Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συμβιβάστηκαν και στην Ιταλία. Στην Ελλάδα … ποτέ δεν θα υποταχθούμε!!!

Τσάμπα πανηγύριζαν χθες στη Νέα Δημοκρατία για τον ανυπότακτο Σίλβιο και την δικαίωση του Αντώνη με την ηρωική στάση Μπερλουσκόνι!

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι δήλωσε: «Βρήκαμε ένα δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι 


θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση». 
Το θέμα που απασχολεί την συγκυβέρνηση της Ιταλίας είναι οι πιέσεις που δέχεται η Ιταλία για να λάβει μέτρα ώστε να προστατευθεί από τυχόν ντόμινο μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας. 
Μετά από αυτή τη δήλωση θεωρείται ότι ο συμβιβασμός είναι πλέον γεγονός και ο Μπερλουσκόνι θα ποαραδώσει τελικά εποιστολή που θα περιέχει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί, τα σημεία στα οποία υπάρχει κυβερνητική συναίνεση, τις μελλοντικές προθέσεις του και την υπόσχεση ότι δεν θα γίνει η Ιταλία … Ελλάδα.

Ο γραμματέας του μπερλουσκονικού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας» Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε σχετικά: «υπάρχει κοινή θέση της Λέγκας και του Λαού της Ελευθερίας, σε ότι αφορά μια ακριβή απάντηση στην Ευρώπη, που θα αναφέρεται στα όσα κάναμε και όσα εννοούμε να πράξουμε».
Σε περίπτωση, πάντως, που η Λέγκα του Ουμπέρτο Μπόσι αρνηθεί να στηρίξει με την ψήφο της στο κοινοβούλιο τις μεταρρυθμίσεις, το κεντρώο κόμμα Udc και μέρος των βουλευτών του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», δήλωσαν διατεθειμένοι να στηρίξουν το μέτρο. Το αυτονόητο αντάλλαγμα, όμως, θα ήταν η παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πρωθυπουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :