Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

4 Ψέματα και 1 Αλήθεια από το Σαμαρά (ή, σκιαγραφώντας την άβυσσο μιας ψυχής…)

«Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου». Του δε Σαμαρά χάος απροσμέτρητο, ψυχωτικό, ιλιγγιώδες, αποτρόπαιο…
Και όμως, αυτή η δήλωση έχει πολύ… μεγαλύτερη αξία από εκείνην που αρχικά της αποδόθηκε! Είναι μνημείο… Ας το εξετάσουμε με τη δέουσα ευλαβική προσοχή… Όπως θα την εξέταζε ένας φιλόλογος, βήμα-βήμα, φράση-φράση. Για να μη χάνουμε τις αλήθειες πίσω από τον ανερμάτιστο βερμπαλισμό ταραγμένων συνειδήσεων

Έχουμε λοιπόν και λέμε:.....
  1. «Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου…» - Προφανώς, ο κ. Παπανδρέου ένιωσε τεράστια… ηδονή, όταν άκουσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να τον αποκαλεί «ψεύτη» και «λαϊκιστή», που υπέκλεψε την ψήφο του λαού «χαϊδεύοντας αυτιά» και κραυγάζοντας «λεφτά υπάρχουν!» Επίσης, δικαιώθηκε απόλυτα, όταν ο Μητσοτάκης επιτέθηκε με απαξίωση στην κεντρική στρατηγική του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, θεωρώντας κάτι τέτοιο ολέθριο και εξευτελιστικό για τη χώρα μας, που ήδη δοκιμάζεται αρκετά από την Κρίση… Και ευφράνθηκε ο Γιώργος, όταν ο Ψηλός του καταλόγισε «6 μήνες λαθών», άγνοια φορολογικής πολιτικής και προχειρότητα στη διαχείριση των οικονομικών… Ναι, σίγουρα ο Μητσοτάκης… «έσωσε» τον φίλο και συγκάτοικο του Αντωνάκη με όλα αυτά! Γι’ αυτό, μετά το πέρας του δελτίου ειδήσεων μια… ανθοδέσμη περίμενε τον Ψηλό με αποστολέα το… Μέγαρο Μαξίμου!...!
  2. «…επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας…» - Εδώ τώρα προχωράμε στα… άδυτα της ψυχανάλυσης! Πρέπει να απαντήσουμε στον προαιώνιο γρίφο… «η κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;»… Έλα ντε! Ποιος βοήθησε ποιον; Ποιος «ανέδειξε» ποιον; Και τελικά ποιος… «πλήγωσε» και πρόδωσε ποιον…; Ας αφήσουμε όμως το Μητσοτάκη για λίγο. Ας πάρουμε ένα άλλο, πιο πρόσφατο παράδειγμα. Και πιο κραυγαλέο… Τον Κώστα Καραμανλή το νεώτερο. Ναι, ναι, θυμάστε, αυτόν που μέχρι το Σεπτέμβρη του 2008 (εκείνη την αποφράδα ΔΕΘ…) τον έλεγαν όλοι (συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προέδρου Αντώνη…) το «ισχυρό χαρτί της ΝΔ»!!! Εκείνον που ενώ η ΝΔ κατρακυλούσε, παρέμενε ο… Καταλληλότερος; Μα φυσικά! Τότε ήταν το «ισχυρό χαρτί». Και γιατί όχι; Δύο απανωτές εκλογές κέρδισε ο μάγκας! 12 χρόνια έμεινε στο τιμόνι της ΝΔ, ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα (και για το μέλλον…) αρχηγός της! Μα πώς χάθηκαν όλα ως διά μαγείας; Και έφτασαν σήμερα τα τζοτζολάκια του Αρχηγαντώνη να αποκαλούν -ποιον; το «ισχυρό χαρτί»…- «βαρίδι»!!! Και να δυσανασχετούν με το «φορτίο» που τους άφησε αμανάτι… Ρε παιδιά, τελικά ποιος ανέδειξε-βοήθησε ποιον στην περίπτωση αυτή; Ο Καραμανλής τη ΝΔ ή η ΝΔ τον Καραμανλή; Υπάρχουν δύο αντίθετες απαντήσεις… Η μία προ της ΔΕΘ του 2008 και η άλλη μετά ΔΕΘ. Τόσο… ξεκάθαρα είναι αυτά τα πράγματα, ώστε και σ’ αυτό το σημείο η απάντηση των μυστικοσυμβούλων, ναι, λάβωσε θανάσιμα το Μητσοτάκηχα! χα! χα!
  3. «…σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας…» - Για το πρώτο (δηλαδή τη φθορά) δεν θα κόψω τις φλέβες μου! Ναι, η φθορά του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και αυξανόμενη, όσο ο λαός συνειδητοποιεί -όχι το μνημόνιο- αλλά την απάτη του Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν» και όσα ακολούθησαν μετεκλογικά. Για τον ίδιο όμως λόγο (επειδή ο υποψιασμένος λαός δεν προτίθεται να αποδεχθεί ασμένως τη νέα απάτη και τα «μαγικά» του Σαμαρά) η ΝΝΔ δεν υφίσταται κανένα απολύτως όφελος από αυτήν την κυβερνητική φθορά!!! Κανένα! Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έγκυρες δημοσκοπήσεις. Συνεπώς, που τη βλέπουν τα ψυχωτικά την «ανάκαμψη»…; Και εδώ, λοιπόν, υπάρχει Ψέμα! Το τρίτο στη σειρά. Και συνεχίζουμε
  4. «…Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση…» - Εδώ έχουμε τον απόλυτο αυτοκτονικό ιδεασμό του Αντώνη και των Φίλων του! Προφανώς πάνε γυρεύοντας, ξύνοντας πληγές του παρελθόντος, σα να έχουν ξεχάσει πως εκείνοι ήταν οι μεγαλύτεροι… δήμιοι της Παράταξης! Τι να τα ξαναλέμε; Για το 1993; Για το 1995; Για μια ολόκληρη δεκαετία αντιπολίτευσης στη ΝΔ (όχι πια του «κακού» Μητσοτάκη... αλλά) του Έβερτ και του Καραμανλή; Αφήστε, ρε παιδιά, τα επικίνδυνα παίγνια με τη μνήμη και την κρίση του λαού! Βρείτε τίποτα άλλο πιο… ακίνδυνο να παίξετε.
  5. «…Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...» - Και ερχόμαστε στο «Γκραν Φινάλε»! Σ’ αυτό που πίστεψαν (ξέρετε τα διαταραγμένα μυαλά έχουν αυτό το «δικαίωμα»…), ότι θα ήταν η χαριστική βολή στο «βρικόλακα»!...! Αυτό το «Καληνύχτα»… Αχ αυτό το «Καληνύχτα, κ. Μητσοτάκη…» Τι καλά παιδιά που είναι βρε εκεί στο ψυχοφθορείο της Νεορηγίλλης! Να εύχονται «καλή νύχτα» στον κακό Δράκουλα των Καρπαθίων! Ναι, ναι αυτό είναι μεγαλείον ψυχής! Δεν αστειευόμαστε καθόλου. Αυτό το «καληνύχτα» ήταν τελικά η Μόνη Ασυνείδητη Αλήθεια που βγήκε χθες απ’ το «Γραφείο Ρύπου» της ΝΝΔούλας! Διότι, ναι, ο Ψηλός πέρασε χθες την ωραιότερη, την ηρεμότερη, την καθαρότερη νύχτα της ζωής του! Γιατί για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο Μεγάλος, Ηγέτης, Εθνικό Κεφάλαιο είναι. Γιατί και πάλι κοίταξε το λαό κατάματα και του είπε αυτήν την έρμη την Αλήθεια, όσο σκληρή, όσο αποκρουστική κι αν ακούγεται!
Και τα χάρτινα στρατιωτάκια που κάποτε συγκατοικούσαν στους κοιτώνες του Άμχερστ, έγιναν στάχτη και μπούλμπερη και καπνός! Πουφ!
Ποιος τους δίνει πια σημασία; Ο ένας ψάχνει ακόμη τα… λεφτά και ο άλλος το «ξόρκι» μηδενισμού του ελλείμματος…
Και δεν πήραν χαμπάρι πως και τους δυο τους έχει… «μηδενίσει» η Ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια :