Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Αντώνης»

Εντονα προβληματισμένη εμφανίζεται η πρώην υπουργός από τις κινήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Το πολιτικό της γραφείο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει έντονη κίνηση καθημερινά. Στον προθάλαμο περιμένουν να τη συναντήσουν πολιτικοί της φίλοι. Αρκετά ευδιάθετη, πλήρως αποφορτισμένη από την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, τους υποδέχεται με ένα ζεστό χαμόγελο. Ο χρόνος σιγά σιγά σβήνει την πικρία της εκλογικής ήττας και η ίδια έχει πλήρως κατανοήσει τους λόγους της νίκης του κ. Αντ. Σαμαρά. Ηρεμη και με το αγαπημένο της κομπολόι στο χέρι, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συζητεί για «όλους και για όλα» και μιλάει για ανασύνταξη δυνάμεων. «Ολα καλά και θα πάνε καλύτερα» απαντάει σε όσους τη ρωτούν πώς αισθάνεται. Η συζήτηση με τη βασική διεκδικήτρια της προεδρίας της ΝΔ αναπόφευκτα από τα πρώτα κιόλας λεπτά πηγαίνει στον κ. Σαμαρά. Οι δυο τους δεν επικοινωνούν. Το χάσμα που τους χωρίζει είναι μεγάλο. Η ίδια παραδέχεται, όπως είναι αυτονόητο, ότι ο κ. Σαμαράς έχει διαφορετική φιλοσοφία και άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να μετεξελιχθεί η ΝΔ. Η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει ότι ....

..... μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί ξεκάθαρα τι ακριβώς επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ και εκφράζει επιφυλάξεις για την αντιπολιτευτική του τακτική. Ουσιαστικά θέτει θέμα στρατηγικής και τονίζει χαρακτηριστικά στους συνομιλητές της: «Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θέλει ακριβώς να κάνει και τι επιδιώκει ο Αντώνης».

Αρκετές φορές επισημαίνει λάθη και παραλείψεις, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη διαφωνία της για την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα δημοσιονομικά είτε από το 1981 είτε από το 2004, αλλά δεν πρόκειται να δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα. «Δεν θα μείνω σιωπηλή. Θα παρεμβαίνω σε όλα τα ζητήματα. Θα λέω ελεύθερα την άποψή μου» τονίζει σε πολιτικούς της φίλους, αλλά διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει «ανταρτοπόλεμο».

Η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι ικανοποιημένη από την πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη και κυρίως από τον βασικό κορμό της ομιλίας του κ. Σαμαρά. Τις απόψεις της θα τις γνωστοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο, καταθέτοντας δική της πολιτική πλατφόρμα, και ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει ιδεολογικές εκπτώσεις και πρέπει να υπερασπιστεί την ιδεολογική της φυσιογνωμία.

/ ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ / TO BHMA /

Δεν υπάρχουν σχόλια :