Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα σκοτώνει τον τουρισμό της ...

Απογοητευμένοι οι ξένοι τουρίστες που βρήκαν χθες το πρωί απροειδοποίητα και πάλι κλειστή την είσοδο της Ακροπόλεως, λόγω στάσης εργασίας.
Για τέσσερις ώρες παρέμεινε χθες κλειστή η Ακρόπολη. Η στάση εργασίας συμβασιούχων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μη καταβολή δεδουλευμένων, προκάλεσε νέο σοβαρό πλήγμα στην τουριστική εικόνα της χώρας, με εκατοντάδες αποκλεισμένους περιηγητές.
Η ταλαιπωρία και η ζέστη δεν πτόησαν, πάντως, πολλούς τουρίστες να ......

...... περιμένουν υπομονετικά τη λήξη της στάσης εργασίας. Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι εύλογο. Μείζονος σημασίας και ενδιαφέροντος αξιοθέατα της χώρας, όπως η Ακρόπολη αλλά και η Δήλος (που έχει έναν εργαζόμενο για όλες τις δουλειές!), παραμένουν εγκλωβισμένα σε μία λογική διαιώνισης εκκρεμοτήτων. Φέτος, που ο τουρισμός μας έχει δεχθεί σοβαρότατα πλήγματα, με αποτέλεσμα τη δυσφήμηση της χώρας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λανθασμένους χειρισμούς και καθυστερήσεις στον εξορθολογισμό της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Εικόνες σαν τη χθεσινή δεν αντέχει να εκπέμψει εκ νέου η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :