Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"Η Νέα Δημοκρατία μετακύλησε στο βαθύ σκούρο , φαιό , της ξενοφοβίας και των επαπειλούμενων διαγραφών"

Νέα παραίτηση, στην Ηλεία αυτή τη φορά. Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης, από τη Νέα ΝΔ,  του Α. Κλοκώνη:
"Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία οι φιλελεύθεροι πολίτες έδωσαν σαφή εντολή για την έναρξη μεταμόρφωσης του κόμματος σε ένα ζωντανό κύτταρο ζωής, ενός κόμματος μιας ανοιχτής κοινωνίας . Η ηχηρή αυτή εντολή περιλάμβανε την ηθική συστηματική πολιτική δράση, τον επαναπροσδιορισμό του συνόλου των προγραμματικών επιλογών και την έναρξη πράξεων προσανατολισμένων σταθερά σε μια .......

...... κοινωνία με ιδεολογία ανοιχτών οριζόντων. Ήταν πλέον η ώρα οι φιλελεύθεροι πολίτες να πάρουν θέση , επιβάλλοντας ένα κόμμα με ιδεολογία ανοιχτών οριζόντων που θα δημιουργεί ένα νέο μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα καθιστά την άσκηση όλων των δημοσίων λειτουργημάτων εκτενές δείγμα διακονίας προς το λαό και τη χώρα, σαρώνοντας κάθε τι διεφθαρμένο και προκρίνοντας την ανάπτυξη μιας οικονομίας που θα είχε σταθερούς και λυτρωτικούς αρμούς για ένα μεγάλο πληθυσμιακά μέρος της χώρας μας που μεταβαίνει με ταχύτητα μέρα τη μέρα προς το σκότος του κοινωνικού περιθωρίου.
Δυστυχώς και αναιτίως η εντολή αυτή αγνοήθηκε και στη θέση της επιλέχτηκε η εσωστρέφεια , ο αποκλεισμός και η απόρριψη αφομοίωσης νέων ομάδων πολιτών .Υιοθετήθηκαν κριτήρια και αντιλήψεις που αποτελούσαν ιδεολογικό αποχρωματισμό της φιλελεύθερης παράταξης σε μια σειρά ζητημάτων ( μεταναστευτικό , οικονομικά μέτρα, δράση και παραγωγή αξιόπιστου πολιτικού λόγου ) με συνέπεια να μετακυλήσει η Νέα Δημοκρατία από το πολιτικό στίγμα του φιλελεύθερου γαλάζιου της Σημαίας και της Ευρώπης στο βαθύ σκούρο , φαιό , της ξενοφοβίας και των επαπειλούμενων διαγραφών .
Κύριε Πρόεδρε, με σεβασμό στο θεσμικό σας ρόλο και με συναίσθηση των αγώνων που έδωσα για μια φιλελεύθερη παράταξη σε μια ανοιχτή κοινωνία , σας δηλώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , παραιτούμενος της ιδιότητας του υπ. Βουλευτή Ηλείας των τελευταίων εθνικών εκλογών καθώς και από την ιδιότητα του συνέδρου στο επερχόμενο Συνέδριο και επιθυμώ να διαγραφώ από τα μητρώα μελών του κόμματος.
Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Αντώνιος Θεμ. Κλοκώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :