Lacoste έχουν τη μισή τιμή από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Πρόκειται για κανονικό παράδεισο. Δηλαδή, μία επίσκεψη εκεί είναι must.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (επίσκεψη στο Greenwich Village και το East Village).
Άλλη πρόταση μας, είναι να πάτε στο Greenwich village, το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς και που σήμα κατατεθέν του είναι η Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Μέχρι το 1900 στο East village κατοικούσε η υψηλή κοινωνία, στη συνέχεια μετανάστες και από την δεκαετία του 50 και μετά η περιοχή έγινε η Μέκκα για την γενιά των Μπιτλς, τους χίπις και τους πανκ. Το East village μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο πειραματισμού και νέων τάσεων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ( εκδρομή στην Ουάσιγκτον DC ).
Προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στην Ουάσιγκτον DC. Την πόλη που επιλέχθηκε για πρωτεύουσα από τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον αλλά που δεν έζησε σ’ αυτήν, την πόλη που σχεδίασε ο Pierre Charles L’ Enfant, την πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας που εντυπωσιάζει με την μεγαλόπρεπη και ήρεμη δύναμή της.
Δίπλα στον ποταμό Ποτόμακ και τον παραπόταμό του Ανακόστια. Όλα θα σας ενθουσιάσουν, το National Mall με τις ανοικτές εκδηλώσεις τις λίμνες που έγιναν ειδικά για να καθρεφτίζονται σ’ αυτές τα πανέμορφα κτήρια και τα μνημεία, στο κέντρο το Καπιτώλιο με την θεσπέσια ροτόντα και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή του, στις πτέρυγές του λειτουργεί το Κογκρέσο ( Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων).
Στο Downtown της πόλης τα κτήρια είναι σχεδόν όλα αξιόλογα. Η πέμπτη λεωφόρος στη Νέα Υόρκη και η περιοχή του DuPont Circle στην Washington DC, είχαν την ίδια σημασία για τους πλουσίους στα τέλη του 19ου αιώνα. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα εξαίρετα μέγαρα, όσα έχουν μείνει, στα οποία σήμερα στεγάζονται κυρίως πρεσβείες.
Μην μείνετε μόνον στην Ουάσιγκτον DC, αλλά επισκεφτείτε και την Τζορτζτάουν και την Αλεξάνδρεια , τα δύο κοσμήματα, τις προϋπάρχουσες μικρές πόλεις, που δίνουν το χρώμα και την πινελιά που χρειάζεται για να ζεσταθεί η ψυχρή και μεγαλόπρεπη πόλη, των γραφειοκρατών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.

NEA ΥΟΡΚΗ (επίσκεψη μουσείων και πολυκαταστημάτων).
Άλλη πρόταση είναι να δείτε ένα ή περισσότερα από τα Μουσεία: Metropolitan και Guggenheim ή Metropolitan και Φυσικής Ιστορίας. Ή μία διαφορετικής φύσεως επίσκεψη στα πολυκαταστήματα Bloomingdales με συνδυασμό το Μουσείο Φρικ, ή στα πολυκατάστημα Saks Fifth Avenue, σε συνδυασμό με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MOMA).
Συνδυάστε τα ψώνια σας στο Macy’s στην Herald Square με μια πρωινή επίσκεψη στο Empire State Building έστω και μόνον απ’ έξω, λόγω της μεγάλης αναμονής εξ αιτίας των πολλών επισκεπτών. Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε τα hot dog από τους πωλητές, που θα βρείτε σε κάθε γωνιά της πόλης. Για το βράδυ ακολουθήσετε τις προτάσεις του ξεναγού σας για μια άλλη όψη της νυκτερινής ζωής, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ( εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και Ατλάντικ Σίτυ).
Προτείνουμε μια Εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτυ . Η Φιλαδέλφεια είναι πιο ιστορική πόλη της Αμερικής με όνομα που για τους Έλληνες θυμίζει πατρίδα. Δημιουργήθηκε για να είναι πνευματική Πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Εδώ συντάχθηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα, δείτε την Καμπάνα της Ελευθερίας και το σύνολο της παλαιάς πόλης, με τα πολλά αξιοθέατα. Δεν θα σας απογοητεύσει η επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη, γεμάτη μουσεία, πάρκα και ποτάμια, πανέμορφη πόλη του Βενιαμίν Φραγκλίνου. Στην συνέχεια επισκεφτείτε το Ατλάντικ Σίτυ, την παραλιακή πόλη με τα όμορφα Καζίνο και γιατί όχι δοκιμάσετε και την τύχη σας. Επιστροφή το βράδυ στην Νέα Υόρκη.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

· NYC.gov – Επίσημος ιστότοπος του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

· NYCvisit.com – Επίσημος τουριστικός ιστότοπος της πόλης

· New York City travel guide από το Wikitravel

· New York City στο Open Directory Project

· NYCityMap – Διαδραστικός χάρτης περιλαμβάνει και τις συγκοινωνίες

· Map and Timeline Χάρτης, ιστορικά στοιχεία και επίκαιρα για την Νέα Υόρκη.
Προσοχή : Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α τουριστική Βίζα η οποία απαιτεί προσωπική παρουσίαση στην Πρεσβεία Αθηνών . Προτείνουμε να προγραμματίσετε το ραντεβού σας τουλάχιστον 25 ημέρες προ της αναχώρηση της εκδρομής σας .
“A journey of a thousand miles must begin with a single step.” — Lao Tzu


Copyright © Demetrios the Traveler
/ / brexians.wordpres / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :