Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ρε, άστε το παιδί να κυβερνήσει… Θα ‘χει πολύ πλάκα!...!

Μετά το ιστορικό πάθημα του Ούγγρου Σαμαρά, Βίκτορα Ορμπάν, που μόλις κέρδισε την εξουσία με απάτες και φληναφήματα παρόμοια μ’ εκείνα του εγχώριου Αρχηγαντώνη, εξαναγκάστηκε σε… ανώμαλη προσγείωση στο «θαυμαστό κόσμο του ΔΝΤ», μου άνοιξε η όρεξη! Θέλω εδώ και τώρα να γίνει ο Ζιγδαντώνης Πρωθυπουργός! Το πολύ μέχρι το Νοέμβρη! Θέλω να τον δω να υφίσταται τη δίκαιη ιστορική νέμεση για όσα κακουργήματα έχει διαπράξει σε βάρος της Πατρίδας μου τα τελευταία 20 χρόνια! Γιατί εκείνος ανέτρεψε την πρώτη και μόνη Κυβέρνηση που -κατά δική του ομολογία!!!- επιχείρησε να βάλει φρένο στο δημοσιονομικό κατήφορο της Ελλάδας. Γιατί εκείνος οδήγησε το σκοπιανό στο τέλμα και την αποτυχία, με συνέπεια σήμερα η υπόθεση του ονόματος να θεωρείται οριστικά χαμένη! Γιατί εκείνος διατήρησε ένα ημιθανή Ανδρέα Παπανδρέου και ένα ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της ρεμούλας στην εξουσία από το 1996 μέχρι και το 2004! Γιατί εκείνος πρέπει να δώσει ιστορικό λογαριασμό για όλα αυτά τα εγκλήματα που με αβάσταχτο πόνο πληρώνουμε σήμερα. 
Και ο μόνος τρόπος να πληρώσει είναι ένας: Να τον κάνουμε Πρωθυπουργό! Να καταφανεί σε παγκόσμιο επίπεδο πόσο γυμνός είναι ο… Βασιλιάς Καρνάβαλος της Νέας Συγγρού και Προαστίων…

Ο Μάγος της Συγγρού…

Τι να πούμε πια για το «μάγο» κ. Σαμαρά; Θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει με ιδιαίτερη επιτυχία πλάι στο Nicolas Cage στην ταινία “The Sorcerer's Apprentice”… Παίζοντας το ρόλο του δασκάλου, φυσικά, όχι του μαθητή… Μια και ξεπερνούν σε χολιγουντιανή φαντασία και παραμύθι οι απόψεις του Προέδρου (ένας είναι ο Πρόεδρος!) για την Οικονομία, το Μνημόνιο, το ΔΝΤ!
Σίγουρα κρατά το «μαγικό ραβδί» του και παραμυθιάζει τους αφελείς που τον πιστεύουν. Μέσα στη «γυάλινη σφαίρα» των ονείρων του «βλέπει» την έξοδο από το ΔΝΤ και την Τρόικα χωρίς θυσίες!!! Ναι, μόνο με ευχολόγια και καλές προθέσεις… Δε σηκώνουν σοβαρής απαντήσεως οι ονειρώξεις του μάγου της ΝΝΔ.
Να ευχηθούμε να... γίνει γρήγορα πρωθυπουργός, για να ξευτιλιστεί διεθνώς και κατά κράτος, όπως ο Ούγγρος ομοϊδεάτης του Βίκτωρ Ορμπάν; Αλλά αντέχει η Ελλάδα τέτοια περιπέτεια...;

Το φάντασμα της Ουγγαρίας πλανάται πάνω από τη ΝΔ

Με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση για το μνημόνιο κλιμακώνει τις επιθέσεις στην κυβέρνηση η ΝΔ, προτάσσοντας τη δική της εναλλακτική πρόταση, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς (φωτογραφία) προβάλλει πλέον με περιοδείες του στην περιφέρεια, με πρώτο σταθμό χθες τα Ιωάννινα, λέγοντας ότι χρειάζεται «αλλαγή πορείας». Την ίδια στιγμή που η πολεμική της ΝΔ για το μνημόνιο γενικεύεται, σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος, κυρίως σε όσους ανήκουν στη φιλελεύθερη πτέρυγα, επικρατεί έντονος προβληματισμός για τη «γαλάζια» στρατηγική και αναφέρονται στο παράδειγμα της Ουγγαρίας.
Η αποτυχία της νεοεκλεγείσας κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ουγγαρίας- η οποία κέρδισε τις εκλογές με σημαία την...

Επίθεση Μαρκόπουλου σε Ντόρα-Σιγά τις κουρτίνες!

Τα δεκανίκια του Καραμανλή και νυν, «βόες και κροταλίες» του ακραίου νεοδεξιού Σαμαρισμού, κατηγορούν τη Ντόρα για την υπεύθυνη στάση που τήρησε στο θέμα της οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Μαρκόπουλος μάλιστα, γνωστός και ως Κουρτίνας, επετέθη στη Ντόρα σε συνέντευξη στο περιοδικό Επίκαιρα με τίτλο "Δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ, Ντόρα και ΛΑΟΣ".Όπως όλοι οι μυστικοσύμβουλοι, έτσι και ο Μαρκόπουλος, ξέρει που θα βρούμε τα λεφτά. "Θα τα βρούμε μόνοι μας". Και κλάμα στην Ουγγαρία!...!
Τώρα μάλιστα! Η Ντόρα είναι σίγουρο ότι θα πάει σε Μοναστήρι. Αφού της επετέθη και ο Μαρκόπουλος έδεσε το γλυκό. Σιγά τις κουρτίνες βρε Μαρκόπουλε, θα πέσουν τα κουρτινόξυλα! Κι αν είσαι από κάτω θα χτυπήσεις! Πρόσεχε!

Ο Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ

Greek Prime Minister George Papandreou kneels at the Stone of Anointing, where Christians believe the body of Jesus was prepared for burial, in the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem's Old City July 21, 2010. REUTERS/Ammar Awad (JERUSALEM - Tags: POLITICS RELIGION)
Greek Prime Minister George Papandreou (L) visits the Church of the Holy Sepulchre, the traditional site, encompassing Golgotha, or Calvary, where Jesus was crucified and the tomb where he was buried and resurrected, in Jerusalem's Old City July 21, 2010.  REUTERS/Ammar Awad (JERUSALEM - Tags: POLITICS RELIGION)
Israel's President Shimon Peres shakes hands with Greece's Prime Minister George Papandreou (L) before their meeting in Jerusalem July 21, 2010. REUTERS/Baz Ratner (JERUSALEM - Tags: POLITICS)
Από το όρος του Herzl ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στο Ισραήλ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί. Σε μικρή απόσταση από το Μουσείο του Ολοκαυτώματος ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στο όρος που φέρει το όνομα του Herzl οραματιστή του κράτους του Ισραήλ.

Η μαρτυρία των Κρητών για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (video)


Ο Νικήτας Μανουσέλης, καφετζής του ιστορικού ορεινού χωριού Καλλικράτης Σφακίων, καταθέτει τη μαρτυρία του για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Στον Μητσοτάκη, τον οποίο αποκαλεί «πυλώνα των Χανίων», οφείλεται η αποτροπή του Εμφυλίου πολέμου στην Κρήτη, υπό τη σκληρή και εξοντωτική μορφή που τον έζησε η υπόλοιπη Ελλάδα. Παρόμοιες μαρτυρίες από Κρητικούς υπάρχουν πάμπολλες και διάσπαρτες σ' όλη τη Μεγαλόνησο. Και είναι πολύτιμες, γιατί διαψεύδουν τις ιταμές συκοφαντίες που έχουν κατασκευάσει οι παραχαράκτες της Ιστορίας σε βάρος του Πατριώτη και Μεγάλου Πολιτικού Κ. Μητσοτάκη.
Το απόσπασμα του βίντεο δανειστήκαμε από τα «Χανιώτικα Νέα».

Εκκενώθηκε λόγω κακής λειτουργίας ενός αισθητήρα καπνού το Άγαλμα της Ελευθερίας

NEW YORK - JUNE 18: Kirby Chambliss of USA flies past the Statue of Liberty during the Red Bull Air Race New York Training Day on June 18, 2010 in New Jersey. (Photo by Hamish Blair/Getty Images for Red Bull Air Race)
Εκατοντάδες άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη, όταν ένας αισθητήρας ανίχνευσης, εντόπισε καπνό. Ωστόσο αποδείχτηκε ότι ο αισθητήρας δεν λειτούργησε σωστά και το Άγαλμα της Ελευθερίας άνοιξε και πάλι για το κοινό μετά από μία ώρα.
Το Άγαλμα της Ελευθερίας έκλεισε για το κοινό, για λόγους ασφαλείας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Πριν από ένα χρόνο άνοιξε το υψηλότερο σημείο που μπορούν να επισκεφθούν οι πολίτες.

Λίγος μέχρι τέλους ο Καραμανλής

Ακόμα και τώρα που απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα του στενότερου του συνεργάτη, ο Κώστας Καραμανλής επιλέγει το...γενναίο δρόμο της πλήρους σιωπής.
Αφήνει μονάχα να διαρρεύσει "μέσω συνεργατών του" τη δυσαρέσκεια της Δικαιοσύνης αλλά μέχρι εκεί.
Όμηρος του, ο Σαμαράς του προσφέρει πλήρη κάλυψη αρνούμενος να προχωρήσει σε μια ουσιαστικά κάθαρση της Νέας Δημοκρατίας από αυτά που ο ίδιος ονόμασε "βαρίδια".
Το καλύτερο όλων; Ο Προκόπης Παυλόπουλος, η θλιβερότερη μορφή των κυβερνήσεων Καραμανλή βγήκε στο δελτίο του Alter να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...