Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Κατεβαίνω από το εκτροχιασμένο τραίνο της ΝΔ..." - Η επιστολή παραίτησης του Σεραφείμ Γκόλια (στελέχους ΝΔ-ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας)

Προς: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κοινοποίηση: Γραφείο Προέδρου
Γραφείο Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ.
Γραφείο Προέδρου ΟΝΝΕΔ
Εκτελεστικό Γραφείο ΟΝΝΕΔ
ΝΟΔΕ Καρδίτσας

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Λόγοι πολιτικής, ιδεολογικής, ηθικής και κοινωνικής αξιοπρεπείας, με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τα αξιώματα του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, πρώην Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, υπευθύνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΟΔΕ Καρδίτσας, μέλος του Οργανωτικού της ΝΔ αλλά και από την ιδιότητα του απλού κομματικού μέλους της Ν.Δ.
Ποιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό ενός Προέδρου, όταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης τον ωθεί να εξαρτάται από πρόσωπα ελλιπώς καλλιεργημένα και αγνοούντα στοιχειώδεις πολιτικούς κανόνες, εξοβελίζοντας με τον τρόπο του αυτούς που φοβάται μήπως γίνουν πιο λαμπεροί από τον ίδιο, ένεκα της πολιτικής τους κατάρτισης και της προσωπικής τους ακτινοβολίας;
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Ν.Δ. είτε ευρύτερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.
Το κόμμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή και μετά τη στροφή προς τα δεξιά δεν με εκφράζει. Νιώθω... ξένος μέσα στο πολιτικό περιβάλλον που ανδρώθηκα και κυρίως άσκησα την κομματική μου δραστηριότητα συνεπής στις ιδεολογικές αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα.
Οι αιτίες αυτές με ωθούν, όπως άλλωστε και πολλά άλλα σημαίνοντα στελέχη του κόμματος, να κατέβω από το εκτός σιδηροδρομικών γραμμών κινούμενο τρένο της ΝΔ. Η συνειδητή μου απομάκρυνση δε σημαίνει κατά καμία έννοια ότι θέτω εαυτόν εκτός παράταξης. Ανήκοντας στον ευρύτερο χώρο της συνεπούς Κεντροδεξιάς θα συνεχίσω να διατρανώνω τις ιδέες μου, να οραματίζομαι μια καλύτερη Ελλάδα και να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού λαού, από οποιοδήποτε υγιές πολιτικό και κοινωνικό μετερίζι.
Επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια με τους αγνούς Νεοδημοκράτες. Ο χώρος της Κεντροδεξιάς πρέπει να υπηρετηθεί από πολιτικούς που είναι αφοσιωμένοι σε αξίες, αρχές και ευγενή ιδανικά και παραμερίζουν ταυτόχρονα το προσωπικό τους συμφέρον. Μόνο έτσι θα παραμείνει αναμμένη η τελευταία φλόγα ελπίδας των Ελλήνων για την Αναγέννηση της Πατρίδας.

''Φεύγω μην ρωτήσεις που πάω οι δρόμοι που θα περάσω δεν έχουν ονόματα... Φεύγω... μην περιμένεις να γυρίσω οι πόρτες κλείνουν πίσω μου... Φεύγω... μην μου λες να σταθώ μια στιγμή, η σκιά μου είναι αυτό που βλέπεις... Φεύγω... μην ελπίζεις πως θ' αλλάξω γνώμη ήδη την άλλαξα γι' αυτό έφυγα...''

Μετά τιμής
Γκόλιας Ε. Σεραφείμ

Δεν υπάρχουν σχόλια :