Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ζητείται εκπρόσωπος για το κόμμα. Πάνος αποσύρεται.

Δεν γουστάρει καθόλου τον Πάνο, ο Λαζαρίδης. Και Λαζαρίδης εστί το νέο αφεντικό της Νέας Ρηγίλλης. Σε όποιον δεν αρέσει υπάρχει και η πόρτα της εξόδου. Ειδικά του Πάνου του έχουν ένα άχτι. Επηρεασμένος από τις παλιές διαδικασίες στο εσωτερικό του κόμματος δε λέει να κατανοήσει ότι «άλλαξαν όλα»! Δεν πρέπει να παίρνει καμιά πρωτοβουλία και να μην κάνει ποτέ του κεφαλιού του. Οι δηλώσεις του πρέπει να χτενίζονται από τον Χρύσανθο, το μόνο άτομο που πραγματικά εμπιστεύεται ο Αρχηγός. Οι σύμβουλοι πάντως του Αντώνη πιστεύουν ότι δεν τραβά. Χρειάζεται ένας μεγάλος δημοσιογράφος. Όχι πιτσαδόρος της πλάκας. Να είναι δικός τους. Το πρόσωπο αναζητείται. Οι επαφές συνεχίζονται αν και φαίνεται ότι ο Λαζαρίδης έχει ήδη καταλήξει.
Το ανέκδοτο πάντως που κυκλοφορεί στη Ρηγίλλης, είναι ότι δεν χρειάζονται δύο «κόκκινοι» στη Νέα ΝΔ. Το προσωνύμιο του Πάνου είναι «κόκκινος». Και τον Αρχηγό μετά τις επαφές που είχε με την Παπαρήγα και τον Τσίπρα, τον αποκαλούν επίσης «κόκκινο». Έτσι εξηγούνται και οι κομουνιστικές μέθοδοι διώξεων και εκκαθαρίσεων στο κόμμα. Ο Αρχηγός εξελίσσεται σε νέο Λένιν και νέο Στάλιν. Τουτέστιν, ένας «κόκκινος» θα μείνει στο κόμμα!

Μαζική αποχώρηση 400 μελών της ΝΔ, στα Χανιά

Η "μειοψηφία των Χανίων" αντιδρά στη σταλινοποίηση της Νέας Δημοκρατίας

Παραιτήθηκαν μαζικά από τη Νέα Δημοκρατία απόψε περίπου 400 μέλη του κόμματος στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ιδιαίτερα όταν στην αίθουσα μπήκε ο πολιτευτής του κόμματος Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του Αντώνη Σαμαρά και αποδοκιμάσθηκε έντονα.
Νωρίτερα στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Βούρβαχης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να μην συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής.
Την παραίτησή τους υπέβαλαν ομαδικά και τα μέλη της οργάνωσης των ΤΑΞΙ της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνοντας με κοινή γραπτή τους δήλωση ότι διαλύουν την οργάνωση.
Κατά τη διαδικασία απέσυρε την υποψηφιότητα και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Λαγουδάκης.

6 μωρά σκυλάκια ψάχνουν για .... σπίτι

6 μωράκια, 2μιση μηνών, αγοράκια κοριτσάκια, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, μπανιαρισμένα και ζουμπουρλούδικα!!!!
Βρέθηκαν παρατημένα, ως συνήθως και ψάχνουν για σπίτι!
Δεν θέλουμε αφεντικά να τα παρατήσουν σε ένα μπαλκόνι ή σε μια ταράτσα!
Θέλουμε αφεντικά που να τα αγαπάνε και να τα προσέχουν, θα προσέχουν την διατροφή τους, δεν θα ξεχνάνε τον κτηνίατρο και όταν έρθει η ώρα θα φροντίσουν να τα στειρώσουν.
Φιλοξενούνται από το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.
Αν ενδιαφέρεστε για αυτά τα μικρά γιαπρακάκια τηλεφωνήστε και ελάτε να τα δείτε από κοντά!
Καλέστε καθημερινά 9-2 στο 210 5278009.

Να επιμένετε στο τηλέφωνο, συχνά υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΤΕ

Ο Σαμαράς φτιάχνει κόμμα άξιων... κουμπάρων (;)

Σοβαρά ερωτηματικά για το τί κόμμα θέλει να φτιάξει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ζητήματα ηθικής τάξης έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, απο ορισμένα γεγονότα που έχουν σημειωθεί στην πορεία της ΝΔ προς τις εσωκομματκές εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι καταγγελίες "γαλάζιων" στελεχών περί υποψηφίων στις εκλογές των ΝΟΔΕ με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής, όπου ο πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Ιωακείμ Μήτσου κατήγγειλε την αποδοχή απο τη Νέα Δημοκρατία υποψηφιότητας παλιού στελέχους της Πολιτικής Άνοιξης (και κουμπάρου του κ. Σαμαρά), "του οποίου το Ποινικό Μητρώο αναγράφει καταδίκες απο σοβαρές αξιόποινες πράξεις".
Ο κ. Μήτσου, μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά -μέσω επιστολής- τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους Πάνο Παναγιωτόπουλο, Μανώλη Αγγελάκα, και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.
Αντίθετα η ΝΕΦΕ δέχθηκε την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα ο κ. Μήτσου να αποχωρήσει απο την διαδικασία των εκλογών, καταγγέλοντας το γεγονός.
Εμπρός, λοιπόν, για μια Νέα Δημοκρατία των αξιών και των αξίων...

Είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται να προσκληθούν Ευρωπαίοι στο Συνέδριο της Νέας ΝΔ;

Παιχνίδια βλακείας και με τα «αδελφά» κόμματα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ο Λαζαρίδης το παίζει «Δεξιά Ανταρσία»!
Επειδή το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην Ευρώπη για τον Αρχηγό Αντώνη και τις πρόσφατες επιλογές του να καταψηφίσει το πακέτο στήριξης.
Όσο για τις υπόλοιπες βλακείες που λένε στον Αντώνη ότι και στην Ισπανία ο «Ισπανός Σαμαράς» καταψήφισε τα μέτρα, απλά του λένε για άλλη μια φορά, τα ψέματα που θέλει ν’ ακούσει. Κααι φαίνεται ότι τα χάβει. Γιατί στην Ισπανία, απλά παίρνουν σκληρά μέτρα όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μιλάμε για ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Τα μέτρα έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και φυσικά δεν ελήφθησαν ποτέ.

Αεροφωτογραφίες από τις πλημμύρες στη Γερμανία

An aerial view shows the river Oder during floods near the eastern German village of Ratzdorf near the Polish border, May 27, 2010. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: DISASTER)An aerial view shows a water measure station in the river Oder in the eastern German village of Ratzdorf near the Polish border, May 27, 2010. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: DISASTER)An aerial view shows the Oder Bridge crossing the river Oder that has broken its bank during floods near the East German city of Frankfurt/Oder May 27, 2010. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: DISASTER)
Πλημμύρισε ο ποταμός Oder στην Ανατολική Γερμανία. Οι αεροφωτογραφίες, κατά σειρά, από το χωριό Ratzdorf κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και από την Φρανκφούρτη.
REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: DISASTER) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

ΜΙΖΕΣ -SIEMENS - ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θυσίες θέλει !
Με Τσουκάτο και Μαντέλη
κάνει κήρυγμα ηθικής
μέσω εξεταστικής ,
κι εφευρίσκει νέους όρους
για των υπουργών τους πόρους
που πηγαίνουν Ελβετία .
Κι ο λαός στην επαιτεία !

Τα λεφτά δεν ήταν « γκρίζα »
ούτε πρόκειται για …μίζα
είπε τέως Υπουργός
κι’ έτσι πείστηκε ο λαός
πως δεν είναι αμαρτία
να λαμβάνεις …χορηγία
για την δωρεάν παιδεία
και της κόρης τις σπουδές,
Και τις άλλες εκλογές

Άμοιρε φτωχέ μου Έλλην
που χρειάζεσαι τ’ αυγά
για να κάνεις τηγανιά ,
κάνε άλλη μια θυσία
με μεγάλη παρρησία :
Βράστα – ρίξτα στο κεφάλι
μπας και δεν τολμήσουν άλλοι !

Κάποιοι ξέχασαν τη σοφή παροιμία: «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι…»

Ως «μεμονωμένα» και «άνευ σημασίας» περιστατικά χαρακτηρίζει το μπαράζ αποχωρήσεων-παραιτήσεων σημαντικών στελεχών «από το κόμμα του Σαμαρά» ο νεοδεξιός προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ρηγίλλης. Ίσως και να αυτοβαυκαλίζονται με… ειλικρίνεια! Και οι ίδιοι -μ’ αυτά που κάνουν- θα περίμεναν να μην έχει μείνει κανείς μέχρι τώρα στο σαμαροαπόκομμα της ΝΝΔ… Όμως ας μην βιάζονται… «Φασούλι το φασούλι γεμίζει -εν προκειμένω… αδειάζει…- το σακούλι»! Με τη φόρα-κατηφόρα που έχουν πάρει, μέχρι τις επόμενες εκλογές θα τους μείνει ο Αρχηγός, ο Πάνος και ο… Μανώλης! (sorry, ξεχάσαμε και τον… μέγα Λαζαρίδη…)

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά στα "ΝΕΑ"...

Mε τέτοιο σαμάρι η μούλα ΝΔ δύσκολα θα ανέβει την ανηφόρα..
Μάλλον τον έχουν πείσει οι στενοί συνεργάτες του ότι ανεβαίνουν οι μετοχές του αν κάνει σε κάθε συνέντευξή του μια αναφορά στο όνομα της Μπακογιάννη. Αλλιώς, δεν μπορώ να εξηγήσω ότι ακόμα και τώρα και ενώ η πρώην υπουργός δεν ανήκει πια στο έμψυχο δυναμικό της ΝΔούλας, ο Πρόεδρος αυτής την αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και χαρίζει έτσι στο έντυπο έναν τίτλο εντυπώσεων.
"Θα χρεωθεί έως το τέλος η Ντόρα το "ναι" στα μέτρα" δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μόνο που μ' αυτή του τη ρήση για ακόμη μια φορά φάνηκε ανακόλουθος των λόγων του, καθώς είναι .......

"Η Νέα Δημοκρατία μετακύλησε στο βαθύ σκούρο , φαιό , της ξενοφοβίας και των επαπειλούμενων διαγραφών"

Νέα παραίτηση, στην Ηλεία αυτή τη φορά. Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης, από τη Νέα ΝΔ,  του Α. Κλοκώνη:
"Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία οι φιλελεύθεροι πολίτες έδωσαν σαφή εντολή για την έναρξη μεταμόρφωσης του κόμματος σε ένα ζωντανό κύτταρο ζωής, ενός κόμματος μιας ανοιχτής κοινωνίας . Η ηχηρή αυτή εντολή περιλάμβανε την ηθική συστηματική πολιτική δράση, τον επαναπροσδιορισμό του συνόλου των προγραμματικών επιλογών και την έναρξη πράξεων προσανατολισμένων σταθερά σε μια .......

Μεγάλε Αμανίτου Λαζαρίδη, πες μας τί βλέπεις; Τι λένε οι θεωρίες των παιγνίων;

Εκλογές το Νοέμβριο βλέπουν οι μυστικοί σύμβουλοι του Ηγέτη Αντώνη. Συνιστούν υπομονή στον Αρχηγό γιατί σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, που απειλείται από όλες τις χώρες του πλανήτη και έχει απολέσει την θέση ισχύος της. Με τον Αντώνη, η χώρα θα βρεθεί ξανά στο κέντρο των εξελίξεων. Εκεί που της αξίζει. Στην πρωτοπορία των εθνών. Άντε! Πέντε μήνες μείνανε! Υπομονή Μεγάλε Αρχηγέ! Όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες, οι σειρήνες και τα κλάξον. Όλα μαζί γιατί ένα ένα δε λέει. Ο χείμαρρος θα γίνει οργή και ποτάμι. Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Θα γίνει λιμνούλες και Ατλαντικός Ωκεανός! Επί τη ευκαιρία. Ο Ατλαντικός ήταν του παππού μας του Άτλαντα, άρα ανήκει στους Έλληνες. Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή! Έσο έτοιμοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες για να βάλουμε μια γαλάζια γραμμούλα στο Γιβραλτάρ που είναι υποδουλωμένο στην Αγγλ-εταίρα! Πέντε μήνες μείνανε!

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Τ. Μαντέλη

Εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για αποδοχή χρημάτων ως χορηγία από τη Siemens.
Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο αν ο κ. Μαντέλης, που είναι κατηγορούμενος για τον έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραμένει ακόμα στην Ελλάδα ή αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για το Αζερμπαϊτζάν όπου ζει και εργάζεται.
Παραδειγματική τιμωρία του Τ. Μαντέλη ζήτησαν βουλευτές
Πεταλωτής: «Η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν στο παρελθόν»

Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό;

Ο Λοβέρδος μπορεί να το παίζει ... παλικαράς αλλά ο Παπανδρέου έχει υπογράψει συνταξιοδότηση στην ηλικία των 65 ετών για όλους.
Επειδή εμείς εδώ στο parapolitika.gr, ό,τι λέμε και γράφουμε, φροντίζουμε πρώτα να το έχουμε διασταυρώσει, σας παρουσιάζουμε το σχετικό απόσπασμα του Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα των πιστωτών της στις 3 Μαϊου, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.
Ο Λοβέρδος μπορεί να το παίζει ... παλικαράς αλλά ο Παπανδρέου έχει υπογράψει τα εξής :
«Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα νέο απλοποιημένο σύστημα (αναλογικό) για όλους τους .....

Το ψυχωτικό «σύστημα Σαμαρά» τους… χαπακώνει όλους…;

Με θυμηδία παρακολουθούμε τις καθημερινές επιθέσεις των ρυπαροφυλλάδων της Νεοδεξιάς στην Ανεξάρτητη Βουλευτή κ. Ντόρα Μπακογιάννη. «Ναυαρχίδα» των κατευθυνόμενων αυτών λαζαρίδειων λιβελλογραφημάτων ο πάλαι ποτέ -επί Άρη Βουδούρη και Δημήτρη Ρίζου- σοβαρός και έγκυρος «Ελεύθερος Τύπος». Σήμερα το μόνο που διασώζεται είναι το γνωστό λογότυπο… Κατά τ’ άλλα θυμίζει έντονα την «Αυριανή» της αλήστου μνήμης εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον ψυχωτικό αντιμητσοτακισμό και την αρρωστημένη «αποστασιολογία».
Επειδή τα παιδιά του «Ε.Τ.» φαίνεται ότι κάτι… πίνουν, για να αλλοιώνουν τόσο κατάφωρα την αλήθεια, τους προειδοποιούμε -με αγάπη- να μην δέχονται τα… δώρα της Ρηγίλλης. Ειδικά εάν είναι κάτι… φαγώσιμο… Είναι γνωστό, ότι μόνο «χαπακωμένοι» και «εκστασιασμένοι» με τον αρχηγό-μαϊμού Αντώνη μπορούν να γράφουν τόσα ψεύδη, και να αποκαλούν «αποστασία» την διαγραφή ενός ιστορικού στελέχους, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός είπε να λέμε «ναι»… Απλώς, καταθέτουμε τη φιλική συμβουλή μας…

«Η αρχή των πάντων» από τον Ελβετό θεολόγο Χανς Κινγκ


Ο επιφανής Ελβετός θεολόγος Χανς Κινγκ καταπιάνεται με τις μεγάλες απορίες του ανθρώπου: τον χρόνο, τον χώρο, τη θέση του ανθρώπου στο Σύμπαν, από τη Μεγάλη Εκρηξη έως τη Θεωρία της Σχετικότητας.
«Το μόνο που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι να μάθω ποιες είναι οι σκέψεις του Θεού. Ολα τα άλλα είναι λεπτομέρειες». Η περίφημη ρήση του Αλμπερτ Αϊνστάιν, της απόλυτης επιστημονικής διάνοιας του περασμένου αιώνα, ο οποίος όμως ποτέ δεν έκρυψε την πίστη του σε μια ανώτερη δύναμη. Αλήθεια, η θρησκευτική πίστη έχει πάρει διά παντός «διαζύγιο» από την επιστημονική έρευνα; Σε μια εποχή όπου η πίστη και οι φυσικές επιστήμες φαίνεται να .....

Οι δώδεκα άθλοι της Ελλάδος


Το «βουνό» του χρέους όλο και μεγαλώνει. Το βάρος του απειλεί να συντρίψει ανελέητα τα θεμέλια της προβληματικής ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα νέο σχέδιο για να αναδιαρθρώσει την οικονομία της - διαφορετικά το ευρωπαϊκό πακέτο δεν θα λειτουργήσει.
H Ελλάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο σχέδιο που θα χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που είχε ο μυθικός Ηρακλής, το οποίο θα αποκαλύπτει τις αδυναμίες της χώρας και θα τις μετατρέπει σε δυνατότητες.
Σε πρώτη φάση πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και η παραοικονομία. Αλλά τι γίνεται στο παρασκήνιο, πίσω από αυτά τα μεγάλα εκκρεμή ζητήματα, στο πλαίσιο δηλαδή του πραγματικού σχεδιασμού της οικονομίας; Εδώ ειδικά, βλέπω ενδιαφέρουσες ευκαιρίες που δίδουν ελπίδα να .......

Οργισμένη αντίδραση Σημίτη για την ομολογία Μαντέλη

Την έντονη αντίδραση του Κώστα Σημίτη -υπουργός στις κυβερνήσεις του οποίου υπήρξε ο Τ.Μαντέλης- προκάλεσε η ομολογία του δεύτερου ότι έλαβε «προεκλογική χορηγία» από τη Siemens.

Σε δήλωσή του ο τέως πρωθυπουργός σημειώνει ότι «θλίβομαι και εξοργίζομαι για το γεγονός ότι τέτοιες πράξεις αμαυρώνουν το έργο εκείνης της περιόδου».

Καταλήγοντας ο κ. Σημίτης τονίζει ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σημίτη:
«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για ........

Εθνοψυχωτικές θεωρίες παιγνίων στο περιβάλλον του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη


Διπλές γραμμές, κόκκινες, λευκές, γαλάζιες, παιγνιδάκια και παιγνίδια αλλά και χαοτικές ζαριές, συνιστούν την περίεργη και φοβική στρατηγική που ακολουθεί η Νέα Ρηγίλλης. Μέγας Αρχιτέκτονας αυτής της στρατηγικής ο διαβόητος πλέον , Χρύσανθος Λαζαρίδης. Με θολή προϊστορία και περίεργες διασυνδέσεις στο παρελθόν, επιβάλλει στον Αρχηγό Αντώνη τις επιλογές δικτύων και εξωθεσμικών κέντρων, που κάθε άλλο από κεντροδεξιά ή φιλελεύθερα μπορούν να θεωρηθούν! Αντίθετα, χαρακτηρίζονται άνετα εθνοψυχωτικά, θεωριοσυνωμοτικά και ακροδεξιά. Ο ίδιος ο Χρύσανθος, ντύνει τις θεωρίες των παιγνίων του με τον γενικό και ασαφή προσδιορισμό …. της Δεξιάς. Και ποιος ξέρει σήμερα τι είναι η …. Δεξιά; Εξάλλου καταλαβαίνει κανένας ότι η «εξέλιξη του χρέους της Ελλάδας είναι το οικονομικό πηλίκο που έχει ως αριθμητή το χρέος και ως παρονομαστή το ΑΕΠ ανάλογα με το αν είναι κυκλική ή διαρθρωτική μια οικονομική κρίση»; Αυτές οι μπούρδες είναι σαν τις χάντρες για τους ιθαγενείς. Για να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να κάτσουν να σκεφτούν γιατί η καθημερινότητα απορροφά την ενέργειά τους! Νομίζω όμως ότι όλοι καταλαβαίνουν όταν ο Χρύσανθος λέει ότι:«Σύμφωνα με τα σύγχρονα στρατιωτικά δόγματα (…), το Αιγαίο δίνει όχι μόνο εξαιρετικό «αμυντικό βάθος» στην Ελλάδα, αλλά παρέχει δεκάδες «ορμητήρια» για επιθέσεις της ελληνικής αεροπορίας κατά καίριων στόχων της τουρκικής ενδοχώρας …». Αυτό σίγουρα σημαίνει επίθεση κατά της Τουρκίας. Κάπως έτσι εννοούν, οι μυστικοσύμβουλοι, τη «θέση αδυναμίας» που βρίσκεται η χώρα! Κάπως έτσι πιστεύουν ότι η χώρα θα ανακτήσει την χαμένη επιθετικότητά της. Έτσι θα μπορούμε ισχυρότεροι να προχωρήσουμε «σε διαπραγματεύσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα» …. Μόνο που ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί  σε  πραγματικά δυσμενή θέση και δεν θα μπορούμε καθόλου να διαπραγματευτούμε. Οι «ισχυρές» θέσεις δηλαδή του Λαζαρίδη μας οδηγούν κατευθείαν στον γκρεμό και σε καμιά θέση εθνικής ασφάλειας , όπως θέλουν να πιστεύουν…
Ως συνήθως τέτοιες «θέσεις ισχύος» προέρχονται από κατεξοχήν ανασφαλή άτομα, που έχουν πρόβλημα στη σύνθεση των απόψεων και αδυναμία στην αφαίρεση των άχρηστων και επιβλαβών επιρροών (λόγω συναισθηματικής ανωριμότητας ή συσσωρευμένης αρρωστημένης εμπάθειας)!...! Στις φροϋδικές προσεγγίσεις τα προβλήματα ξεκινάνε από επιβλητικές(-αυταρχικές) μητέρες, κατά κύριο λόγο και από ψυχωτικές εμπειρίες της εφηβείας κατά δεύτερο λόγο. Το έχετε ψάξει κ. Λαζαρίδη; Ο Αντώνης λένε τόψαξε και ο γιατρός δεν βρήκε άκρη …..

Δεν κυλάει αίμα στις φλέβες τους... λάδι κυλάει....

Στο Βατοπαίδι, που μας το πλασσάρει η κυβέρνηση σαν το "σουπερ-σκάνδαλο", δεν ακούω την παραμικρή κατηγορία ή καν υπονοούμενο για χρηματισμό πολιτικών...αλλά απλά ότι ευνοήθηκε το μοναστήρι... εις βάρος του δημοσίου.

Για τα "σιχάματα" της MIESENS όμως οι προοδευτικοί κονδυλοφόροι στο πι και φι βάφτισαν το λάδωμα "χορηγίες"!

Βρε τι σού 'ναι τούτοι οι υποκριτές! Άρχοντες στο ψέμα, την παραποίηση και το θράσσος... Όχι μόνο αρχιερείς της διαπλοκής, αλλά και...

Συνθήκες παρατεταμένης ανομίας

«Παραδέχομαι ότι τα πήρα αλλά πρέπει να φύγω γιατί έχω και δουλειές». Μπορεί να μην το είπε έτσι ακριβώς ο Τάσος Μαντέλης στα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens αλλά έτσι έγινε. Το κυβερνητικό στέλεχος του Σημίτη, έχοντας διατελέσει και γραμματέας του υπουργικού του συμβουλίου, πήγε στη Βουλή προχθές και κατέθεσε ότι τσέπωσε 450.000 μάρκα ως προεκλογική χορηγία από την εταιρεία την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και είχε υπογράψει ανάθεση έργων και προμηθειών συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο άνθρωπος βέβαια αποχώρησε ανενόχλητος από τη Βουλή καθώς τα κακουργήματα που τον βαραίνουν έχουν παραγραφεί, αφού τελέστηκαν τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε έχουν παρέλθει πολλές κοινοβουλευτικές θητείες. Ετοιμάζεται δε να επιστρέψει στο...

Απότομη προσγείωση στο ασφαλιστικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει σε όσα συμφωνήθηκαν και προβλέπει το Μνημόνιο

Σε απότομη προσγείωση στα όσα προβλέπει για το ασφαλιστικό σύστημα το Μνημόνιο με την τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) υποχρεώνεται το υπουργείο Απασχόλησης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον...

Ελπίδα στο σκοτάδι...

Δεν είναι επι τέλους όλα μαύρα κι’ άραχνα. Σε κάθε κρίση υπάρχει και το έναυσμα μιάς καινούργιας αρχής. Φτάνει να προσεγγίσει κάποιος τα ζητήματα νηφάλια, με λογική και με αποφασιστικότητα. Το τελευταίο ίσως είναι και το περισσότερο κρίσιμο. Αν διακρίνουμε τα πράγματα ψύχραιμα θα συμπεράνουμε εύκολα πως η κρίση, αν την χειρισθούμε σωστά, θα μας απαλλάξει από μια εκ γενετής ασθένεια του ελληνικού κράτους. Την προσκόλληση δηλ. της πλειοψηφίας του πληθυσμού πάνω στο κράτος για καριέρα η για την αντιμετώπιση της όποιας δυσκολίας. Οι απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η κατάργηση των λογής εργασιακών προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων πιθανώς να στρέψει τελικά τον κόσμο σε παραγωγικότερες ενασχολήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Η κραυγαλέα επίσης αποτυχία του κράτους να αντιμετωπίσει ζητήματα της καθημερινότητας είναι πιθανό να ενθαρρύνει τάσεις συλλογικής δράσης ώστε κοινά προβλήματα να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται εκ των ενόντων από πρωτοβουλίες της γειτονιάς η της κοινότητας. Κι όχι με επίκληση κι ανάμιξη της «πολιτείας». Η στροφή στο...

Εξ ιδίων τα βέλη στον "Καλλικράτη"... (video)


Από αλλού το περίμενε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και από αλλού του ήρθε...
Βολές από τον πρόεδρο της Βουλής δέχθηκε το σχέδιο "Καλλικράτης", με αφορμή χιλιάδες υπογραφές από το νόμο Καστοριάς, όπου εκλέγεται ο κ. Πετσάλνικος, που ζητούν να υπάρξουν τέσσερις αντί για τρεις δήμοι.

Τι είπε πάλι ο Μεγάλος Κομματάρχης?

«Σενάρια εξόντωσης του Σαμαρά» βλέπει ο Μανώλης μεταξύ άλλων εφιαλτικών ονείρων που έχει τον τελευταίο καιρό και μάλιστα από τα ΜΜΕ... Είπε και άλλα ανέκδοτα αλλά αυτό ήταν το καλύτερο!
Εντάξει ανέκαθεν διακρινόταν για την ευφυία του και την πολιτική του διορατικότητα το παλικάρι αλλά τόσο ικανό στο δράμα και την σαπουνόπερα δεν του το χαμε!

Τρέμε Έλενα Ακρίτα θα στη φάει τη δουλειά ο Γιαννάκης ο Συνδικαλησταράς!

Και αναρωτιόμαστε εμείς τα χαζά και αφελή παιδάκια:
Ποιος είναι σήμερα στο απυρόβλητο από τα τηλεοπτικά κανάλια?
Για ποιον δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή τα πολιτικά δελτία ειδήσεων και talk show?
Ποιος είναι ο πλέον ανύπαρκτος πολιτικός αυτή τη στιγμή?

Έλα Γιαννάκη εύκολο είναι θα το βρεις...
Πήγαινε τώρα να φτιάξεις κανένα καινούριο σενάριο για να δικαιολογήσεις τις σφαλιάρες που θα φάει η δύσμοιρη ΝΔ με τόσο ανόητο αρχηγό στο τιμόνι της...

Φασιστικά παίγνια της NΝΔ στην Κρήτη, εις βάρος ιστορικών στελεχών και οικογενειών

Στελέχη της Νέας Ρηγίλλης εξαφανίζουν ολόκληρες οικογένειες από τους καταλόγους.
Ανεπανάληπτες στιγμές στη Νέα Δημοκρατία της Κρήτης. Στελέχη της Ρηγίλλης κατέβηκαν για να «καθαρίσουν» τους καταλόγους από «παρείσακτους» και ντορικούς. Τουτέστιν οι διώξεις στο κόμμα του Ηγέτη Σαμαρά καλά κρατούν. Έτσι «καθάρισαν» ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης, τον Πρίαμο Γερωνυμάκη, Νομαρχιακό σύμβουλο με 10.000 σταυρούς.. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό. Προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, όπως συνήθως συμβαίνει με φασίστες που κάνουν επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας. Διέγραψαν λοιπόν ολόκληρη την οικογένειά του, τα ξαδέρφια του και οποιονδήποτε θεωρήθηκε ότι σχετίζεται φιλικά με τον Πρίαμο (πάνω από 100 άτομα!...!), ενώ άφησαν τους πεθαμένους για να λένε ότι έχουν μέλη στο Ηράκλειο! Αυτή ακριβώς η τακτική, το καθεστώς σιωπής και διώξεων, επιβάλλεται από τον Υπαρχηγό Λαζαρίδη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όχι μόνο στην Κρήτη. Εκπληκτικό! «Είσαι φίλος; Πάρε μια διαγραφή!» Σαμαρικές πρωτοτυπίες! Οι τύποι τα έχουν χάσει τελείως με τον ρυθμό διάλυσης της Νέας ΝΔ. Ο Αρχηγός Αντώνης μιμείται τον Bush στο preemptive war. Με τους ελεγχόμενους “πολέμους”. Κάποιοι ήδη, λένε στην Κρήτη:… «Σαν το Μπους θα πάει ο Αντώνης»!