Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

"Μεσσηνιακό άτι" ή... κουτσάλογο;



Το... πολυθρύλητο "μεσσηνιακό άτι", ο Σαμαράς, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί... "κουτσάλογο"... Έτσι τουλάχιστο προκύπτει από το σκληρό crash test με το συμφοιτητή Γιώργο από την προχθεσινή δημοσκόπηση της GPO για την "Ανατροπή" του MEGA.
Απορίας άξιον, πώς -αφού έκατσαν στα ίδια θρανία- ο Αντώνης δεν έχει αντίστοιχες "επιδόσεις" με το φίλο του... Τόσο "σκράπας" ήταν που να υπολείπεται ακόμη και από το "Γιωργάκη";
Τελικά, μήπως ο Γιωργάκης δεν έγινε... "Γιώργαρος", αλλά ο Αντώνης είναι πολύ, μα πάρα πολύ, "Αντωνάκης", ώστε μπροστά του το "παιντί" να φαντάζει... Αϊνστάιν;...;
Πάντως, από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι ότι μόνο οι... μισοί ψηφοφόροι της ΝΔ του περασμένου Οκτώβρη (του 33% δηλαδή...) εκτιμούν τα "προσόντα" του Αντωνάκη...

Θα ασχοληθεί η Βουλή με το σκάνδαλο Αιγάλεω - Ηλυσιακού;


Το 2009 το «Αιγάλεω» βρισκόταν σε αναγκαστική εκκαθάριση λόγω υποβιβασμού στη Δ' Εθνική. Τότε απορρόφησε την ΠΑΕ Ηλυσιακός, ομάδα της Β' Εθνικής. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε λάβει την εν λόγω απόφαση σε συνεδρίαση της Κυριακής 9 Αυγούστου.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή την μήνυση που έχει υποβληθεί κατά του Γιώργου Βλάχου, τέως υφυπουργού Ανάπτυξης, βουλευτή Αττικής της ΝΔ, για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της συγχώνευσης των ΠΑΕ Αιγάλεω και Ηλυσιακού.

Φοβούνται και τη... σκιά τους στη Ρηγίλλης - Διευκρινίσεις από τη Ντόρα


Καμία απολύτως πρόθεση να υποβαθμίσει το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά δεν είχε η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ερωτώμενη σχετικά με δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για την ίδια απάντησε "δεν σχολιάζω δηλώσεις άλλων"...
Η Ντόρα ξεκαθάρισε, ότι τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν σχολιάζονται με δηλώσεις "στο πόδι", ενώ τόνισε ότι στα όργανα του κόμματος θα τοποθετείται για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Αντώνης Σαμαράς και οι περί αυτόν καλό είναι να συνέλθουν και να μην κυνηγούν... "φαντάσματα" εκεί που δεν υπάρχουν...
Εάν κάτι απειλεί το κύρος και την πολιτική προοπτική της ΝΔ και του αρχηγού της είναι οι... επιλογές του ίδιου σε πρόσωπα και στρατηγικές και όχι οι δηλώσεις των στελεχών. 
Το κλίμα ιδιότυπης τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλουν στη Ρηγίλλης οι νεοδεξιοί θαμώνες της δεν συνάδει με το φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ ούτε με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ανοικτής κοινωνίας απέναντι στα κόμματα και τους πολιτικούς.
Όσο νωρίτερα το καταλάβουν οι Μανώληδες και οι Μιχαλολιάκοι τόσο το καλύτερο για το κόμμα τους και τον αρχηγό τους, για τον οποίο τόσο πολύ κόπτονται...

Τελειωμένος ο Μαρκόπουλος


Καρατόμηση Μαρκόπουλου ζητούν και οι στενότεροι συνεργάτες του Σαμαρά. Τόσα χρόνια τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ στην απομόνωση δεν επιθυμούν την ανάμιξη σε σκάνδαλα και παρατυπίες της καραμανλικής περιόδου. Πως θα βγουν έτσι στην πιάτσα τα φαντάσματα της δεξιάς σε νέες συσκευασίες; Η καραμανλική περίοδος κάηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Οι στρατηγοί της σαμαρικής Ρηγίλλης δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν ένα παρελθόν καμένο και τιμωρημένο άσχετα από τις υποσχέσεις που έδωσαν για να εξασφαλίσουν την καραμανλική υποστήριξη στις εσωκομματικές εκλογές.
Άρα δεν αισθάνονται καμιά υποχρέωση να στηρίξουν κάποιον που μοίραζε στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χρήμα από τα δημόσια ταμεία .... στην Εύβοια, σε διαφημιστικές εταιρείες και … οι αποκαλύψεις συνεχίζονται!

Σάπιο φρούτο η ΝΔ του Σαμαρά....

Σάπιο και τελειωμένο προϊόν η ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, όπως δείχνουν όλες οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή του στην ηγεσία...
Οι "δουλείες" που τον δεσμεύουν απέναντι στα γκόλντεν μπόυς και γενικά το σύστημα του νεοκαραμανλισμού δεν τον αφήνουν να "καθαρίσει" το κόμμα από τα λαμόγια και τα βαρίδια...
Και δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού αυτό το νοσηρό σύστημα εργάστηκε σκληρά για την εκλογή του...
Τραγική και συνάμα ειρωνική συνέπεια των ανωτέρω είναι να κυριαρχεί πολιτικά και ως "καταλληλότερος" για όλα ο... Γιωργάκης!!!



Με τον Κυριακού συναντήθηκε σήμερα ο Σαμαράς

Φυσικά όχι τυχαία και ούτε απλά για να παίξουν τις κουμπάρες ή να πιούν καφέ. Ο Σαμαράς και ο Κυριακού έχουν πολλά κοινά σημεία αλλά τους ενώνει περισσότερο το μίσος που έχουν και οι δύο εναντίον της Ντόρας. O ένας από το κόμμα και ο άλλος από το κανάλι του, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον της Ντόρας και του Μητσοτάκη.
Θυμάστε άραγε τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το «μυστικό» ραντεβού του Γιώργου στην Εκάλη με μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοδιευθυντές; Στην ίδια σχολή συνεχίζει και ο Αντώνης. Επαφές με το μεγάλο κεφάλαιο για μυστικές συμφωνίες και ανταλλάγματα.
Το σημερινό ραντεβού Σαμαρά κράτησε πολύ ώρα μια και είχαν πολλά να πουν και πολλά να "ανταλλάξουν". Επιτρέπεται ολόκληρος αρχηγός της "Λαϊκής Δεξιάς" να κλείνει μυστικά ραντεβού με καναλάρχες και εκπροσώπους μεγαλοσυμφερόντων; Στο γραφείο του Κυριακού προσπαθεί να συμμαζέψει το "σπίτι του" και να αναδιοργανώσει το διαλυμένο κόμμα του; Τι έχει να πει στα κρυφά ο Αντώνης με τον Μίνωα; Και γιατί να μην συναντηθούν δημόσια και φανερά; Η μέχρι τώρα πορεία του Αντώνη έχει εμφανίσει πολλά άσχημα σημάδια. Αυτό είναι το χειρότερο. Ο Παπανδρέου περίμενε τέσσερα χρόνια για να προχωρήσει σε επαφές μέσω μυστικών ραντεβού. Ο Αντώνης τα ξεκίνησε με το καλημέρα.

Ποιος συνυπέγραφε με τον Τσουπίδη στα δομημένα ομόλογα;


Ποιος είναι ο κύριος που τυγχάνει στενός φίλος του γνωστού Αγγέλου και φανατικός οπαδός του Αβραμόπουλου και έβαζε παντού την υπογραφή του, μαζί με τον Τσουπίδη, στα δομημένα ομόλογα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; 
Μήπως τυγχάνει και στενός φίλος του πρώην καταλληλότερου που άφησε παντού ερείπια, αναξιοπιστία και χρέη;

ΣΕ ΛΙΓΟ:Με ποιόν συναντήθηκε σήμερα ο Σαμαράς;


Σε λίγο .... στο "περιοδικό"!

Καλό ταξίδι, Μιχάλη...


Το τελευταίο "αντίο" είπαν στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, η οικογένεια και οι πολιτικοί του φίλοι. Ανάμεσά τους, ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και, φυσικά, ο πρωτανιψιός του Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, κεντρογενής πολιτικός, διακρίθηκε για την επιτυχή και ευδόκιμη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου χειρίστηκε με ζήλο και ευστροφία τα δύσκολα ζητήματα που είχε αφήσει ανοικτά, ή και είχε... δημιουργήσει, ο αποπεμφθείς Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν παρών στην εξόδιο ακολουθία. Αρκέστηκε στην τυπική αποστολή ενός στεφανιού...

Από το ΒΗΜΑ παραθέτουμε ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία για το Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Διαβάστε τα παρακάτω...

Πρεμιέρα χθες του 'Extraordinary Measures' στο Χόλυγουντ


Πρεμιέρα χθες του 'Extraordinary Measures' στο Chinese Theatre του Χόλιγουντ. Παραβρέθηκαν οι πρωταγωνιστές φυσικά, οι παραγωγοί της ταινίας και πολλοί φίλοι. Μεταξύ των παρευρισκομένων ο Harrison Ford και η Calista Flockhart, η Keri Russell, η τραγουδίστρια Jessica Simpson, ο πρόεδρος της CBS Les Moonves, ο Brendan Fraser, η Keri Russell, η Leslea Fisher, ο Alan Ruck και πολλοί άλλοι.
Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία των ....

"Ματωμένο" το διαμάντι της Ναόμι;


Στα δικαστήρια και πάλι βρίσκεται μπλεγμένη η Ναόμι Κάμπελ.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι κατηγορούμενη η ίδια επειδή παραφέρθηκε-ως συνηθίζει- προς τους συνεργάτες της, αλλά επειδή φέρεται πως δέχτηκε δώρο ένα διαμάντι από τον πρώην ηγέτη της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ που τώρα δικάζεται στη Χάγη ως εγκληματίας πολέμου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Νάομι δέχτηκε ως δώρο από τον Τσαρλς Τέιλορ το περίφημο διαμάντι ο οποίος το είχε .......

Δικαίωση για τις παράνομες αγοραπωλησίες περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα


Απόφαση- σταθμό για τις περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, η οποία μάλιστα βάζει φρένο στις παράνομες αγοραπωλησίες των περιουσιών, εξέδωσε χθες το βρετανικό Εφετείο στην υπόθεση του Μελέτη Αποστολίδη εναντίον του ζεύγους Όραμς. Απεφάνθη κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο ότι η απόφαση δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να εκτελεστεί.

Στην απόφαση του βρετανικού Εφετείου τονίζεται ότι το ζεύγος Όραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη στην περιουσία του στην κατεχόμενη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις σε αυτήν και να την παραδώσει στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Η απόφαση αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι συνέπειές της είναι μεγάλες τόσο σε σχέση με την παράνομη εκμετάλλευση ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα όσο και με το θέμα των ...

Νέο μπαράζ δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας


ΜΕ ΝΕΟ μπαράζ αρνητικών εκθέσεων και δημοσιευμάτων συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες οι πιέσεις προς την Ελλάδα προκειμένου να λάβει σκληρά μέτρα για το έλλειμμα, σημειώνοντας μάλιστα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν η Αργεντινή και η Ρωσία μαζί όταν χρεοκόπησαν. Δεν έλειψαν τα δημοσιεύματα που ζητούν από τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τη χώρα μας υποστηρίζοντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει ντόμινο επιπτώσεων στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συνοχή της και το ενιαίο νόμισμα.

Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την κακή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εξάλλου, έβαλε φωτιά στην κερδοσκοπία βουλιάζοντας το Χρηματιστήριο στα ....

Γερμανική διάψευση για Σαμαρά

Λανθασμένοι οι ισχυρισμοί του προέδρου της Ν.Δ. για το γερμανικό μοντέλο πολιτογράφησης μεταναστών
Από το 2000 ισχύει στη Γερμανία το νέο  νομικό πλαίσιο περί πολιτογράφησης  μεταναστών, το οποίο λανθασμένα επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ.  Σαμαράς στην προσπάθειά του να επικαλύψει τις σκληρές θέσεις του ΛΑΟΣ για το νομοσχέδιο Ραγκούση.

Χρειάστηκαν 40 χρόνια από τη μαζική έλευση μεταναστών (γκασταρμπάιτερ) για να μεταρρυθμίσει η Γερμανία τον άκαμπτο νόμο που όριζε την ιθαγένεια με βάση την καταγωγή και να διευκολύνει πλέον την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας με διοικητική πράξη.

Βασικό χαρακτηριστικό της μεταρρύθμισης είναι ότι χορηγείται αυτόματα η γερμανική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα, παράλληλα με την ιθαγένεια των γονέων τους. Με την ενηλικίωση όμως και μάλιστα στο ....

Η Πετρούλα κάνει... σάτιρα!

Όταν η Πετρούλα κάνει... σάτιρα, έχει... επαγγελματικές ανασφάλειες ο Λαζόπουλος!!!

Ξεκαρδιστικό το βίντεο με τις... πολιτικές εκτιμήσεις της Πετρούλας...

Βγήκε μπροστά και κέρδισε τις εντυπώσεις η Ντόρα Μπακογιάννη

(Αναδημοσίευση από το Espresso news)

Έστειλε μήνυμα ότι θα λειτουργεί αυτόνομα όταν το επιτάσσουν οι συνθήκες και το καλό της χώρας


H Mπακογιάννη έπιασε αυτή τη φορά το παλμό της κοινωνίας που ζητά τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και η τοποθέτησή της στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ συγκέντρωσε πλειοψηφική εκτίμηση μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου αλλά κυρίως έξω από αυτή στην κοινωνία! Ο κόσμος θέλει πιο...

Όσα γεύματα κι αν κάνει τον έχουν... φύγει


(Αναδημοσίευση από το Δεξί Χαφ)

ΠΡΟΣΕΧΕ, ΘΑ ΠΑΧΥΝΕΙΣ!

Ο Μαρκόπουλος προσπαθεί να πιάσει φίλους τους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους μήπως και τον παίξουν λίγο καλά και φτιάξουν το προφίλ του... αλλά μάταια προσπαθεί είναι τόσα πολλά τα κατορθώματα του που δεν τον σώνει τίποτα. Ας αφήσει λοιπόν τα γελάκια και τους αυθορμητισμούς με τα ΜΜΕ μήπως και μπορέσει να σώσει τίποτα...



Στο ακριβότερο εστιατόριο του Κολωνακίου πήγε για τη γιορτή του ο Σαμαράς!


(Αναδημοσίευση από το http://press-gr.blogspot.com/)



Στο ακριβότερο εστιατόριο του Κολωνακίου πήγε, με την προτροπή του Π. Παναγιωτόπουλου, για τη γιορτή του ο Αντ. Σαμαράς: Στο μυκονιάτικο Coo. 200 ευρώ το άτομο στοιχίζει το γεύμα, σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης! Έκανε άσχημη εντύπωση και στο εσωτερικό της ΝΔ...

Aπό τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ακόμη και προσκείμενα σε αυτόν στελέχη της ΝΔ το σχολίασαν αρνητικά όταν το πληροφορήθηκαν: Ο Αντώνης Σαμαράς την ημέρα της γιορτής του, την Κυριακή, πήγε για φαγητό στο πιο χλιδάτο και πιο ακριβό
εστιατόριο της Αθήνας. Το περίφημο Coo στο Κολωνάκι...
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι...

Ένας κάτοικος της Πανδώρας, στον πλανήτη "Ellada"


(Αναδημοσίευση από το mediasoup)


Το “Avatar” δεν το είδα ακόμη, αλλά μ’αυτά που ακούω και διαβάζω, πιστεύω πως έχει αρκετό ενδιαφέρον. Αν δεν κάνω λάθος, πρόκειται για μια ιστορία στην οποία γήινοι επισκέπτονται τον εξωτικό πλανήτη Πανδώρα, όπου και συναντούν τους μπλε κατοίκους του. Ο πλανήτης αυτός είναι τόσο όμορφος και «πραγματικός» σε σημείο αρκετοί θεατές της ταινίας να υποπέσουν σε κατάθλιψη, λόγω της αυθόρμητης σύγκρισης μεταξύ Πανδώρας και Γης.

Μπόχα και δυσωδία από τα σκάνδαλα του "πρωτοπαλίκαρου" του Σαμαρά...

Μπόχα και δυσωδία από τα σκάνδαλα του "πρωτοπαλίκαρου" του Σαμαρά και Βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλου ως Υπουργού Τουρισμού...
Έντονη "δυσφορία" στη Ρηγίλλης για πάρτη του...
Θα πάρει πόδι και αυτός...
Και στο τέλος ποιος θα μείνει...;
Όλα τα "σαμαρόπαιδα" -και πρώην "καραμανλόπαιδα"- είναι βουτηγμένα μέχρι τα μπούνια στη διαφθορά και την αρπαχτή...
Γι' αυτό ρήμαξαν τη χώρα...
Και γι' αυτό ήθελαν απεγνωσμένα το Σαμαρά για αρχηγό...
Γιατί έλαβαν το μήνυμα-δέσμευση του Αντωνάκη: Με το "σφουγγάρι" θα "καθαρίσουν" όλα τα ανομήματα του νεοκαραμανλισμού...

Δείτε παρακάτω και σχετικά βίντεο από το "αποκαλυπτικό δελτίο" του Παπαγιάννη...

Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


Για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου διεκόπη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Αίτημα διακοπής υπεβλήθη στο Δικαστήριο τόσο από την ....

Ήττα σοκ για τον Ομπάμα


Κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι τις εκλογές στη βορειοανατολική πολιτεία της Μασαχουσέτης με 52%, υπερψηφίζοντας τον Σκοτ Μπράουν. Η έδρα ανήκε παραδοσιακά στους Δημοκρατικούς αλλά ο Σκοτ Μπράουν κατάφερε να κερδίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Martha Coakley, η οποία έλαβε 47%. Οι εκλογές επαναλήφθηκαν για να αντικατασταθεί ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι, ο οποίος απεβίωσε τον Αύγουστο 2009. Το γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους Δημοκρατικούς και τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Οι έδρες των Δημοκρατικών μειώνονται στις 59 στην 100μελή Γερουσία. Ο Ομπάμα μετράει τρεις ήττες στη σειρά σε ....

Η «ΧΩΡΑ» του Τράγκα απαγορεύει στη Ντόρα να έχει άποψη


Σε διάσπαρτα εντός της ύλης άρθρα η «Χώρα» και ο Τράγκας με τους κονδυλοφόρους του απαγορεύουν στη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει άποψη. Απαιτούν η «κυρία» να ακολουθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα τους εκκεντρικούς επιτελάρχες της Πολιτικής Άνοιξης και το νεοδεξιό προσωπείο που προσπαθούν να επιβάλλουν στην ιδεολογία ενός μεγάλου κεντροδεξιού και φιλελεύθερου (κατ’ όνομα πλέον) κόμματος. Απαιτούν την επιβολή της δικής τους «φωτισμένης» άποψης που οδηγεί κατευθείαν στον κατήφορο και στην μείωση της επιρροής της Νέας Δημοκρατίας. Μια και το καθηλώνουν σε έναν άτυπο πολιτικό ανταγωνισμό με ....

660 εκατομμύρια φέσωσε η παλιά Ολυμπαική το ΙΚΑ !...!

Τίποτα! .... Φραγκοδίφραγκα!

Αντέγραψε και εσύ τον Obama… Μπορείς

(Αναδημοσίευση από το blog των Αδελφών Dalton )
Παρακολουθούσα σήμερα την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην ΟΝΝΕΔ. Πέρα από τα προφανή συμπεράσματα περί της δεξιάς στροφής της ΝΔ αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ομοιότητα των λόγων του με τον Barack Obama. Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη από το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ αναφέρθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο. Ανέφερε πως σε αντίθεση με την Hillary Clinton αυτός πίστευε πως πρώτα πρέπει να απευθυνθεί κανείς στους δικούς του και μετά να κοιτάξει να κερδίσει άλλους.
Στη πορεία αποφάσισε να πάει το θέμα παραπέρα. Ακολουθώντας το πρότυπο του ομολόγου του Γεωργίου Παπανδρέου, δανείστηκε σύνθημα από τον Barack Obama. Όπως θυμάστε σίγουρα όλοι, ο πρωθυπουργός προεκλογικά οργάνωσε το σύνολο της καμπάνιας του στο πρότυπο του ...

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εξηγεί γιατί έχουμε «κοινωνικό κράτος υποκρισίας»


(Αναδημοσίευση από το www.andrianopoulos.gr )

Η φοροδιαφυγή στις περισσότερο προηγμένες χώρες του κόσμου δεν είναι μικρή επειδή οι νόμοι για την καταπολέμησή της είναι αυστηρότεροι. Η φοροδιαφυγή είναι περιορισμένη διότι ο κόσμος το θεωρεί υποχρέωσή του να πληρώνει φόρους. Το κάνει αυτό διότι οι φόροι αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες παροχές του κράτους προς τους πολίτες. Η φοροδιαφυγή αποτελεί έτσι κοινωνική ντροπή. Κι όχι μαγκιά. Στην Ελλάδα σχεδόν ποτέ δεν φθάνουν στον φορολογούμενο σαν κοινωνικές πραγματικές παροχές. Μοιράζονται σαν χρήματα σ’ αυτούς κυρίως που δεν πληρώνουν τίποτα. Και που συνήθως φωνάζουν και περισσότερο απαιτώντας περισσότερες παροχές. Αυτοί που παράγουν και πληρώνουν σπάνια απολαμβάνουν κάτι από το κράτος. Γι’ αυτό και φοροδιαφεύγουν.
Η υποκρισία όμως που επικρατεί στην χώρα σκεπάζει πολλές παρόμοιες πραγματικότητες. Ο πολιτικός κόσμος ομιλεί συνέχεια για την ...

Μας θυμίζετε λίγο ποιον καταγγέλλατε στη Νέα Υόρκη ως «γνωστό Κυπατζή»;

Μήπως θα ήταν χρήσιμο για την κοινή γνώμη εδώ στην Ελλάδα, ο (αυτο)παρουσιαζόμενος ως διεισδυτικός, καταγγελτικός, ασυμβίβαστος ρεπόρτερ του Mega Channel κος. Γιάννης Κανελλάκης να μας θυμίσει ποιον ....

Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι “δικοί μας”



Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είχε ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος για το τι πρέσβευε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. και τι η Ντόρα Μπακογιάνη. Πέρα από τα προφανή που είχαν να κάνουν με την συμπεριφορά και την πορεία τους στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μεγάλο μέρος της συζήτησης μονοπώλησε και η κατεύθυνση που ήθελαν να δώσουν στο κόμμα.

Επισήμως και οι δύο μιλούσαν για...

Η χειρότερη ΝΔ όλων των εποχών



Αυτό αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφού στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 40,3% έναντι 29,3%, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για το Mega.
Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός βέβαια το ξύλο είναι ανελέητο.
Άκουσον-άκουσον: ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 51,3% και ο Αντώνης Σαμαράς 28,3%.
Μάλιστα. Απίθανα αποτελέσματα για το "λαοπρόβλητο" νεοεκλεγέντα ηγέτη της ΝΔ.
Βέβαια τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια μας, θα πούν ότι το κατεστημένο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά πρέπει να τους θυμίσουμε ότι προεκλογικά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 4-5% και η ΝΔ έχασε με 10+%.
Οι διαφορές είναι ενδεικτικές της...

Κόλαφος οι δημοσκοπήσεις για Σαμαρά- ΝΔ



Την τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Mega, την ξέρετε. Πασόκ 40,3% και ΝΔ 29,3%. Τα χειρότερα ποσοστά που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία.
Είναι η πρώτη φορά που η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα δεν βρίσκει απήχηση στην εκλογική βάση. Ο Σαμαράς περιχαρακώνει τη ΝΔ στη λογική της σύγκρουσης με το ΛΑΟΣ και στο χαρτί της κυριαρχίας εντός της πολυκατοικίας(το «σπίτι» μας). Τσακώνεται ο πρόεδρος Αντώνης με τον Καρατζαφέρη τα κοινόχρηστα. Φαίνεται ότι ο Γιώργος κλέβει και ο Αντώνης θέλει πίσω τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του. Όσο χάνεται στο δίπολο ΝΔ – ΛΑΟΣ τόσο μειώνετε η απήχηση της ΝΔ.
Εμείς θα σας αναφέρουμε ουσιαστικές λεπτομέρειες της δημοσκόπησης που δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται πράγματι σε έναν ...