Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σκληρή αντίδραση Σημίτη στις δηλώσεις Γιούνκερ

Ο Σημίτης αποκαλεί ανοησίες όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον Γιούνκερ σε συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό για τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Η άμεση απάντηση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη ή όχι».
Η απάντηση Σημίτη ήταν άμεση ενώ σε αντίστοιχες προκλήσεις προς την πλευρά Καραμανλή δεν υπήρξε καμία αντίδραση! Ένα ερώτημα πάντως πλανάται πίσω από το «επεισόδιο». Εάν επί Σημίτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν για την άσχημη οικονομική εικόνα της Ελλάδας, τι γινόταν επί Καραμανλή; Τον άφηναν να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο; Εάν δεν τον προειδοποιούσαν τότε έχουν και αυτοί ευθύνες για τις οδυνηρές εξελίξεις! Το πιο λογικό είναι ότι τα έλεγαν και στον Καραμανλή αλλά αυτός όπως γνωρίζουμε ασχολούνταν με το επικοινωνιακό κόστος και την κοινωνική κατακραυγή, την οποία τελικά δεν απέφυγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :