Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τουλάχιστον, ας μην κακοποιούν τη γλώσσα μας οι παπαγάλοι!

Διαβάσαμε το... εμβριθέστατο πόνημα της κας Γιούλας Ράπτη στο protagon.gr. Εκεί -με τη γνωστή κακία που βγάζουν γυναίκες που δεν έχουν τίποτε άξιο να πουν ή να προσφέρουν για άλλες γυναίκες πετυχημένες και πρωτοπόρες- επιτίθεται με χλευαστική διάθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Συμμαχία. Δικαίωμά της. Αυτό άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας: το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης σε κάθε... μειοψηφία, όσο ακραία, απαξιωμένα, χαμερπή και αν είναι όσα διακηρύττει...
Ένα μόνο πράγμα δεν αναγνωρίζουμε στην κ. Ράπτη. Να κακοποιεί τόσο βάναυσα την ελληνική γλώσσα, όταν μάλιστα θέλει να λανσάρει εαυτήν ως «αρθρογράφο»... Και να συγχέει ανεπίτρεπτα τον «αναγραμματισμό» με τον «παρατονισμό». Γράφει χαρακτηριστικά: «Δημοκρατική Συνεργασία, δηλαδή ΔΗΣΥ. Σε προκαλεί ή όχι να κάνεις τον παρατονισμό και να αναρωτηθείς "ΔΗΣΥ ή ΔΥΣΗ";» Πληροφορούμε την κ. Ράπτη ότι η αντιμετάθεση των γραμμάτων που δήθεν λογοπαικτικά χρησιμοποιεί, αποκαλείται αναγραμματισμός.
Αυτά για να μην μας κοροϊδεύουν οι «σοφοί» που παριστάνουν τους «ινστρούχτορες» και τους «ανθρώπους του πνεύματος»... Οι κατεξοχήν υπαίτιοι της πολιτισμικής παρακμής και της κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :