Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σε 8 μήνες φυλάκιση είχε καταδικαστεί το 2000 ο Κ. Μαρκόπουλος!

Όταν ήταν γιατρός και είχε έρθει σε αντιδικία με τον Προϊστάμενό του Νίκο Αναστασίου στο ΙΚΑ Πεντέλης.
Η κόντρα των δύο γιατρών είχε ξεκινήσει όταν τοποθετήθηκε ο Νίκος Αναστασίου , διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του ΙΚΑ Πεντέλης. Θέση που εποφθαλμιούσε και ο Κ. Μαρκόπουλος και πίστευε ότι του ανήκε δικαιωματικά.
Ο Μαρκόπουλος κατηγόρησε ψευδώς τον Αναστασίου ότι διορίστηκε ρουσφετολογικά και χωρίς να έχει «εκπαιδευτεί στην καρδιά και στο θώρακα». Η διαμάχη έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου ο Μαρκόπουλος παραδέχτηκε πως αδίκως κατήγγειλε τον διευθυντή του. Σε πρωτόδική απόφαση (ΥΠΑΡΙΘΜ 56928, της 21ης Ιουνίου 2000 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών) ο Μαρκόπουλος είχε καταδικαστεί (ως ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση περί επαγγελματική ανεπάρκειας του Προϊσταμένου ΙΚΑ Πεντέλης) σε οχτάμηνη φυλάκιση και καταβολή του ποσού των 10.000 δραχμών στο μηνυτή για ηθική βλάβη.
Στις 21-3-2003 ανακαλείται η έγκληση από τον μηνυτή γιατί ο Κ. Μαρκόπουλος παραδέχτηκε πως αδίκως κατήγγειλε τον διευθυντή του και δήλωσε πως δεν είχε πρόθεση να θίξει την προσωπικότητα του κ. Νίκου Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :