Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Γυμνή Αλήθεια... Αεί κράτιστον εστί τα αληθή λέγειν εν παντί καιρώ

Από τον Ιάσωνα.....
Η κάθε αλήθεια περνάει τρία στάδια.

Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά πολεμάται.
Και τελικά γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη.!
Shopenhouer

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με περισσή ειλικρίνεια , θάρρος, επίγνωσι των πραγματικών συνθηκών και δυνατοτήτων που είναι ίδιο των αληθινών ηγετών και όχι των κολάκων, πρότεινε το αυτονόητο.
Τον σχηματισμό κυβερνήσεως εθνικής ενότητος υπό την αρχηγία του ...
νεοεκλεγμένου Πρωθυπουργού αλλά με πρόσωπα μη φειδόμενα του λεγομένου πολιτικού κόστους που θα δυνηθούν να επιβάλλουν τα οδυνηρά μέτρα.
Διότι δεν είναι μέτρα :



  • Η Επιβολη φόρων και η πράσινη ανύπαρκτη ανάπτυξη.


  • Η επιστροφή στις αποδείξεις για τα τσιγάρα, τα ποτά τα προφυλακτικα, η κατάργησις της φορολογικής απαλλαγής των γονικών παροχών και τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας...

Μέτρα κατ αρχήν είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ο περιορισμός των δαπανών. Ο,τι ο καθένας μας πράττει στον δικό του προϋπολογισμό γνωρίζοντας ότι η ανάπτυξι έρχεται βραδύτατα ενώ ο περιορισμός των δαπανών είναι άμεσος... Ιδιαίτερα όταν οι δαπάνες αυτές είναι άχρηστες.


Πρότεινε λοιπόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης…
"Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης".


Με την συνήθη μικρότητα στενή κομματική αντίληψι, ελαφρότητα και επιπολαιότητα αντέδρασαν τα κόμματα ενώ για τα τα αναρχοκομμουνιστικά δεν εχει έννοια να αναφερθουμε αφού σκοπός τους είναι η κατάλυσις του δημοκρατικού καθεστώτος ακόμη και με επανάστασι, πληρωμένη από την φορολογια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :