Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σε ότι αρνητικό βάζουν την ταμπέλα του "(νεο)φιλελεύθερου" για να συκοφαντούν, όχι αυτόν που ενεργεί αρνητικά, αλλά την Ιδέα της Ελευθερίας ......

...... τον ίδιο τον Φιλελευθερισμό.
Είναι πραγματικά ηλίθιο όσο και ψευδές πως για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα πάντα φταίνε οι (νεο)φιλελεύθεροι.
Από την ίδρυση της δημοκρατίας μας το 1974 μέχρι και σήμερα, δύο κόμματα κυβερνούν αυτή τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκ των οποίων κανένα δεν είναι φιλελεύθερο. 
Το ένα είναι σοσιαλιστικό, το άλλο συντηρητικό. Το ότι φιλοξένησαν κατά καιρούς ανθρώπους με φιλελεύθερες απόψεις (για ψηφοθηρικούς λόγους) δεν τα κάνει σε καμία περίπτωση φιλελεύθερα τα ίδια. Τουλάχιστον κανένα δεν ...........

........ εφάρμοσε φιλελεύθερη πολιτική εκτός, όχι της εφαρμογής, αλλά της προσπάθειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Σήμερα ο κ. Παπανδρέου (και το ΠΑΣΟΚ) έχει αυξήσει όλους τους φόρους -έμμεσους και άμεσους- και έχει εγκαινιάσει την εποχή μίας συνεχούς ακραίας φορολογικής επιδρομής. Όλοι, κόμματα και ΜΜΕ, κατηγορούν τον κ. Παπανδρέου για εφαρμογή (νεο)φιλελεύθερης πολιτικής...(!)
Παραβλέπεται -εσκεμμένα μάλλον- το γεγονός πως ο φιλελευθερισμός έχει πάγια θέση την μείωση των φόρων.
Την όσο δυνατόν Λιγότερη και Μικρότερη Φορολογία πρεσβεύει ο φιλελευθερισμός (και την μείωση των κρατικών δαπανών).
Γιατί λοιπόν αυτός που αυξάνει τους φόρους (για την εξυπηρέτηση των δαπανών του κράτους) στην Ελλάδα λέγεται (νέο)φιλελεύθερος;;;
Σκεφτείτε το άλλο: Μεγάλα σκάνδαλα έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς σε διάφορες ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΟΣΕ, κτλ) διότι υπάρχει διαπλοκή, δηλαδή "συναλλαγή" κρατικών και ιδιωτικών εταιριών (προμήθειες, κτλ).
Ποιοι κρατούσαν στο δημόσιο τομέα, με νύχια και με δόντια όλα αυτά τα χρόνια, τις κρατικές αυτές ζημιογόνες εταιρίες για να συναλλάσσονται με τις ιδιωτικές; και γιατί; (Και όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνονται -με ρυθμούς χελώνας- όλα αυτά τα χρόνια, γίνονται λόγω πιέσεων της Ε.Ε.).
Οι φιλελεύθεροι λένε "ιδιωτικοποιήσεις εδώ και τώρα - άμεσο τέλος στις δαπάνες, τα σκάνδαλα και τις συναλλαγές".. (και κατηγορούνται για ξεπούλημα).
Σε ότι αρνητικό βάζουν την ταμπέλα του "(νεο)φιλελεύθερου" για να συκοφαντούν, όχι αυτόν που ενεργεί αρνητικά, αλλά την Ιδέα της Ελευθερίας, τον ίδιο τον Φιλελευθερισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :