Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αντώνης παρέχει υποστήριξη στο φίλο Γιώργο και ο Γιώργος μιντιακή ομπρέλα.

Πόλεμος διμέτωπος κατά Καραμανλή και ταυτόχρονα κατά της Ντόρας δεν συμφέρει καθόλου τη σαμαρική Ρηγίλλης.
Όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση οι μυστικοσύμβουλοι έχουν ξεκινήσει να υποσκάπτουν και να αποστασιοποιούνται από το καραμανλικό παρελθόν.
Οι ακραίοι προτείνουν διαγραφές διαφωνούντων αλλά οι μετριοπαθείς θεωρούν ότι δεν πρέπει να κάψουν ενόψει εξεταστικών το χαρτί της «κάθαρσης»!
Οι δεύτεροι πιστεύουν ότι η εσωστρέφεια βολεύει μακροπρόθεσμα και την απόλυτη σαμαρική επικράτηση.
Η πιθανότητα εκλογικής νίκης ή ισοπαλίας στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι αδύνατη. Η ύπαρξη εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο στην παταγώδη αποτυχία της εκλογικής ανάκαμψης του κόμματος.
Και όταν λέμε ανάκαμψη εννοούμε ήττα με δύο έως πέντε μονάδες. Κάτι χειρότερο θα αποτελούσε αποτυχία των στελεχών του Σαμαρά και η αποτυχία είναι η πλέον ισχυρότερη πιθανότητα.
Για να επιτευχθεί βέβαια το καλύτερο σενάριο για την πλήρη επικράτηση του προέδρου Αντώνη στη ΝΔ έπειτα από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται τη βοήθεια του .....
... πρωθυπουργού Γιώργου. Ο Γιώργος (πρώην Γιωργάκης) ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης δεν έχει καμία τύχη το σαμαρικό επιτελείο έπειτα από μια μεγάλη αποτυχία. Γι’ αυτό και παρέχει τώρα κάθε στήριξη στον φίλο του Γιώργο, ο Αντώνης. Με την δικαιολογία ότι αυτό «επιβάλλει το συμφέρον του τόπου». Η συμπόρευση, η «εθνική σωτηρία» και η άτυπη συγκυβέρνηση συμφέρουν από κάθε άποψη και παρέχουν προστασία στον Αντώνη και τις νεοδεξιές τάσεις στην Ρηγίλλης. Παρέχουν και τα εχέγγυα, οι όποιες μελλοντικές ανακατατάξεις επέλθουν στο εσωτερικό του κόμματος να γίνει με όρους Πολιτικής άνοιξης και να μην σύρονται από τα γεγονότα της επικαιρότητας, όπως αυτή καθορίζεται από τα «φιλικά» κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα να εξουδετερώνεται η αυτοτέλεια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Είτε αυτή προέρχεται από το Καραμανλικό στρατόπεδο, είτε από τη Ντόρα. Η κάλυψη που παρέχουν τα μέσα ενημέρωσης των κρατικοδίαιτων συμφερόντων στη νέα ΝΔ, απαξιώνοντας την πενταετία του «ακάλυπτου» σήμερα πρώην «καταλληλότερου» είναι το ισχυρότερο όπλο της αυλής του Σαμαρά!
Ολόκληρη η αντιπολιτευτική τακτική του προέδρου Αντώνη στηρίζεται σε «πολλαπλά ζεύγη αντιθέσεων». Μια θεωρία που δεν έχει προοπτική νίκης αλλά προοπτική ισχυροποίησης σε θέσεις που δεν έχουν εξ’ ολοκλήρου καταληφθεί στο εσωκομματικό πεδίο. Πρόκειται για την στρατηγική που ακολούθησε σε πολλές περιπτώσεις και ο Γ. Παπανδρέου. Τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε επί παραδείγματι στο σκάνδαλο Siemens. Ένα σκάνδαλο που αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Η δημοσιογραφική όμως μεθοδολογία πάει να πείσει τους πολίτες ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Καραμανλή και τη Ντόρα. Μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγόνια. Είναι ολοφάνερο ότι το σύστημα Παπανδρέου-Σαμαρά θέλει να ξεμπερδεύει και με τους δύο εσωκομματικούς αντιπάλους του φίλου Αντώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :