Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η γηραιά ήπειρος απειλείται με καταστροφή

Χώρες και Τράπεζες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση - Μόνη λύση η κοπή χρήματος, η έκδοση ευρωομολόγου και η δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών.
Όσοι παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην


Ευρώπη αντιλαμβάνονται πια ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και πως αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση πολύ σύντομα θα είναι εκτός ελέγχου.

Ήδη το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα αντιμετωπίζει καταστάσεις σαν κι αυτές που αντιμετώπιζε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πριν από ένα χρόνο.

Οι ευρωπαϊκές Τράπεζες δεν έχουν πια γραμμές χρηματοδότησης από τον υπόλοιπο κόσμο, τα κεφάλαια φεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις, οι διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν καταφύγια στις ΗΠΑ και αλλού, τα πάντα δείχνουν αβέβαια και προβληματικά.

Οι ευρωπαϊκές χώρες επίσης αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τις αγορές, οι δανειακές ανάγκες τους είναι υπέρογκες, το 2012 θα ανέλθουν σε 800 δισ. ευρώ και τα επιτόκια κινούνται ανοδικά,προσεγγίζουν προ έτους αντίστοιχα ελληνικά, που κατέστησαν το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο. Το ίδιο κινδυνεύουν να πάθουν τώρα και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και οι Τράπεζές τους.

Επίσης οι Τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Οι άλλοτε ισχυρότεροι χρηματοδότες του πλανήτη δεν βρίσκουν χρήματα για να την ανακεφαλαιοποίησή τους, σε λίγο η ανατολική Ευρώπη δεν θα μπορεί να λάβει ούτε ευρώ, όταν μέχρι πρότινος κάλυπτε το 50% των χρηματοδοτικών της αναγκών από ισχυρές γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές και ελληνικές Τράπεζες.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο η Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο κατέληξε να γίνει από ήπειρος ευημερίας,ασφάλειας και οικονομικής προόδου σε τοξική ζώνη.

Κακά τα ψέματα η ακαμψία της ευρωπαϊκής ελίτ και η γερμανική αγκύλωση απειλούν το ευγενέστερο μεταπολεμικό επίτευγμα ολόκληρου του πλανήτη.

Όσοι έχουν μάτια να δουν βλέπουν ότι η Ευρώπη οδηγείται στην καταστροφή αν δεν αντιδράσει το ταχύτερο. Αν παραμείνει απαθής στο επόμενο μικρό διάστημα, αν δεν αλλάξει στάση και δεν παρέμβει αποφασιστικά στην κρίση, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τυπώσει χρήμα, δεν εκδώσει ευρωομόλογα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγκαθιδρύσει κοινό υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες,τότε πάμε για καταστάσεις θλιβερές και οδυνηρές μαζί.

Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κ.Λ.Παπαδήμος που πασχίζει σε αυτό το περιβάλλον να ταιριάξει τα αταίριαστα χωρίς να έχει καμία εγγύηση ότι η δανειακή σύμβαση θα εκτελεσθεί και η ρύθμιση των χρεών με τη συμμετοχή των ιδιωτών θα επιβεβαιωθεί, οφείλουν να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου, να μεταδώσουν την έκδηλη ελληνική ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και να καλέσουν τους ηγέτες των άλλων χωρών, που έως τώρα έκαναν ότι είναι δυνατόν να μας απομονώσουν ως λεπρούς, να πράξουν τα δέοντα το ταχύτερο.

Γιατί απλούστατα κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι χώρες τους να γίνουν λεπροί και η Ευρώπη να καταστραφεί και να πέσει με πάταγο, παρασέρνοντας τους πάντες και τα πάντα στην πτώση της.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα τη σώσει η σούπερ-Ντόρα, με τη dorawebteam και τα χελωνονιτζάκια

Ανώνυμος είπε...

όχι ρε θα μα σώsουν τα κωλότουμπα του σαμαρά και τα πατριωτάκια του κώλου antinews.

Unknown είπε...

Μπορούμε να σχολιάζουμε αλλά μην γίνουμε και σαμαρικός οχετός!
Καλύτερα να μην βρίζουμε ο ένας τον άλλο!
Νομίζω απαγορεύεται και θα μας έρθει καμιά "κλήση"!

Ανώνυμος είπε...

Με λίγη ζεστή σουπίτσα, θα δυναμώσει κι ο Μητσοτάκης. Θα πάρει την ανύπαρκτη από το χέρι και θα σώσουν τη γηραιά ήπειρο.
Η γηραιά τελειωμένη και ο απέθαντος θα σώσουν την ανθρωπότητα.
Μη φοβάσαι λινάτσα, εσύ έχεις ακόμη πολλά χρόνια μπροστά σου για να κοιτιέσαι στον κεθρέφτη και να αναρωτιέσαι: "τι μαλάκας είμαι; τι μαλάκας είμαι; τι μαλάκας είμαι;"

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ.
ΤΟ ΟΤΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟ ΤΡΟΠΟ, Ή ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ.
Η ΝΤΟΡΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 1%-1,5%.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΟ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Την Ελλάδα θα την σώσει μόνο ο Αντώνης. Όλοι εσείς οι ντοράκηδες είστε τελειωμένοι! Ο ηγέτης μας Αντώνης τελείωσε το Μητσοτακεϊκο. Με τον σταυρό μπροστά και την ευλογία της γιαγιά του της Πηνελόπης Δέλτα επιτέλους έστειλε στον αγύριστο όλα τα αποκαϊδια της πολιτικής

Ανώνυμος είπε...

η μόνη ελπίδα της χώρας είναι η ΔΗ.ΣΥ.
Ό,τι κι αν λένε οι κακές γλώσσες, η ΔΗΣΥ θα ανατείλει
Η Ντόρα σαν έτοιμη από καιρό θα ζωστεί τα άρματα, θα βγάλει το πιστόλι που χάρισαν οι Γερμανοί (είναι φίλοι μας) στον πατέρα της και θα εξοντώσει (με τα χελονωνιτζάκια πάντα) τον Σαμαρά και τους άλλους προδότες.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΤΟΡΑ
ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΑΜΩΤΟ! Θέλετε να της πέσει το MAKEUP και να φανεί το αληθινό πρόσωπο κάτω από τις πούδρες;

Ανώνυμος είπε...

Τα τρελοσαμαράκια έχουν πάθει κάτι σαν παράκρουση ή μου φαίνεται; Μετά τις κωλοτούμπες και τα... σκυψίματα του ηγετίσκου τους δεν ξέρουν τι λένε και τι γράφουν. Χάθηκε η ψυχραιμία, το τέλος είναι κοντά...