Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πασόκ, έχεις και εσύ μήνυμα! Το έλαβες;

Το αντιμνημονιακό μέτωπο ηττήθηκε με πρωτοφανή σε διεθνές επίπεδο ήττα. Μόνο το ΚΚΕ και εν γένει η Αριστερά καρπώθηκε από την αντιμνημονιακή υστερία. Ούτε καν το βαθύ Πασόκ πέτυχε να καρπωθεί από την εσωκομματική αμφισβήτηση του μνημονίου.
Θα ήταν λάθος πάντως να θεωρηθεί ότι κέρδισε το μνημονιακό μέτωπο. Κανένας δεν θέλει το μνημόνιο. Αποτελεί αναγκαίο κακό και ευκαιρία για τακτοποίηση στο χαοτικό και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος.
Ο διάλογος για το ποιός φταίει και φτάσαμε έως εδώ έχει κουράσει τον κόσμο. Τώρα χρειάζεται ομοψυχία, συνεννόηση και συνεργασία. Ο κίνδυνος βρίσκεται εντός των πυλών και η απόδοση ευθυνών αποτελεί πολυτέλεια. Πρωτεύει η έξοδος από την κρίση που δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Πάντως η κυβέρνηση πήρε μια ανάσα χωρίς όμως την απόλυτη κυριαρχία των εκλογών του 2009. Η ΝΔ δεν κέρδισε αλλά και το Πασόκ δεν βγήκε πανίσχυρο. Η διαφορά από τις 11 μονάδες έπεσε στις 5 ή 6 …. Διαφορά ασφαλείας και όχι πλήρους επικράτησης. Η «καθαρή τριετία» είναι μεγάλη κουβέντα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών. Όταν σε ένα χρόνο χάνεις 5 με 6 μονάδες, πόσες θα χάσεις σε δύο χρόνια; Ρητορικό ερώτημα σε πραγματική πλέον βάση προβληματισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια :