Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Να πολεμήσουμε τον εθνικό κυνισμό»

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικό κυνισμό», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία από το πρωί είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.
Η κ. Μπακογιάννη, που υποστηρίζει τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» στις εκλογές για την Περιφέρεια, τόνισε την ανάγκη σε αυτές εκλογές να ........

......... επικρατήσουν λογικές έξω από αυτές των κομματικών μαντριών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη, το δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη, τον μητροπολίτη Κυδωνίας-Αποκορώνου Δαμασκηνό, ενώ περπάτησε και στην αγορά των Χανίων.
Η ανεξάρτητη βουλευτής, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι η Κρήτη αντιμετωπίζει σήμερα πολλά δομικά προβλήματα.
«Έχει γίνει μια καλή προεργασία, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μην συμφωνεί ότι αν δεν προχωρήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής στο νησί δεν μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ανάπτυξη».
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, ο στόχος είναι η συνένωση των δυνάμεων για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα του νησιού, η ανάπτυξη των αεροδρομίων και των λιμανιών, η αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων του νησιού και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, είναι σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα σημεία αιχμής.
«Η στόχευση νομίζω ότι είναι σαφής. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Υποστηρίζω το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Μάχη για την Κρήτη» του κ. Δημήτρη Γιανουλάκη γιατί έχει μέσα ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για την Κρήτη χωρίς κομματικά δεσμά. Έξω από τις λογικές των κομματικών μαντριών. Έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τις συναινέσεις που είναι απαραίτητες. Η Κρήτη μπορεί να αναπτυχθεί σωστά αν εμείς οι Κρητικοί συνειδητοποιήσομε τη δύναμη μας», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις με ελάχιστες, όπως είπε, εξαιρέσεις έδωσαν προσοχή στην Κρήτη.

«Δυστυχώς, το μεν ΠΑΣΟΚ θεωρούσε την Κρήτη πάντοτε δεδομένη και άρα δεν υπήρχε καμιά ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής, η δε Νέα Δημοκρατία, παρά τις μεμονωμένες προσπάθειες στελεχών, δεν έδειξε στην Κρήτη την προσοχή η οποία της έπρεπε», είπε.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν την ενδιαφέρει το παρελθόν, αλλά το αύριο.

«Με ενδιαφέρει το αύριο, το αύριο της Κρήτης. Τα νέα παιδιά στην Κρήτη σήμερα, έχουν τεράστιο πρόβλημα. Οι μισοί σκέπτονται πώς θα μεταναστεύσουν, και οι άλλοι μισοί έχουν μια στάση απογοήτευσης και κυνισμού. Αυτόν τον εθνικό κυνισμό πρέπει να τον πολεμήσουμε και να πούμε ότι η Κρήτη, όπως και η Ελλάδα, έχει αύριο».

Η κ. Μπακογιάννη θα παραστεί το βράδυ στην παρουσίαση των υποψηφίων απο τα Χανιά στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου περιφερειάρχη Δημήτρη Γιαννουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :