Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: "Εγώ δεν είχα την αίσθηση ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα,ούτε ήταν αυτά τα στοιχεία, τα οποία ήξερα,περί χρεοκοπίας της χώρας"

Σε αντίθεση με τον κύριο ΤΙΠΟΤΑ -που ισχυρίζεται ότι ήξερε, αλλά δεν μίλαγε…- η ανεξάρτητη βουλευτής, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Βήματος ξεκαθάρισε μια και καλή τα περί «ευθύνης» της, επειδή τάχα... συμμετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπή. Πρόκειται για το γνωστό και επαναλαμβανόμενο παραμυθάκι των Νεορηγιλλάριων, με το οποίο πασχίζουν μάταια να «αθωώσουν» το Σαμαρά από τις δικές του ευθύνες, ως Υπουργού της Κυβέρνησης Καραμανλή, και να τα ρίξουν όλα στη Ντόρα!!!
Είμαστε βέβαιοι, ότι η κ. Μπακογιάννη είναι απόλυτα ειλικρινής, όταν λέει, ότι δεν είχε τότε την πλήρη εικόνα της επερχόμενης χρεοκοπίας. Άλλωστε, ποιος την είχε εκείνη την εποχή…; Το μπαλάκι του ποιος γνώριζε και τι παίζεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους Συγκατοίκους, και έχει καταντήσει ανιαρό και επικίνδυνο.
Η συμμετοχή της Ντόρας στην Κυβερνητική Επιτροπή επί Καραμανλή δεν σημαίνει, ότι ήταν και διεξοδικός γνώστης όλων των ζητημάτων που αφορούσαν το σύνολο του κυβερνητικού έργου. Αυτή ήταν δουλειά μόνο του Πρωθυπουργού και του γραφείου του! Η Κυβερνητική Επιτροπή χάρασσε γενικές κατευθύνσεις, μετά από επισκόπηση των τρεχόντων ζητημάτων. Δεν έμπαινε στις λεπτομέρειες που ήταν δουλειά των καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργών και, φυσικά, του Πρωθυπουργού, ως επιτάσσει το Σύνταγμα.
Συνεπώς και η Ντόρα και όσοι άλλοι μετείχαν στην Κυβερν. Επιτροπή -πλην εννοείται των οικονομικών υπουργών- γνώριζαν μόνο όσα τους έλεγαν εκεί μέσα! Τώρα, εάν είχε λόγο να αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια των στοιχείων και των διαβεβαιώσεων του Αλογοσκούφη και του Παπαθανασίου, αυτό ανήκει στη σφαίρα όχι της πολιτικής, αλλά της… μεταφυσικής! Η Ντόρα πολιτικός ήταν και όχι «μέντιουμ»!
Νομίζω είναι σαφές, ότι η απόπειρα διάχυσης των ευθυνών για τους συγκεκριμένους χειρισμούς στην Οικονομία πέραν των καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργών και του Πρωθυπουργού, δεν στηρίζεται σε καμία λογική πολιτική παραδοχή ή συνταγματική θεσμική πρόβλεψη. Αποτελεί επικοινωνιακό παίγνιο με στόχο να σπιλώσει και να διασύρει τον ένα ή τον άλλο.
Στο κάτω-κάτω η κ. Μπακογιάννη ήταν υπεύθυνη για το Υπουργείο Εξωτερικών, ενός εξ αντικειμένου μη παραγωγικού-οικονομικού υπουργείου και με ελάχιστη σχέση με την εσωτερική κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :