Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση της Ντόρας στους κρατικοδίαιτους "Μανώληδες" της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Καταγγελία του Μεγάλου Σκανδάλου

Με αφορμή την παροχή δανείου από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ύψους 500.000 Ευρώ η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προκαλεί το κοινό αίσθημα το γεγονός ότι σε μια περίοδο κρίσης που οι Έλληνες καλούνται να κάνουν θυσίες και η ΔΕΗ αυξάνει τα τιμολόγιά της η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της επιχείρησης χορηγεί δάνειο 500.000 Ευρώ στο σωματείο της ΓΕΝΟΠ. Και αυτό όταν ταυτόχρονα για το 2010 έχουν προϋπολογιστεί εισφορές 820.000 Ευρώ στο... ίδιο σωματείο και 2,82 εκ Ευρώ στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό από την κυβέρνηση να ζητεί εξηγήσεις μόνο για το συγκεκριμένο δάνειο από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Την καλούμε άμεσα δημοσιοποιήσει το σύνολο των χορηγιών-παροχών που δίνονται την τελευταία δεκαετία στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ αλλά και να παράσχει στοιχεία για την κατάληξη αυτών των παροχών. Την καλούμε να δώσει τέλος σε τέτοιου είδους συναλλαγές σε όλο το ευρύτερο δημόσιο.
Το φαινόμενο των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών πρέπει να τελειώνει. Ο τόπος δεν έχει την πολυτέλεια να χρηματοδοτεί επαγγελματικά κομματικά στελέχη μέσω του συνδικαλισμού, τα οποία -όπως εκ των πραγμάτων προκύπτει- συναλλάσσονται αδιαφανώς με τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Ο τόπος χρειάζεται ανεξάρτητο συνδικαλισμό και συνδικαλιστές που εργάζονται δίπλα στους συναδέλφους τους και εκπροσωπούν γνήσια τα συμφέροντά τους και δεν αποτελούν κυβερνητικό δεκανίκι ή εργαλείο εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :