Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Για τι θα έδινε όλη την περιουσία της Εκκλησίας

«Οχι μόνο βιβλία θα αγοράζαμε, για να διανέμουμε δωρεάν στο λαό αλλά όλη την περιουσία της Εκκλησίας, ως διαχειριστές, είμαστε έτοιμοι τα πάντα να δώσουμε για την πατρίδα»

Την πεποίθηση πως στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάσει ενώπιον του λαού σχέδιο λύσης του Κυπριακού που να προβλέπει δυο κράτη ή που με το οποίο δεν αποχωρούν οι έποικοι από την Κύπρο, αυτό δεν πρόκειται να εγκριθεί από το λαό εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε δηλώσεις του προχθές την Αρχιεπισκοπή όπου δέχτηκε τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Αστυνομίας, της Εθνική Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ οι οποίες του τραγούδησαν τα κάλαντα, και απαντώντας στα όσα είχε πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού .... ότι δεν υπάρχουν έποικοι, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε περίπτωση που ο Πρόεδρος φέρει σχέδιο με το οποίο δεν θα αποχωρούν οι έποικοι από την Κύπρο τότε «δεν θέλει παπά να του πει ότι δεν περνά».

Πρόσθεσε δε πως τόσο ..... ο Τούρκος πρόεδρος όσο και ο Τούρκος πρωθυπουργός είπαν στον Πρόεδρο ότι στην Κύπρο «θέλουν δυο κράτη και όχι ομοσπονδία και μάλιστα λειτουργική», σημειώνοντας πως αν φέρει τέτοιο σχέδιο που να προβλέπει δυο κράτη και πάλι «δεν περνά από το λαό».

«Λέμε μερικές αλήθειες και επειδή ο Πρόεδρος δεν είναι πρωτάρης αλλά έχει πολλά χρόνια που προΐσταται μιας παράταξης πρέπει να μάθει να αντέχει και να ακούει και αντίλογο δήλωσε, αναφέροντας πως σε αυτό τον τόπο υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία λόγου και δεν θα πρέπει να αναστατώνεται ο Πρόεδρος «όταν κάποιος κάνει μια δήλωση που δεν του αρέσει».

«Δεν πρέπει να ακούμε εκείνα που μας αρέσουν, ν’ ακούμε κι εκείνα που δεν μας αρέσουν φτάνει να είναι σωστά» είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε και τη χτεσινή γραπτή δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ Χρήσου Πουργουρίδη αναφέροντας εμφαντικά πως «ως βουλευτής ο κ. Πουργουρίδης μπορεί να πάει στη Βουλή και να εισηγηθεί την αλλαγή του Συντάγματος»

« Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκαναν. Μπορούν να το ξανακάνουν και ακόμα μπορούν να επιβάλουν και δικτατορία» σημείωσε, προσθέτοντας πως εκείνο που έχει πει προς τον κ. Πουργουρίδη είναι ότι η Εκκλησία έζησε κατά τη δισχιλιόχρονη πορεία της πολλές δικτατορίες, πολλούς άθεους αυτοκράτορες που την πίεζαν και επέζησε γιατί δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά Θείο δημιούργημα.

«Γι’ αυτό» πρόσθεσε, «αντιπαρερχόμεθα όλες εκείνες τις απειλές και αν παραστεί ανάγκη να δώσουμε και όλη την περιουσία της Εκκλησίας, ότι έχει και δεν έχει, είμαστε έτοιμοι να τη δώσουμε για τη σωτηρία της πατρίδας».

«Οχι μόνο βιβλία θα αγοράζαμε, για να διανέμουμε δωρεάν στο λαό αλλά όλη την περιουσία της Εκκλησίας, ως διαχειριστές, είμαστε έτοιμοι τα πάντα να δώσουμε για την πατρίδα» σημείωσε, υποδεικνύοντας πως «δεν μπορεί ο κ. Πουργουρίδης να μας λέει ότι σπαταλούμε την περιουσία της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπέδειξε τέλος πως παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση η Αρχιεπισκοπή φέτος έδωσε 1,5 εκ. ευρώ περισσότερα από πέρσι, για να συμπαρασταθεί, όπως είπε, στους φτωχούς και στους αρρώστους .

InBusinessNews.com | Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια :