Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Και, ξαφνικά, τηλεφώνησε ο Λαλιώτης ...!

«Προσέξτε να φανεί ότι η εξαίρεση των εργαζομένων στις μεταφορές από την εφεδρεία προέρχεται από εμάς!»

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Πρωτόπαπας,θορυβημένος από την πρωτοβουλία του Μάκη Βορίδη, υπενθύμισε στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι το θέμα της εξαίρεσης από την εφεδρεία των υπαλλήλων των μέσων μαζικής μεταφοράς είχε κατατεθεί στη Βουλή από τον 


ίδιο μαζί με τον Δημήτρη Κουσελά και τον Ανδρέα Μακρυπίδη. 
Η τροπολογία είχε όμως απορριφθεί.
Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου επρόκειτο να αλλάξει γραμμή, αυτό δεν μπορούσε να φανεί ότι γίνεται καθ’ υπαγόρευσιν Βορίδη! 
Ο Μάκης εμφανιζόταν αποφασισμένος να επανέλθει στη γραμμή που έλεγε ότι, επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα στο Μεταφορών, τα συνδικάτα των μέσων μαζικής μεταφοράς είχαν δεχθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης και εθελούσιες εξόδους ή μετατάξεις εργαζομένων. Αρα δεν είχε νόημα να επέλθει δεύτερος γύρος με την εφεδρεία.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο Βενιζέλος βγήκε έξω από την αίθουσα που γινόταν ο ΚΤΕ ( Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) και αναζήτησε πάραυτα τον Βορίδη. Με τον οποίο και μίλησε. Οπως πάντα, η πολιτική είναι θέμα ρεφλέξ. Δεν τα έδειξαν όμως μόνο ο Βαγγέλης και οι πασόκοι της Βουλής.
Λίγο αργότερα ο Πρωτόπαπας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κώστα Λαλιώτη. Τι του είπε αυτός; «Προσέξτε να φανεί ότι η εξαίρεση των εργαζομένων στις μεταφορές από την εφεδρεία προέρχεται από εμάς!». Η νίκη – ή, τέλος πάντων, η νικηφόρος πολιτική επικοινωνία – έχει πολλούς πατέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :