Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κόλαφος οι δημοσκοπήσεις για Σαμαρά- ΝΔ



Την τελευταία δημοσκόπηση της GPO για το Mega, την ξέρετε. Πασόκ 40,3% και ΝΔ 29,3%. Τα χειρότερα ποσοστά που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία.
Είναι η πρώτη φορά που η αλλαγή ηγεσίας σε ένα κόμμα δεν βρίσκει απήχηση στην εκλογική βάση. Ο Σαμαράς περιχαρακώνει τη ΝΔ στη λογική της σύγκρουσης με το ΛΑΟΣ και στο χαρτί της κυριαρχίας εντός της πολυκατοικίας(το «σπίτι» μας). Τσακώνεται ο πρόεδρος Αντώνης με τον Καρατζαφέρη τα κοινόχρηστα. Φαίνεται ότι ο Γιώργος κλέβει και ο Αντώνης θέλει πίσω τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του. Όσο χάνεται στο δίπολο ΝΔ – ΛΑΟΣ τόσο μειώνετε η απήχηση της ΝΔ.
Εμείς θα σας αναφέρουμε ουσιαστικές λεπτομέρειες της δημοσκόπησης που δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται πράγματι σε έναν ...
μεγάλο κατήφορο χωρίς να υπάρχουν σημάδια σωτηρίας. Η συσπείρωση της ΝΔ κινείται στο 71,5% …. Ένα από τα χειρότερα ποσοστά συσπείρωσης που είχε ποτέ και χάνει 13,1% προς ΛΑΟΣ!...! Τι τις θέλεις τις μετωπικές με τον Γιώργο βρε Αντώνη; Θα σε βγάλει νοκ άουτ. Άλλαξε τροπάρι γιατί σε βλέπω εκτός ρινγκ από τον πρώτο γύρο. Τι θα γίνει όταν θα αρχίσουν να παίζουν τα δύσκολα, εκεί όπου ο Καρατζαφέρης έχει εξασκηθεί και ξέρει από «πάλη»; Μέχρι τώρα ήσουνα στα εύκολα και στρωτά. Μπορούσες να έχεις και σκονάκι απ’ τον Λαζαρίδη με λιμνούλες, ποταμάκια και πληγές που «μας ματώνουν»! Στα δύσκολα τι θα γίνει;
Τελικό συμπέρασμα: η σύγκρουση με το ΛΑΟΣ αποσυσπειρώνει τη ΝΔ στα δεξιά της. Είναι ακόμα μεγαλύτερη όμως η αποσυσπείρωση προς το κέντρο που είναι έντονα ενοχλημένο με τις ακραίες θέσεις του επιτελείου του Αντώνη αλλά και τις εκκεντρικές προσωπικότητες που πλαισιώνουν τον Σαμαρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :