Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σπάνιες φωτογραφίες του John Lennon σε έκθεση (pics+vids)

O John Lennon και η Yoko Ono ήταν το ζευγάρι που όλοι οι fans των Beatles λάτρευαν να μισούν, με τους περισσότερους να κατηγορούν τη χήρα του “σκαθαριού” για τη διάλυση του συγκροτήματος. Παρά τις επιθέσεις ωστόσο, εκείνοι παρέμεναν δεμένοι και ερωτευμένοι μέχρι και το θάνατο του Lennon το 1980, γεγονός που μαρτυρεί και μία σειρά σπάνιων ασπρόμαυρων φωτογραφιών, που παρουσιάζεται σε έκθεση στο Λονδίνο. ............

...............Οι φωτογραφίες, που δείχνουν μία πολύ τρυφερή πλευρά του Lennon, τραβήχτηκαν από το διάσημο φωτογράφο Tom Hanley, τον Αύγουστο του 1971, στο Tittenhurst Park, την έπαυλη του ζεύγους στο Ascot όπου διέμεναν, πριν αφήσουν τη Βρετανία για να ζήσουν στη Νέα Υόρκη.

Έχοντας δουλέψει με τους Beatles καθόλη τη διάρκεια της πορείας τους από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Hanley είχε – αν μη τι άλλο – κερδίσει την εμπιστοσύνη των μελών του συγκροτήματος, ενώ είχε εξασφαλίσει πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο του εξοχικού σπιτιού των John και Yoko, όπου τραβήχτηκαν και οι εν λόγω φωτογραφίες.



Σε αυτές, το ζευγάρι περνάει στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας είτε παίζοντας μουσική είτε απλά περνώντας χρόνο στο κρεβάτι ή την κουζίνα τους.

Ο John και η Yoko γνωρίστηκαν το 1966, όταν εκείνος ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, από την οποία πήρε διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.



Παντρεύτηκαν το Μάρτιο του 1969 και παρέμειναν μαζί μέχρι το Δεκέμβριο του 1980, όταν ένας θαυμαστής του, ο Mark Chapman, πυροβόλησε το διάσημο τραγουδιστή έξω από το κτίριο, όπου βρισκόταν το σπίτι τους, στο Manhattan, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. 


  





Δεν υπάρχουν σχόλια :