Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ομάδα Τ/κ ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της

Ομάδα Τουρκοκυπρίων εξέδωσε σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωση με την οποία ζητά την άμεση επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σημερινή κινητοποίηση, οι Τουρκοκύπριοι ιατροί, καλλιτέχνες, έμποροι, βιομήχανοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της σημερινής κατάστασης στα Βαρώσια.
Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μεταξύ των άλλων τονίστηκαν τα εξής:

* Τα Βαρώσια σήμερα θυμίζουν χολιγουντιανές σκηνές τρόμου
* Η βίαιη απομάκρυνση των κατοίκων της από τα Βαρώσια είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κλειστής εστίας μόλυνσης που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των Κυπρίων
* Οι τουριστικές και εμπορικές υποδομές της Αμμοχώστου θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να διατεθούν στην υπηρεσία των Κυπρίων. Η αναβάθμιση των δομών της Αμμοχώστου θα εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου
* Η τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιστρέψει στους ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες τις περιουσίες τους
* Η επιστροφή της Αμμοχώστου στους Tουρκοκύπριους και Eλληνοκύπριους κατοίκους της θα υποχρεώσει την Τουρκία να αναθεωρήσει τη τάση της σχετικά με το άνοιγμα των λιμανιών της στην Κύπρο και θα διευκολύνει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια :