Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κινδύνευσε η έδρα του Καμμένου!

(;) Γιατί δεν μπαίνει στη Βουλή ο Γιάννης Μανώλης και θα χάσουμε την ευκαιρία να τον δούμε να αγορεύει σε... χαμηλούς τόνους και με τη γνωστή ηρεμία του, από το ...


βήμα της Βουλής; 
Πρακτικοί λόγοι, μου εξήγησε ο ίδιος. 
Ο ανεξάρτητος έλληνας πρόεδρος Πάνος είχε να διαλέξει μεταξύ της έδρας στον Εβρο και εκείνης της Β’ Αθηνών, όπου εκλεγόταν ο Μανώλης. 
Επέλεξε την έδρα της Β’ Αθηνών, αφήνοντας εκτός τον αγωνιστή Μανώλη, επειδή ήταν πολύ πιθανό να μην... εκλεγόταν ο ίδιος τελικά βουλευτής αν επέλεγε να εκπροσωπήσει (μεγάλη του τιμή) τον Εβρο. 
Ο λόγος ονομάζεται Κελέτσης, είναι επιλαχών βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος προσέφυγε κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον νομό και έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει την ένσταση. 
Σε ρόλο Ιφιγένειας, ο Μανώλης δέχθηκε να θυσιαστεί, μη και χάσει η Βουλή τις ιστορικές αγορεύσεις του προέδρου Πάνου, και τώρα τον περιμένει μάλλον η θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος, που είναι, μιλάω με όρους ισοδύναμου μέτρου, ένα χρυσωμένο χαπάκι. 
Περαστικά σε όλους εύχομαι ...
Γιώργος Παπαχρήστου // ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαίνει «ψηλά» ο Μανώλης
Ο Γιάννης Μανώλης είναι το τρίτο από τα κεντρικά στελέχη που προέρχονται από τη ΝΔ και ακολούθησαν τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά μένουν τελικώς εκτός Βουλής, μετά τον Χρήστο Ζώη (Λάρισας) και τον Δημήτρη Σταμάτη (Αιτωλοακαρνανίας), οι οποίοι δεν επανεξελέγησαν. Ο άλλοτε επικεφαλής της ΔΑΚΕ, ο οποίος είχε εκλεγεί στις 6 Μαΐου, δεν θα βρίσκεται στη νέα Βουλή καθώς ο Πάνος Καμμένος επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθήνας, όπου ο κ. Μανώλης ήταν πρώτος επιλαχών, αντί της έδρας στον Εβρο όπου εκλέγεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο βασικός λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Καμμένος ήταν η δέσμευσή του στις προηγούμενες εκλογές, όταν είχε αφήσει εκτός τον κ. Ουζουνίδη, ότι στις νέες κάλπες θα «απελευθέρωνε» την έδρα του Εβρου. Ο κ. Μανώλης προαλείφεται πλέον για κεντρική θέση στον κομματικό μηχανισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων – στα βήματα του Χρήστου Ζώη που ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, εξάλλου, αναλαμβάνει ο Κώστας Μαρκόπουλος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Τέρενς Κ