Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Εχει µιλήσει - λέγοντας ψέµατα - ο Καραµανλής

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ο Κώστας Καραµανλής τη σιωπή του ή όχι; Επίσηµη απάντηση δεν υπάρχει, όµως το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριµένο ερώτηµα σπάει τουλάχιστον τα νεύρα µας. Τα πράγµατα είναι απλά. Ο πρώην πρωθυπουργός ή πρωθυπουργεύων, όπως τον περιέγραψε ο «συνεργάτης» του Γιάννης Αγγέλου, ό,τι είχε ή µάλλον ό,τι ήθελε να πει για το δυσώδες σκάνδαλο του Βατοπεδίου το έχει πει. Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης µόλις πριν από δύο χρόνια έσπευσε να ανοίξει πολιτική οµπρέλα για τους εµπλεκόµενους υπουργούς αφήνοντας άφωνο το Πανελλήνιο µε τις «αφοπλιστικές» απαντήσεις του για την υπόθεση.
Λίγους µήνες αργότερα µε… παρρησία, όταν οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η µία την άλλη, δήλωσε ότι δεν είχε πλήρη εικόνα για το Βατοπέδι φροντίζοντας να αποσύρει τους βουλευτές του από την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής.
Εποµένως το ερώτηµα που διατυπώνεται πρωτίστως από στελέχη της γαλάζιας παράταξης για το εάν θα .......

........ µιλήσει ή όχι ο Καραµανλής είναι µάλλον υποκριτικό. Ή µήπως εκεί στη Νέα Δηµοκρατία περιµένουν από τους πολίτες να πιστέψουν ότι η Ρηγίλλης συνειδητοποίησε την εµπλοκή του Μαξίµου µόνο µετά την απολογία του Γιάννη Αγγέλου και τη σύνταξη ασήκωτου κατηγορητηρίου εις βάρος του; Παιδικά πράγµατα.
Ως εκ τούτου, όσα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης διαρρηγνύουν τα ιµάτιά τους ζητώντας τώρα εξηγήσεις από τον πρώην, µάλλον θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.
Αλλωστε τα πράγµατα µπορεί κανείς να τα δει και από µία άλλη σκοπιά.
Ακόµη και να αποφασίσει να µιλήσει ο κ. Καραµανλής, τι ακριβώς περιµένουµε να πει; Πιστεύει πραγµατικά κανείς ότι ο πρώην πρωθυπουργός εάν µιλήσει θα πει την αλήθεια ή ότι θα… ξεσπάσει σε µία κρίση ειλικρίνειας; Ως γνωστόν, ο κ. Καραµανλής έχει περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έκρυβε µέχρι τέλους την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονοµίας, που κουκούλωσε το σκάνδαλο των οµολόγων, που έθαψε το σκάνδαλο µε τους Πακιστανούς και που χαντάκωσε την περίφηµη υπόθεση µε τα ροζ DVD. Συµπέρασµα; Ολες οι κραυγές αγανάκτησης που εκπέµπει η Ρηγίλλης είναι µόνο για εσωτερική κατανάλωση. Γιατί εκείνοι γνωρίζουν. Και γνωρίζουν πως τα πολιτικά ζόµπι όχι µόνο δεν µιλούν, αντιθέτως φροντίζουν να δηµιουργήσουν κι άλλα ζόµπι...

Δεν υπάρχουν σχόλια :