Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος δεν προστάτεψαν τον φίλο τους, Γ. Βερνίκο;

Τεράστια υποκρισία στο Βασίλειο της Συγκυβέρνησης!
Οι πάντες ήξεραν ότι ο Γ. Βερνίκος ήταν ιδιοκτήτης της εξωχώριας εταιρείας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Το λέει και το όνομα της εταιρείας που ...

δεν ήταν ποτέ κρυφή. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα ως ένας εκ των εκφραστών αυτής της διάταξης επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, όφειλε να προστατέψει τον «φίλο» του! Ακούγεται ότι ήταν δική του πρόταση ο Βερνίκος και με μεγάλη χαρά την αποδέχτηκε ο Σαμαράς.

Οπότε κάτι σάπιο και τεράστια υποκρισία υπάρχει στο Βασίλειο της συγκυβέρνησης. Έχει ξεκινήσει η αλληλοεξόντωση και η φαγωμάρα, από την πρώτη μέρα που άρχισε το έργο της.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο κ. Βερνίκος είναι θύμα των εσωτερικών ανταγωνισμών εντός του ΠΑΣΟΚ (εντάσσεται λοιπόν και αυτή η κίνηση, σε προσωπικές στρατηγικές αμφισβήτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), είτε ο Βενιζέλος υποσκάπτει την κυβέρνηση (κάτι που είναι ακόμη χειρότερο). Και στις δύο περιπτώσεις οι Βενιζέλος – Σαμαράς είχαν υποχρέωση να προστατέψουν έναν υπουργό τους, που τυγχάνει να είναι και .. φίλος τους.

Αντίθετα με την πρώτη ευκαιρία τον «έδωσαν» κανονικά και δεν προσπάθησαν ούτε με μια απλή δήλωση στήριξης να συμπαρασταθούν. Προτίμησαν να κάνουν τα παγόνια. Έτρεξαν να αποδεχτούν γρήγορα γρήγορα την … παραίτηση! Έδειξαν ότι ήθελαν να τον ξεφορτωθούν, παρά να πούνε μια κουβέντα συμπαράστασης. 

Ήταν πολύ γνωστό ότι η VERNICOS OFFSHORE ανήκε στον Βερνίκο. Φανερά και όχι όπως το πνεύμα του νόμου, που εννοεί κρυφές και άγνωστες offshore… , οπότε τότε θα ήταν καταδικαστέος ο υπουργός.

Συμπέρασμα: η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα συνεκτικό ιστό και πνεύμα πραγματικής συνεννόησης και συνεργασίας. Ας μην γελιόμαστε. Έχει αρχίσει ήδη το ξήλωμα και η φαγωμάρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευση. Υπάρχει καμαρίλα, μίσος, φθόνος, δίψα για εξουσία, εκδικητικότητα και όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα μαζί. Στην περίπτωση της κυβέρνησης Σαμαρά, μόνο το σεξ λείπει για να δέσει το θρίλερ …Που θα πάει θα φανεί και ... η γυναίκα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :