Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δυο λόγια για την σαμαρική καραμέλα «ανάπτυξης»!

Είναι λογικό όλοι οι άνθρωποι να θέλουν ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη είναι ζητούμενο σε όλες τις χώρες του πλανήτη και δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα στην "νομπελίστικη" σκέψη του Σαμαρά, όπως ο ίδιος νομίζει και του λένε οι Σοφοί του Σύμβουλοι. 
Αυτή η ανάπτυξη τελευταία έχει γίνει μόνιμη καραμέλα στους λόγους του Σαμαρά, όπως και σήμερα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. 
Δεν το κουνά ρούπι εάν δεν του εξασφαλίσουν ότι όλοι φροντίζουν για την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Σάμπως η ανάπτυξη είναι ένα κουμπάκι που το πατάς και .................... 
.......................
αρχίζει να πετάει χρήματα! Τόσο εύκολα.
Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Σαμαρά, κάτι που σοφοί οικονομολόγοι του μάλλον αγνοούν. Για να ξαναρχίσει η ανάπτυξη πρέπει να αρχίσουν και πάλι να μας δανείζουν. Χωρίς δάνεια αυτή τη στιγμή δε νοείται ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Μόνο που σήμερα κανένας δεν δέχεται να δανείσει την Ελλάδα έτσι όπως την κατάντησε το κόμμα του. Μας δανείζει αναγκαστικά μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ με κάποιες σκληρές και δυσβάσταχτες βέβαια προϋποθέσεις. Όπως μείωση των ελλειμμάτων και διαρθρωτικές αλλαγές, αυτό που ο Καραμανλής έλεγε μεταρρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις δεν βλέπαμε.
Όλες οι απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προβλέπονται από το Μνημόνιο το οποίο και καταψηφίζει «συνεχώς»! Χωρίς το Μνημόνιο και τους μοναδικούς πιστωτικούς οργανισμούς που στηρίζουν την Ελλάδα, η χώρα χρεοκοπεί και η κοινωνία καταρρέει! Αλλά η κατάρρευση της κοινωνίας είναι ψιλά γράμματα για το Δίκτυο Σαμαρά. Αυτούς τους ενδιαφέρει ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση του κόσμου. Πιστεύουν ότι η κοινωνία και η πολιτική είναι παίγνια και καβγάς μεταξύ τζογαδόρων σε μια χαρτοπαικτική λέσχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :