Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ε ρε, «βρικόλακα» Μητσοτάκη!...!

Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ: «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από 30 χρόνια»…
Ο προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους… Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να... είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπισή της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από δυο ή τρεις δεκαετίες»... 
Πριν από 30 χρόνια ήλθε στην εξουσία ο Ολετήρας Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ξεκίνησε ο Μεγάλος Κατήφορος, όταν αρχίσαμε να ζούμε πολύ πιο πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά, και να υποθηκεύουμε τις μελλοντικές γενιές στους ξένους δανειστές. Όταν αρχίσαμε την μανιώδη υπερκατανάλωση, χωρίς πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς υποδομές, χωρίς παραγωγή.
Πριν από 20 χρόνια, το 1990, εξελέγη η Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ακόμη και ο άσπονδος εχθρός του, Αντώνης Σαμαράς, ήταν η πρώτη και μόνη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης που αγωνίστηκε να βάλει φρένο στον κατήφορο. Με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με εκκίνηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων.
Όσοι ζήσαμε τη δραματική τριετία 1990-1993 θυμόμαστε πολύ καλά το Γολγοθά του Κων/νου Μητσοτάκη. Είχε να αντιμετωπίσει ένα σκληρό, απάνθρωπο και πολυμέτωπο αγώνα: Τον αρχιλαϊκιστή και εξουσιομανή Ανδρέα Παπανδρέου (που αν και… ημιθανής ήθελε να ξανακυβερνήσει τη χώρα, με όποιο κόστος!), τη δόλια εσωκομματική αντιπολίτευση που αντιδρούσε κυρίως στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης (Έβερτ, Δήμας, Κανελλόπουλος, κ.λπ.), τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες της διαπλοκής που είδαν τα άνομα συμφέροντά τους να πλήττονται από την προσπάθεια περισυλλογής και νοικοκυρέματος του Κράτους, και τελικά τον Αρχιπροδότη Αντώνη Σαμαρά που έγινε το μοιραίο εκτελεστικό όργανο όλων αυτών για την πολιτική δολοφονία του Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης του 47%.
Η τότε μεγάλη, αλλά με πολλούς εχθρούς, προσπάθεια, τελικά ανεκόπη βιαίως και η Ελλάδα, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά και της ΠΟΛ.ΑΝ., επανήλθε στο φαύλο ανδρεοπαπανδρεϊσμό, συνεχίζοντας με ακόμη πιο ραγδαίους ρυθμούς τον πολιτικό και οικονομικό κατήφορο. 
Και ο Μητσοτάκης -με την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ της διαπλοκής- επιβλήθηκε στη συνείδηση των «παραπλανηθέντων πολιτών», ως ο… «βρικόλακας» που «έπινε το αίμα του λαού»! Στην πραγματικότητα, το αίμα του λαού το χάριζαν στους δανειστές της Ελλάδας οι απατεώνες εχθροί και πολέμιοι του Μητσοτάκη, αλλά αυτή είναι μια ιστορία που θα καταγράψει μετά από πολλά χρόνια η δικαιοκρισία της Ιστορίας…
Σήμερα, 30 χρόνια μετά το 1981 και 20 χρόνια μετά το 1990, αναζητούμε τους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής. Συνήθης ύποπτος σ’ αυτήν την αναζήτηση είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, επειδή δεν πήρε έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή της χρεοκοπίας. Αυτή και μόνη είναι η ευθύνη του, και δυστυχώς είναι η μικρότερη από τις ευθύνες όλων των άλλων… Από τις ευθύνες του Πρωταιτίου, αλλά μακαρίτη πλέον, Ανδρέα Παπανδρέου και των «προθύμων εξαπτερύγων» του: Του Αντώνη Σαμαρά, που σήμερα έχει το απύθμενο θράσος να κατηγορεί όσους στηρίζουν τη σκληρή προσπάθεια, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα και ο λαός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :