Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Πότε έγινε η αυτοκριτική στην Ρηγίλλης …

…. και δεν το πήραμε είδηση; Στα μουλωχτά την έκαμαν; Με αστεία επιχειρήματα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πάει να μας πείσει ότι το ΔΝΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Καμία σοβαρότητα. Ελαφρότητα θέσεων, γραφικές κορώνες και κοτσάνες διανθίζουν τις τελευταίες μέρες τα δελτία που κυκλοφορούν από την Ρηγίλλης.
Η αξιοπιστία της Ελλάδας χάθηκε εξαιτίας τους. Με τις παραλείψεις, τα λάθη και την ασυνέπεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Η κατάσταση δεν στρώνει ούτε σε έξι ούτε σε δεκαέξι μήνες και αυτά που λέει ο Πάνος να τα πει στον Καραμανλή που αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις, όπως διαρκώς επαναλάμβανε, φοβόταν το πολιτικό κόστος. Έμεινε με το κόστος στο χέρι και άφησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας. Σε αυτόν πρέπει πρώτα να αποδοθούν ευθύνες. Χωρίς δισταγμό και χωρίς καθυστέρηση. Η αυτοκριτική του Αντώνη θα έπρεπε να αρχίζει από τον Καραμανλή και να τελειώνει στα στελέχη του πρώην Μαξίμου. Έτσι χάθηκε το παιχνίδι και στη Νέα Ρηγίλλης. Αυτοκριτική ακούμε και αυτοκριτική δεν βλέπουμε. Κατηγορούν τον Παυλίδη για τα χάλια της οικονομίας μας; Τρελάθηκαν; Ή ψάχνουν για .....

..... αποδιοπομπαίους τράγους για να κάμει «ταμείο» ο Αρχηγός-θεριό; Μάλλον τους διαφεύγει ότι τα λάθη του Καραμανλή, η αδυναμία, η δειλία και οι παλινωδίες της κλίκας του, ευθύνονται για το σημερινό χάλι.
Τώρα χρειάζονται λύσεις, αποφασιστικότητα και αντιστροφή της διακυβερνητικής αντίληψης που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντίληψη από την οποία δεν λένε να ξεκολλήσουν ούτε οι σημερινοί ένοικοι της Ρηγίλλης. Γι’ αυτό τους τιμώρησε ο ελληνικός λαός και θα τους ξανατιμωρήσει. Γιατί δεν βάζουν μυαλό. Αντί να κοιτάζουν μπροστά, επιστρέφουν σε όρους δεξιάς, της δεκαετίας του πενήντα και εξήντα. Είναι επικίνδυνοι .

Δεν υπάρχουν σχόλια :