Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

10 μήνες Γραμματέας


Σήμερα το μεσημέρι, μέσα από ένα δελτίο τύπου ενημερώθηκα πως έληξε άδοξα η περιπέτεια μου ως Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας. Αναμενόμενη εξέλιξη μιας και τα περί σφουγγαριών είναι για τα media και όχι για την πραγματικότητα. Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν και ας περάσει ο επόμενος.
Σε αυτούς τους δέκα μήνες πρόλαβα να ζήσω το υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής. Κατά τη διάρκεια τους πέτυχα τουλάχιστον να κάνω τη Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει παρουσία στα Social Media -κάτι είναι και αυτό – απέτυχα όμως να εξηγήσω επαρκώς ό,τι δεν μπορεί στην εποχή της πληροφορίας και της ελευθερίας των μέσων να μην έχεις σύγχρονες δομές για τα θέματα πληροφορικής.
Ελπίζω τουλάχιστον οι διάδοχοι μου να πετύχουν περισσότερα μιας και θα έχουν δύσκολο έργο. Το κόμμα είναι γεμάτο αγκυλώσεις και το να μιλάς για διαδίκτυο, social media, facebook, twitter, blogs απαιτεί τεράστια υπομονή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δυσκαμψίας και άρνησης να δεχτούν οτιδήποτε νέο είναι πως τη μέρα που βγήκε live  η επίσημη σελίδα μας στο Facebook  η διεύθυνση μηχανογράφησης κλείδωσε την πρόσβαση στο Facebook στους υπολογιστές του κόμματος.
Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν κλήθηκα να επιβιώσω. Πέτυχα ορισμένους στόχους, απέτυχα σε κάποιους άλλους αλλά συνολικά αισθάνομαι επιτυχημένος.

Απέφυγα να εμπλακώ στη παρωδία με το online σύστημα εκλογών που απέτυχε παταγωδώς και είχα παρουσία κυρίως στα θετικά. Πλέον θα έχω και περισσότερο χρόνο να τα λέμε διαδικτυακά από τα διάφορα μετερίζια μου. Άλλωστε η πολιτική δεν τελειώνει σε ένα πόστο ή ένα οφίτσιο.

10 μήνες Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια :