Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

25 εκατ. ευρώ «αέρας» για προμήθειες

ΚΑΤΑ ΤΗ χθεσινή ημέρα της Εξεταστι- κής Επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ καθηγητή Σάββα Ρομπόλη (φωτό) ότι σύμφωνα με την αποτίμηση του δομημένου ομολόγου που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ η πραγματική του αξία δεν υπερβαίνει το 81,2% της ονομαστικής του, δηλαδή πρακτικά δόθηκαν 25.000.000 «αέρας» για προμήθειες. Μάλιστα ο κ. Ρομπόλης μίλησε ακόμα και για «δόλο», ενώ δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός ότι και τα 13 Ταμεία επένδυσαν σχεδόν ταυτόχρονα στα συγκεκριμένα δομημένα ομόλογα.

Εχει µιλήσει - λέγοντας ψέµατα - ο Καραµανλής

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ο Κώστας Καραµανλής τη σιωπή του ή όχι; Επίσηµη απάντηση δεν υπάρχει, όµως το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριµένο ερώτηµα σπάει τουλάχιστον τα νεύρα µας. Τα πράγµατα είναι απλά. Ο πρώην πρωθυπουργός ή πρωθυπουργεύων, όπως τον περιέγραψε ο «συνεργάτης» του Γιάννης Αγγέλου, ό,τι είχε ή µάλλον ό,τι ήθελε να πει για το δυσώδες σκάνδαλο του Βατοπεδίου το έχει πει. Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης µόλις πριν από δύο χρόνια έσπευσε να ανοίξει πολιτική οµπρέλα για τους εµπλεκόµενους υπουργούς αφήνοντας άφωνο το Πανελλήνιο µε τις «αφοπλιστικές» απαντήσεις του για την υπόθεση.
Λίγους µήνες αργότερα µε… παρρησία, όταν οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η µία την άλλη, δήλωσε ότι δεν είχε πλήρη εικόνα για το Βατοπέδι φροντίζοντας να αποσύρει τους βουλευτές του από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής.
Εποµένως το ερώτηµα που διατυπώνεται πρωτίστως από στελέχη της γαλάζιας παράταξης για το εάν θα .......

Δικογραφία με αναφορά σε Καραμανλή

Απεστάλη αμελλητί στη Βουλή για τα στοιχεία προς Eurostat

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης οδηγούνται η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τη διαβίβαση χθες στη Βουλή της δικογραφίας για την αποστολή πλασματικών στοιχείων στη Euorostat ως προς το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδος, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Κοινοβουλευτικοί παράγοντες σχεδόν προεξοφλούν ότι η χθεσινή εξέλιξη θα οδηγήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και προβλέπουν κορύφωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας τους επόμενους μήνες.
Ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός υποβάθμιζε τη σημασία της εξέλιξης. Συνεργάτες του υπενθύμιζαν ότι η κ. Ράικου έστειλε στη Βουλή τη δικογραφία αμελητί. Πρόσθεταν ότι όλα αυτά τα θέματα που σχετίζονται με τα στατιστικά στοιχεία έχουν...

Θα μας πει κανείς για το Μέγα Σκάνδαλο Αβραμόπουλου στην Υγεία και για τα «μυστικά κονδύλια» Σαμαρά την περίοδο 1990-1992…;

Επειδή οι ψυχωτικοί μυστικοσύμβουλοι του Ζιγδαντώνη έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει -φαίνεται εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του “Lazarid”…- και διαδίδουν φαιδρές συκοφαντίες για τους ανθρώπους εκείνους που εργάστηκαν με ζήλο και επιτυχία, ώστε η Αθήνα να φιλοξενήσει με αξιοπρέπεια και ετοιμότητα την Ολυμπιάδα του 2004, καλό είναι να μη μιλάνε για «σχοινιά» στο σπίτι των «κρεμασμένων»…
Η οικονομική διαχείριση του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν απόλυτα διαφανής και πέτυχε μια υποδειγματική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρά τα χρέη και το μπάχαλο που είχε παραλάβει από τον επί 8ετία προκάτοχό της «υπαρχηγό» Αβραμόπουλο!
Σήμερα, τα τσιράκια του «υπαρχηγού» σπείρουν ζιζάνια με ιταμές και αστήρικτες διαδόσεις με στόχο αυτήν την οικονομική διαχείριση. Τα έργα, το Μέγα Έργο της Ολυμπιάδας, τους δίνει την πλέον αποστομωτική απάντηση!
Ας μας μιλήσουν, όμως, για τα δικά τους «έργα», οι Ακρονεοδεξιοί Ολετήρες της Ελλάδας! Ας μας μιλήσει ο κύριος «τα πάντα όλα ή τίποτα» για το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους: τα χρέη και τις «προμήθειες» της Υγείας, που επί των ημερών του έφτασαν στο ζενίθ της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης! Ήδη ο Εισαγγελέας έχει στείλει το σχετικό φάκελο στη Βουλή και αναμένουμε τη συνέχεια…
Ας μας μιλήσει όμως και ο ίδιος ο Αντώνης Ζίγδης για τα εκατομμύρια των...

Το forum για την Ελλάδα για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών

Στο Forum για την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βασικός μας στόχος είναι η κατάθεση προτάσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο να βάλουν την αγορά αλλά και την Ελλάδα σε κίνηση. Ταυτόχρονα κεντρική μας προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής ενότητας και αλληλεγγύης έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε στην κρίση να οδηγήσει την μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα να στρέφεται κατά της άλλης.
Τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στον κλάδο της αγοράς των οδικών μεταφορών, μόνο σε...