Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως ένα ρομπότ είναι μόνο...

Μια ερευνητική ομάδα στο Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην πόλη Tsukuba, κοντά στο Τόκιο, παρουσίασε το Actroid-F. Το ρομπότ μπορεί να πραγματοποιεί κινήσεις με το κεφάλι. Έχει δέρμα από πυρίτιο το οποίο επιτρέπει να κάνει εκφράσεις, όπως να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα και να κατσουφιάζει. ...............

................Οι κινήσεις του προσώπου μπορούν να ελεγχθούν απομακρυσμένα από υπολογιστή. Το ρομπότ μπορεί επίσης να παρακολουθεί τις ανθρώπινες εκφράσεις και κινήσεις, και να τις μιμείται.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές, με στόχο να χρησιμοποιήσει το εν λόγω δημιούργημα για ιατρικούς σκοπούς. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως συντροφιά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ή για τους ηλικιωμένους για να βοηθήσουν στην πρόληψη της άνοιας.

Το ρομπότ είναι φορητό με το μισό βάρος των προηγούμενων μοντέλων. Οι μπαταρίες του μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι.

Ο επικεφαλής της έρευνας Yoshio Matsumoto, δήλωσε ότι η ομάδα του ελπίζει ότι το ρομπότ μπορεί να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε νοσοκομεία και σε ασθενείς που νοσηλεύονται κατ ‘οίκον.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...






Δεν υπάρχουν σχόλια :