Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κάντε στην πάντα. Δεν θα περάσει ο Λοσάντα, αλλά ο εθνικός μας κωλοτούμπας!

Προσέξτε τα παρακάτω σημεία από τη χθεσινή επιστολή του Σαμαρά προς τους δανειστές (οι επισημάνσεις δικές μας):

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.
Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην...


επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος.
Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.»
Κατ’ αρχάς, ο όρος «επαναδιαπραγμάτευση» -που ήταν η κύρια στρατηγική του Σαμαρά τα τελευταία 2 χρόνια- εγκαταλείφθηκε πανηγυρικά. Μαζί και η λαϊκίστικη προσδοκία, ότι εάν ο Σαμαράς έρθει στην εξουσία θα κάνει «μαγικά», για να εξαφανίσει έλλειμμα και χρέος χωρίς θυσίες!

Η επιστολή τα λέει όλα:
Η φράση «συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος», όχι μόνο δεν υπονοεί καν την οποιαδήποτε «επαναδιαπραγμάτευση», αλλά θα μπορούσε να σημαίνει και... πιο σκληρά μέρα, αφού ως στόχος και προϋπόθεση τίθενται «η επιτυχία του Προγράμματος» της νέας δανειακής σύμβασης! Οι σχετικές δεσμεύσεις ενισχύονται και από την επόμενη αναφορά του Σαμαρά: 
Οι όποιες «εναλλακτικές πολιτικές» πρέπει να είναι «βιώσιμες» και να κινούνται «αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».
Εδώ είναι η ουσία και όχι φυσικά στην ανόητη προπαγάνδα των Συγγρούδων, που έωλα ισχυρίζονται ότι ο Σαμαράς πέτυχε την... «επαναδιαπραγμάτευση». Από τη στιγμή που τα πάντα τίθενται υπό τον όρο της «επιτυχίας του Προγράμματος», όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα για παρηγοριά των... αντινούσηδων και του Φαήλου...

Εξίσου ενδεικτική της άτακτης υποχώρησης του Σαμαρά είναι η εν λευκώ και εξ αρχής δέσμευσή του «να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό». Δηλαδή τη Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο, που μέχρι χθες μας έλεγαν πως δεν είναι... συγκυβέρνηση! Όταν όμως στηρίζεις ένα Πρωθυπουργό, τότε είσαι Συμπολίτευση και όχι Αντιπολίτευση. Αυτό υπαγορεύουν οι κανόνες της Δημοκρατίας αλλά και η κοινή λογική.
Επίσης, αποκαλυπτική της άνευ όρων συνθηκολόγησης Σαμαρά είναι η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σε πρόωρες εκλογές ή σε ημερομηνία εκλογών, όπως έκανε στην πρώτη επιστολή προς το Λαϊκό Κόμμα! Στην πραγματικότητα, ανοίγει ο δρόμος για επ' αόριστον παράταση του βίου της Συγκυβέρνησης Παπαδήμου, σε αντίθεση με όσα μανιωδώς διεκδικούσε η ΝΝΔ μέχρι πρότινος.

Οι μάσκες έπεσαν. Τα Ψέματα αποκαλύφθηκαν. Ευτυχώς, για το καλό της Ελλάδας. Οι Έλληνες ξέρουν πλέον πως και ο Αντώνης είναι ένας... κοινός θνητός, που ούτε μπορεί ούτε θέλει να «κάνει νταντά» την «κακιά τρόικα», το ΔΝΤ ή τη Μέρκελ!
Αντιθέτως, δεσμεύτηκε απέναντί τους -με την υπογραφή του- να κάνει ό,τι του υπαγορεύσουν εκείνοι, εάν και εφόσον έλθει ποτέ στην εξουσία.
Δηλαδή, ποια η διαφορά από ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα;......


4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

πόση χολή ρε υπαλληλάκε της Ντόρας έχεις για τον Σαμαρά.
Καλά, ξεφτίλας είναι ο Αντωνάκης, δεν τον γαμάμε, αλλά εσύ και οι υπόλοιποι στόκοι της Μητσοτάκαινας, είστε ό,τι πιό εμετικό έχει φτιάξει η μητέρα φύση. Αν πέσεις μέσα σε ένα βόθρο, θα αναγουλιάσουν τα σκατά, από το βόθρο του μυαλού σου.
Πόσο πιό ξεφτίλας μπορείς να γίνεις, για να βγάλεις το άχτι σου για μια πολιτική ήττα;
Αφού η Ντόρα είναι τελειωμένη. Δεν ασχολείται κανείς μαζί της και θα τελειώσει οριστικά, όπως και όλο το Μητσοτακέικο.
Εσύ κοίτα, να μη γλείφεις τον Αντωνάκη για κανένα κοκαλάκι.
Γιατί λέσια και λιγούρια σαν εσένα, έτσι λειτουργούν.

Unknown είπε...

Γειά σου ρε μπάρμπα!
Μας κάνεις και γελάμε με την πάρτη σου,
που δεν έχεις καθόλου χολή εννοώ!
Σκέψου και να κυβερνήσετε με τα μυαλά που κουβαλάτε!
"Ευτυχώς" που δεν είσαι και .... υπαλληλάκος!

Ανώνυμος είπε...

γειά σου ρε μαλάκα!
Μας κάνεις και ξαναγελάμε με τα αστεία σου.
Με έλιωσες ρε γίγαντα με το θάρρος σου, να μη σβήσεις το σχόλιο, αλλά να το παλέψεις με παγωμένο χιουμοράκι.
Σε πάω.
Θα περάσουμε καλά μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Τα τρελοσαμαράκια έχουν πάθει κάτι σαν παράκρουση ή μου φαίνεται; Μετά τις κωλοτούμπες και τα... σκυψίματα του ηγετίσκου τους δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν. Χάθηκε η ψυχραιμία, το τέλος είναι κοντά...