Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συνθήκες παρατεταμένης ανομίας

«Παραδέχομαι ότι τα πήρα αλλά πρέπει να φύγω γιατί έχω και δουλειές». Μπορεί να μην το είπε έτσι ακριβώς ο Τάσος Μαντέλης στα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens αλλά έτσι έγινε. Το κυβερνητικό στέλεχος του Σημίτη, έχοντας διατελέσει και γραμματέας του υπουργικού του συμβουλίου, πήγε στη Βουλή προχθές και κατέθεσε ότι τσέπωσε 450.000 μάρκα ως προεκλογική χορηγία από την εταιρεία την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και είχε υπογράψει ανάθεση έργων και προμηθειών συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο άνθρωπος βέβαια αποχώρησε ανενόχλητος από τη Βουλή καθώς τα κακουργήματα που τον βαραίνουν έχουν παραγραφεί, αφού τελέστηκαν τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε έχουν παρέλθει πολλές κοινοβουλευτικές θητείες. Ετοιμάζεται δε να επιστρέψει στο... Αζερμπαϊτσάν και να συνεχίσει, επίσης ανενόχλητος τη δουλειά του, έχοντας τη συνείδησή του ήσυχη επειδή αποκάλυψε την αλήθεια μετά από τρία χρόνια ψεύδους, αφού μέχρι πρότινος απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές όσους συνέδεαν το όνομά του με τον Rocos στο λογαριασμό του οποίου στην Ελβετία βρέθηκαν τα δύο εμβάσματα των 200.000 και 250.000 μάρκων που αντιστοιχούν σε μίζες για έργα της Siemens.
Στην ουσία ο Μαντέλης ξεφτίλισε α) το πολιτικό σύστημα , από το οποίο ωφελήθηκε, όπως παραδέχθηκε, β) την πατρίδα του γ) τους δημοκρατικούς θεσμούς και δ) το κόμμα του και την κυβέρνηση του Σημίτη που τον είχε δίπλα του τα προηγούμενα χρόνια. «Αφού αυτός κλέβει, πάει στη Βουλή και το παραδέχεται και μετά δεν τον πειράζει κανείς, εγώ γιατί να μην κάνω τα ίδια που στο κάτω - κάτω της γραφής χρωστάω δύο και τρία χιλιάρικα μόνο...» αναρωτιέται ο καθένας σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :