Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κακά τα ψέματα: Η Αττική θα στείλει το μήνυμα!

Δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε πολύ. Το κεντρικό μήνυμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών εστιάζεται στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια Αττικής! Δηλαδή, σε ένα «δείγμα» που συγκροτείται από τη... μισή Ελλάδα (!!!) και μπορεί να οδηγήσει στην ασφαλέστερη εξαγωγή συμπερασμάτων για το status του πολιτικού μας συστήματος μετά την Κρίση και το Μνημόνιο.
Ούτε το ΠΑΣΟΚ θα δικαιούται να πανηγυρίσει, εάν κερδίσει την… Κρήτη, ούτε η ΝΔ, εάν ο Πανίκας εκλεγεί Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία (και τα δύο έχουν «καεί», αφού θεωρούνται σχεδόν αναμενόμενα…). Και πληθυσμιακά και αντιπροσωπευτικά, η Αττική είναι η μητέρα των μαχών και το πεδίο για να δοκιμάσει τις αντοχές του ο δικομματισμός και το πολιτικό σύστημα.
Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις προδιαγράφουν αυτό που αφουγκράζεται ήδη ολόκληρη η κοινωνία: Δραματική κατάρρευση του δικομματισμού, απελευθέρωση των ψηφοφόρων από τα «μαντριά» και τη συναισθηματική εξάρτηση με κόμματα και ονόματα που ευθύνονται για την ελληνική οικονομική τραγωδία.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Συγκάτοικοι, Παπανδρέου και Σαμαράς, γι’ αυτό και επιχειρούν απεγνωσμένα να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης στη μάχη της… Πελοποννήσου ή του Βορείου Αιγαίου!...! Καλά, μας πείσατε…
Το πατατράκ που αναμένει το δικομματισμό στην Αττική δεν θα μπορεί να καλυφθεί ακόμη και αν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα βαφτεί «πράσινη» ή «μπλε»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :