@periodiko tweets

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Το μυστήριο των χαμένων ψηφοφόρων

του Γιώργου Παπαχρήστου
Σήμερα, πρώτα ο Θεός, θα μάθουμε διά στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου τη σύνθεση των νέων πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, αν αυτό ήταν που σας κρατούσε ξάγρυπνους τις ...


τελευταίες νύχτες. 
Πολιτική Γραμματεία, Οργανωτική Επιτροπή και διάφορα άλλα τέτοια εξωτικά θα αναλάβουν την ανασυγκρότηση του χώρου, για την οποία ο πρόεδρος Βαγγέλης δεν έχει πολλές αυταπάτες. 
Οπως αναφέρει στους συνομιλητές του, «το θέμα είναι το πώς θα πείσουμε τους ψηφοφόρους που δανείσαμε (ναι, αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί) σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ». Και παρά την οξύνοια που διαθέτει, απορεί και εξίσταται για το γιατί έφυγαν, «ας πούμε», οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και πήγαν στη ΔΗΜΑΡ. «Πώς είναι δυνατόν», λέει, «και έφυγαν από εμάς που στηρίζαμε με τη ΝΔ την κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου του Παπαδήμου, και πήγαν στη ΔΗΜΑΡ η οποία στηρίζει μια άλλη κυβέρνηση με ίδιους στόχους». Μυστήριο όντως...

Είναι όλοι φίλοι του

Ενα άλλο μυστήριο είναι τι θα κάνει ο πρόεδρος Βαγγέλης με τα αποστρατευθέντα στις εκλογές στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος διατείνεται ότι είναι «φίλοι του όλοι», αλλά πού να τους τοποθετήσει τη στιγμή που θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ γύρισε σελίδα και αλλάζει, αφήνει πίσω του το παρελθόν και κοιτάζει μπροστά; Είχα τη λύση, και του τη μετέφερα:

– Φτιάξε μια δημογεροντία του ΠΑΣΟΚ, μια Γερουσία στελεχών, και άσ’ τους να διαβουλεύονται για το μέλλον του κόμματος, το δικό τους, των φίλων τους...

Χαμογέλασε, αλλά το θέμα τον απασχολεί και μάλιστα σοβαρά...

Τα θέματα της Αννας

Χθες εισέπραξε ένα ακόμη ηχηρό «όχι» κορυφαίου στελέχους, που δεν θέλει να μετάσχει στην προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ: η Αννα Διαμαντοπούλου δεν πείστηκε ότι πρέπει να συμμετάσχει και αυτή. Θα παραμείνει, επί του παρόντος, έξω από τις κομματικές διαδικασίες. Είναι απογοητευμένη και δεν συμμερίζεται τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η ανασυγκρότηση του κόμματος. Εχει και θέμα με τους χειρισμούς του προέδρου, αλλά δεν το δηλώνει δημόσια γιατί δεν επιθυμεί να δημιουργήσει προβλήματα. Χθες έβαλε και ένα άλλο θέμα.

– Δεν είμαι αιρετή πλέον, του δήλωσε καθαρά στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, η οποία έληξε μάλλον άδοξα, παρά τις εκατέρωθεν ευχές για «καλή επιτυχία».

Οριστικά λοιπόν ούτε Ανδρέας (Λοβέρδος) ούτε Αννα στα όργανα...

Το μετέωρο βήμα του Οδυσσέα

Απώλειες για το ΠΑΣΟΚ, διαφαινόμενη απώλεια και για τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης φέρεται με το ένα πόδι έξω από το κόμμα του λόγω της συμμετοχής και της στήριξης που παρέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά η ΔΗΜΑΡ. Αλλωστε η ερμηνεία που δίνεται από το κόμμα στη συνεχή επιστολογραφία του είναι ότι καλλιεργεί το έδαφος στη λογική τού «εγώ τα έλεγα».

Τα έλεγε ή όχι, σημασία έχει να γνωρίζαμε τι λέει ο Γιώργος που τον ανέσυρε από μία (ακόμη) ΜΚΟ και τον έκανε βουλευτή από το πουθενά το 2009.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :