Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

MotoGP στην Βιέννη

VIENNA, AUSTRIA - AUGUST 11: (L-R) Thomas Luthi of Switzerland and Interwetten Moriwaki Racing, Kerel Abraham of Czech Republic and Cardion AB Motoracing, Toni Elias of Spain and Gresini Racing Moto2, Mika Kallio of Finland and Pramac Green Energy Team, Ben Spies of USA and Monster Yamaha Tech 3, Alex De Angelis of San Marino and Interwetten MotoGP Team, Marc Marquez of Spain and Red Bull AJo Motorsport; Bradley Smith of Great Britain and Bancaja Aspar Team and Randy Krummenacher of Switzerland and Molenaar Racing pose for fans in front of the parlament during the pre-event 'MotoGP meets Vienna' on August 11, 2010 in Vienna, Austria. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)VIENNA, AUSTRIA - AUGUST 11: Grid girls from Interwetten MotoGP Team walk in front of fans during the pre-event 'MotoGP meets Vienna' on August 11, 2010 in Vienna, Austria. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)VIENNA, AUSTRIA - AUGUST 11: (L-R) Thomas Luthi of Switzerland and Interwetten Moriwaki Racing, Kerel Abraham of Czech Republic and Cardion AB Motoracing, Toni Elias of Spain and Gresini Racing Moto2, Mika Kallio of Finland and Pramac Green Energy Team, Ben Spies of USA and Monster Yamaha Tech 3, Alex De Angelis of San Marino and Interwetten MotoGP Team, Marc Marquez of Spain and Red Bull AJo Motorsport; Bradley Smith of Great Britain and Bancaja Aspar Team and Randy Krummenacher of Switzerland and Molenaar Racing pose for fans in front of the parliament during the pre-event 'MotoGP meets Vienna' on August 11, 2010 in Vienna, Austria. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Ινδία

People hold candles during a candlelight vigil for the victims of last week's flash floods in Leh, east of Srinagar, August 11, 2010. At least 156 people have been killed and scores remained missing from last week's floods triggered by heavy rains that destroyed homes and architecture in the Himalayan region of Ladakh. REUTERS/Mukesh Gupta (INDIAN-ADMINISTERED KASHMIR - Tags: DISASTER ENVIRONMENT SOCIETY)

Κεριά στη μνήμη των θυμάτων από τις πλημμύρες στις Ινδία. Τουλάχιστον 156 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και οι δυνατές βροχές κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια και προκάλεσαν τεράστιες οικολογικές καταστροφές. REUTERS/Mukesh Gupta (INDIAN-ADMINISTERED KASHMIR - Himalayan region of Ladakh - Tags: DISASTER ENVIRONMENT SOCIETY)

Εάν είσαι Αγγέλου, η εγγύησή σου σίγουρα μειώνεται !...!

Στα 300.000 ευρώ μειώθηκε η εγγυοδοσία του κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία σε απιστία, που αφορά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, του πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου του τέως Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, από 400.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί αρχικά. Μετά από αίτημα του ιδίου και πρόταση Εφέτη εισαγγελέα να μειωθεί η επιβληθείσα εγγύηση στα 60.000 ευρώ, η Εφέτης ειδική ανακρίτρια κ. Καλού αποφάσισε να μειωθεί το ποσό κατά 100.000 ευρώ.

Παρά λίγο να φάει ξύλο ο Σιούφας ……

….. μέσα σε ταβέρνα!...!
Όπου πάνε κινδυνεύουν να φάνε ξύλο τα παλικάρια του κουρασμένου καταλληλότερου και αυτός ψάχνει να βρει την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει και να συνεχίσει το «έργο» του!..! Οι θαμώνες ταβέρνας στην Πάρο μόλις αντελήφθησαν την παρουσία του Σιούφα να τρώει στην ίδια με αυτούς ταβέρνα έγιναν έξαλλοι!.. Το τί ακούστηκε δε λέγεται. Με την πολιτική τους ο ελληνικός λαός σήμερα υποφέρει και καλείται να πληρώσει το τίμημα της αποτυχίας και της ανευθυνότητάς τους …. Τα μηνύματα αυτά, φτάνουν άραγε στην Μουρούζη και την Μαβίλης; Γιατί κάτι μας λέει ότι εκεί πιστεύουν ότι …. ο αγώνας τους τώρα «δικαιώθηκε»!...! Βγάζουν κάτι Τζότζολες και κόκκινους Πάνους να υπερασπίζονται το έργο της «επάρατης πενταετίας» και να υπεραμύνονται της αυτοκριτικής που δεν έγινε ποτέ στο εσωτερικό του κόμματος. Νομίζουν έτσι ότι ο κόσμος έχει πειστεί και θα τους εμπιστευτεί τα ηνία της χώρας ξανά και σύντομα!...! Ο κόσμος ξύπνησε γιατί πληρώνει το τίμημα των χρεών τους. Δεν πείθεται από την αυθάδεια των στελεχών της Ακραίας Νεοδεξιάς και των φαντασμάτων της νεοκαραμανλικής πενταετίας. Σε λίγο δεν θα ξέρουν από πού τους έρχονται……
[Τελικά ο Σιούφας διέφυγε της οργής του λαού, αφήνοντας οι φρουροί του, αρκετούς θαμώνες με πρησμένα μάτια από την χρήση των σπρέι πιπεριού εναντίον τους]

Ο Καραγκιόζης και οι υβριστές του

Στο ελληνικό θέατρο σκιών Ελληνες και Τούρκοι και άλλοι λαοί, καταδικασμένοι από την Ιστορία να ζουν στον ίδιο χώρο, μας φανέρωναν τις αλήθειες της τραγικής τους συμβίωσης. Και ανάμεσά τους η απερίγραπτη μορφή του κοινωνικά ανυπότακτου πρωταγωνιστή, ο Καραγκιόζης, ζούσε και αυτός μεταξύ της καλύβας και του σαραγιού, έτοιμος να δημιουργήσει ή να καταστρέψει, να δράσει ή να αντιδράσει ή... στην ανάγκη να αποδράσει. Ηταν ο σύνδεσμος του μύθου με την πραγματικότητα, ήταν το πρόσωπο που κρατούσε τον διάλογο μεταξύ των ηρώων και του κοινού και δεν έπαψε να διαλέγεται και να συνομιλεί με αυτό. Η καλύβα και το σαράι, σύμβολα ενός συμβατικού χωροχρόνου, βαλμένα αντίστοιχα στο αριστερό και δεξιό άκρο της φωτεινής σκηνής, πλαισίωναν τις φιγούρες και έκλειναν στο μεταξύ τους διάστημα τη δράση τους. Μια δράση κυριολεκτικά διονυσιακή, που αμέσως μετά το ........

Κατά 39,7% μειώθηκε το έλλειμμα στο επτάμηνο ....

.... «πονοκέφαλος» τα έσοδα
Μείωση 39,7% κατέγραψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους πρώτους επτά μήνες του έτους, με τα μεγέθη να υπερβαίνουν οριακά τους δημοσιονομικούς στόχους.
Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη για το επτάμηνο Ιανουάριου-Ιουλίου 2010, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα έφτασε τα 12,097 δισ. ευρώ από 20,050 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Το “χαμένο” στοίχημα του Σαμαρά.

Με άρμα τη στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο και όπλο την πόλωση, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να προσδώσει τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.
σχόλιο ιστολογίου:
χαμενο απο χέρι για πολλους λογους:
1. με ΠΟΛ.ΑΝιτες παιχνίδι δεν γίνετε!
2. με “βαρίδια” και “καμένα χαρτιά” είναι χαμένος από χέρι!
3. με παρόλες για την οικονομία, μοιάζει με κακό αντίγραφο του ΓΑΠ, όταν έλεγε ότι ”λεφτά υπάρχουν”.
4. οι αυτοδιοικητικές εκλογές και το μνημόνιο, έχουν την ίδια σχέση με τον Φάντη και το Ρετσινόλαδο.
5. δεν έχει υπολογίσει τους “του ακαταλληλότερου” και την παγίδα που του στήνουν.
6. στηρίζεται και υποστηρίζει πολλούς που την επομένη των εκλογών και των εξελίξεων που θα δημιουργήσουν, “θα φύγουνε να πάνε αλλού”
Σαμαρά ετοιμάσου να πληρώσεις ακριβά αυτό το ‘χαζό” στοίχημα!

Διαδίκτυο & Ανωνυμία

Επανερχόμενο στη συζήτηση για το διαδίκτυο και την ανωνυμία, το tvxs.gr ζήτησε από γνωστούς bloggers την άποψή τους. Μετά τη δημοσίευση των απόψεων των SykoFantiS Bastoyni, Bασίλης Σωτηρόπουλος, Γιώργος Γκριτζάλας και Νίκος Δρανδάκης, αυτή της Σοφίας Γκιούσου, και τη χθεσινή του Πρέζα TV, σήμερα συνεχίζουμε με την άποψη του Σταύρου Κοντακτσή από το stakon.wordpress.com.
1. Διατυπώθηκαν τελευταία διάφορες απόψεις που περιγράφουν μια ζοφερή εικόνα για την blogόσφαιρα (ή ένα μέρος της) στην Ελλάδα. Συμμερίζεστε τις ......

«Η Ελλάδα λοιπόν ποτέ δεν... φτωχαίνει», διότι έχει πτωχεύσει από τότε που «ευημερούσε» ....

Μήπως ετοιμαζόμαστε ως έθνος για έναν νέο, μεταλλαγμένο Θούριο; Παλαιότερα μάθαιναν τα παιδιά στα σχολεία να άδουν «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...», την υπαρξιακή επιβίωσή της δηλαδή από τα τότε δεινά. Σήμερα, από τον κολοφώνα της (ψευδο)ευμάρειας έως λίγους μήνες πριν, βρισκόμαστε ξαφνικά μπροστά στο φάσμα μιας αδιέξοδης απελπισίας. Μήπως λοιπόν τέτοια τραγωδιακά τραγουδίσματα είναι στο αίμα μας; Γιατί θα πρέπει όμως να βρισκόμαστε πάντα στο σταυροδρόμι της επιβίωσης και του «αφανισμού»;
Γιατί άλλοτε να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του λόφου η ελληνική υπερηφάνεια, τα εθνικά κατορθώματα, η γενναιοδωρία, το ελληνικό φιλότιμο, η αισιοδοξία και πολλά άλλα αξιοθαύμαστα που ......

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Παρασκευή 13 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Δίου

Λίγο καιρό πριν ανοίξουν οι πύλες της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης για να υποδεχθούν την Ευανθία Ρεμπούτσικα, η μεγάλη Ελληνίδα συνθέτρια για μια και μοναδική εμφάνιση στην Πιερία.

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο του Δίου, περιμένει τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, με εκλεκτούς καλεσμένους και υπέροχες μουσικές συνθέσεις.

Τις μουσικές της Ευανθία Ρεμπούτσικα μόνο για τη συναυλία αυτή, θα ερμηνεύσουν , η.......