Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ


Στη συνάντησή της με τους νεολαίους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε θέματα παιδείας, όπου τόνισε την ανάγκη η ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης στην ελληνική κοινωνία να ξεκινήσει μέσα από 


το εκπαιδευτικό σύστημα.
Εμπνεόμενη από το σύνθημα της Νεολαίας της ΔΗΣΥ, «ανατροπή στην πράξη», υπογράμμισε πως «αυτό δε σημαίνει ότι απλώς διαμαρτύρομαι, οργίζομαι, βρίζω, φωνάζω, πηγαίνω σε συλλαλητήρια, λέω ότι είναι όλοι άχρηστοι και να κάψουμε και τους 300». 
«Ξέρουμε πολύ καλά ότι μετά από αυτό έρχεται και η πράξη», συνέχισε, «και ανατροπή στην πράξη δε μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν ξεκινήσει από την παιδεία». 
Την υπερψήφιση του νόμου-πλαισίου για τα πανεπιστήμια τη χαρακτήρισε ως ένα πρώτο θετικό βήμα στο χώρο της παιδείας, που, όπως υποστήριξε, «προσφέρει την ελευθερία στον φοιτητή να επιλέξει το καλύτερο πανεπιστήμιο και να ανταμειφτεί για αυτό, ενώ κίνητρα στα πανεπιστήμια». 
Μάλιστα, στάθηκε επικριτικά έναντι των πρόσφατων καταλήψεων από τους φοιτητές, ενώ τοποθετήθηκε υπέρ της απομάκρυνσης των κομμάτων από τα πανεπιστήμια.
Μεγάλη η ανταπόκριση από τους φοιτητές της Κομοτηνής καθώς και από νέους ανθρώπους της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :